Dolar 32,3606
%0.13
Euro 34,9545
%-0.32
Altın 2.325,550
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Dağ açıkladı: Alsancak Stadı yeni sezona hazır olacak mı?

AK Partili Dağ açıkladı: Alsancak Stadı yeni sezona hazır olacak mı?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmirlilerin yıllardır dört gözle beklediği Alsancak Stadı’nın açılışına ilişkin açıklamalarda bulundu. Stadın yüzde 80’inin tamamlandığı ifade eden Dağ, “Sadece koltuklar ve çimlendirme kaldı onu yetiştirmeye çalışıyoruz. Sezonun 3. 4. maçına yetişebilir diye düşünüyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 19.06.2021 - 13:41

EGEPOSTASI - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Radyo D'de Fatih Uslu'nun sunduğu radyo programına katıldı.
Gündeme dair açıklamalarda bulunan Dağ, yeni getirildiği görev ile İzmir hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“BU KONUDA YEREL YÖNETİME ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR” 

İzmir'de değişmesi gereken birçok sorun olduğunu ifade eden Dağ, bu sorunların başında İZmir’in kangren haline gelmiş trafik sorununun geldiğini ifade etti ve "Bir turizm potansiyelini arttırmamız lazım. Tarımı arttırmamız lazım, Liman kullanımı arttırmamız lazım. Kentsel dönüşüm ne önemli meselelerimizden bir tanesi, bunu İzmir'de başarmamız lazım. En önemli sorunumuz son 6 ay-1 yıldır trafik olmuş durumda… Bu konuda yerel yönetime çok önemli görevler düşüyor" dedi.

"URLA'YA ADIM ATAMIYORUZ"

İzmir'in her yerini adım adım gezdiğini dile getiren Dağ, "İzmir çok güzel bir şehir. Hem denizi, hem yeşili ile harika bir şehrimiz. Turizm potansiyeli çok yüksek. Şu an yeteri kadara değerlendiremediğimizi düşünüyorum. İleriki süreçte bunlar için de yeni adımlarımız olacak. Ben İzmir'in dağlarını adım adım geziyorum. Her gittiğim yere yepyeni şeyler görüyorum.  Hem orman hem deniz… Bir insanın herhalde huzur olarak algılayabileceği her şey şehrimizde var. İstanbullular Urla'ya yüklendiği için bizde adım atamıyoruz Urla'ya. İstanbullular talep gösterdiği için fiyatlar da yükseldi oldukça orada" dedi.

“TEK İSTEĞİM SİVİL HAYATTA TEK BAŞIMA GEZEBİLMEK”

Vatandaşlar ile iletişimde en çok hangi araçları kullanıldığı sorusunu yanıtlayan Dağ, şunları söyledi;  "Burada artık iletişim kanalları çok fazla. 4,5 milyon kişi ile doğrudan temas kurmanız çok mümkün değil. Benim bazen İzmir konusunda bilgi sahibi olmak için gittiğimiz bazı yerler vardır. Kemeraltı, Abdullah Arda Meydanı Karşıyaka'da Çarşı, Kemalpaşa'da adliye arkasında bir sokak vardır bunlardan birisidir. Her ilçede Türkiye'nin nabzının attığı yerler vardır, ben oraya gider insanlarla konuşurum. Bazen bu ziyaretler tek başına da olur. Gider ve ülke ile ilgili bizlere söylemek istedikleri ne var diye onları dinlerim. Bunlar aslında doğrudan iletişime geçmektir. Biz hemşehrilerimiz ile diyalog kurmaya gayret ediyoruz. Ben Kemeraltı sokaklarında tek gezdiğim kadar keyif aldığım hiçbir şey yoktur belki hayatta. En büyük isteğim yarın öbür gün sivil hayatta tek başına gezebilmek" ifadelerini kullandı.

“ALSANCAK STADI YÜZDE 80 ORANINDA TAMAM”

İzmir'in son dönemde sporda büyük başarılara imza attığını altını çizen Dağ, merakla beklenen Alsancak Stadı'nın açılışı hakkında da bilgi verdi ve "Biz bu sene sporda altın yılı yaşadık diyebiliriz. Altay-Altınordu final oynadı. İstanbul'da maçı izlemek büyük gurur verici bir durum oldu. Altay Süper Lig'e çıktı e 2 takımımız var Süper Lig'de. Bu son dönemde bizim yaptığımız tesisleşme hamlelerinin ciddi anlamda faydaları olduğunu düşünüyorum. Göztepe stadı 1,5 yıl önce bitti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı Bornova stadı var. Alsancak Stadı bitmek üzere, yüzde 80 oranında tamam. Sadece koltuklar ve çimlendirme kaldı onu yetiştirmeye çalışıyoruz. Sezonun 3. 4. maçına yetişebilir diye düşünüyoruz. Karşıya stadı var. Biz ilk önce oraya başlamıştık ve dönemin belediye başkanı itiraz etmiş ve planlar iptal olmuştu. Şimdi Karşıyaka Belediye ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile görüşme çalışmasındayız, umarım kısa sürede çözüm sağlayacağız orada. Pınar Karşıyaka'da ligde yarı finale geldi. Basketbolun Şampiyonlar Ligi'nde de final oynadı. Buca Spor'da üst lige yükseldi… Altay son maçlarındaki performansı ile netice aldı. Mustafa Denizli sağ olsun takımın başına geçti ve tecrübesini final maçında da gösterdi. 20 takımın ikisi İzmirli. Bazı Büyükşehirlerin takımları yok, onlarda daha fazla çalışması gerekecek" dedi.

MAVİ PLAJDA HEDEF DÜNYA BİRİNCİLİĞİ  

İklim değişikliği karşı duyarlılık ve çevreci hareketler son dönemde artmaya başladı. AK Parti olarak çevre konusunda duyarlılıklarının yüksek olduğunu ifade eden Dağ, kişi başına düşen yeşil alanları artırmak için çalıştıklarını ve bu konuda en önemli projelerinin Millet Bahçeleri olduğunu söyledi ve "Çevre gerçekten bizim çok önem verildiğimiz konu. İnsanlar da halkımızı da çevre konusuna son dönemde çok ciddi duyarlılık göstermeye başladı. Bu bizim kendi hayatımıza da yansımış durumda. Çevre konusunda en ciddi projelerimizden biri millet bahçeleri. Her şehirde yemyeşil alanlar oluşturuyoruz. 300'e yakın millet bahçesini 80'e yakını hayata geçti. Sıfır atık projesi başladığında, poşetleme ile ilgili ücret alındığında birileri istismar etti. Şimdi naylon poşet kullanılmaması yüzde 75'e çıkmış durumda. 2023'e kadar da mavi plaj sayısında dünyada 1. olma niyetimiz var. Orman varlığı dünyada düşerken, bizim geleceğe nefes projemiz kapsamında 20 milyon hektardan 22 milyon hektara çıkmış durumda ormanlık alanlarımız.  En son müsilaj ile yaşanmış olan hadisede, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığımız çok ciddi bir çalışma yapıyor. İlk önce temizleme çalışması sonra da tamamen ortan kaldırmak için çalışmalar yürütülecek. Ben çevre konusunda çok ciddi çalışmalar yapıldığını biliyorum. Şu an İzmir'de Bergama'da başlıyoruz inşallah. İnsanların ailesi ile birlikte huzurla zaman geçirebileceği yerlerin yapımı gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.