Dolar 32,3366
%0.17
Euro 35,1577
%-0.07
Altın 2.240,930
%-0.12
Bist-100 8,72
%0.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Dağ için kritik yıl: Tamam mı devam mı?

AK Partili Dağ için kritik yıl: Tamam mı devam mı?

Haziran 2023’te yapılması planlanan genel seçimler için geri sayım devam ederken AK PArti’de uygulanan 3 dönem kuralına takılan İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın milletvekilliğinin devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. 2015 yılında yapılan değişiklikle partide 3 dönem kuralına takılan vekiller için karar yetkisi MKYK’ya devredilirken MKYK’dan Dağ için ‘devam’ kararının çıkmasının beklendiği ifade edildi.

  • Ege Postası
  • 29.11.2022 - 10:24

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Türkiye Haziran 2023’te yapılması planlanan genel seçimler için seçim atmosferine girerken partiler de milletvekili adayları için çalışmalarına hız verdiler.

İzmir’de de 2023 seçimlerinde kimlerin milletvekili aday adayı olacağı konusunda kulisler hareketlenirken gözler AK Parti’nin uzun yıllardır milletvekilleri için uyguladığı 3 dönem kuralına çevrildi.

AK Parti’de ‘üç dönem üs üste milletvekili olanların bir dönem ara vermeden yeniden milletvekili olamayacağı’ yasağı kapsamına giren yaklaşık 90-100 milletvekili için çalışma başlatmış, kural esnetilmiş ve karar verme konusunda yetki MKYK’ya verilmişti.

İZMİR’DEN BİR İSİM KURALA TAKILIYOR

Bir yandan kulislerde 2023 seçimlerinde AK Parti’nin köklü değişiklik hazırlığında olduğu ifade edilirken diğer yandan da İzmir’den partinin 3 dönem kuralına takılan tek isim AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’a ilişkin MKYK’dan çıkacak karar merak konusu oldu.

Edinilen bilgilere göre; parti MKYK’sı Dağ’ın 4. dönem milletvekilliğine sıcak bakıyor. 

2023 seçimlerinin hem parti hem de ülke için kritik bir seçim olduğu belirtilirken Dağ’ın hem İzmir’deki hem de partideki rolü gereği görevine devam etmesinin istendiği ifade edildi. 

SÜREKLİ ‘TEŞKİLAT KORUNSUN’ MESAJI VERMİŞTİ

Öte yandan; AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, partisinin istifa genelgesi ve olası istifasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Genel Merkez Teşkilat Başkanımız Türkiye'deki ve kentimizdeki teşkilat çalışmalarından çok memnun, ondan hiçbir şekilde düzenin bozulmasını istemiyor” ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.