Dolar 32,3254
%0.23
Euro 34,9232
%-0.56
Altın 2.306,970
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Çankırı'dan Seferihisar mesaisi

AK Partili Çankırı'dan Seferihisar mesaisi

AK Parti İzmir Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ceyda Bölünmez Çankırı, Seferihisar programı kapsamında bir dizi program gerçekleştirdi. Ziyarete AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcıları Hayrettin Uçak, Yusuf Gültekin, AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın'da katıldı.

  • Ege Postası
  • 27.06.2022 - 12:08

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ve AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, Seferihisar’da faaliyet yürüten tarımsal sulama kooperatifi yöneticileriyle bir araya geldi. Seferihisarlı üreticilerin yaşadığı sorunları AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Aydın’a iletmelerinin ardından gerçekleşen buluşmada Ürkmez, Kavakdere ve Payamlı Sulama Kooperatiflerinin başkanları yaşadıkları sorunları Vekil Çankırı’ya iletti. AK Partili Çankırı Devlet Su İşleri (DSİ)'nin çalışma kapsamında olan sorunların çözümü ile ilgili görüşmeleri en kısa sürede yapacağını ve sorunları çözüme kavuşturacaklarını dile getirdi.  

"SEFERİHİSARLI ÜRETİCİ İÇİN DSİ'Yİ ZİYARET EDECEĞİM"

Kooperatif başkanlarının sorunlarını tek tek dinleyen Vekil Çankırı, bölgede yetersiz kalan baraj ve göletler ile ilgili gereken ne varsa harekete geçeceklerini dile getirerek, "Ürkmez, Kavakdere ve Payamlı Sulama Kooperatiflerimizin, üretimi etkileyen su sıkıntısı ile ilgili DSİ'den bir takım talepleri var. Ürkmez bölgemizin bir köprüye, Kavakdere bölgemizin ise yeni sulama borularına ihtiyacı var. İlçe Başkanımız Ahmet Aydın ile birlikte  Kooperatif başkanlarımızın sorunlarını bizzat yerinde dinleyerek, tespit çalışmalarımızı yaptık. Önümüzdeki hafta DSİ Genel Müdürümüzü ziyaret edip, bu talepleri kendilerine ileteceğiz ve en kısa zamanda sorunların çözülmesi için konunun takipçisi olacağız" dedi.

Seferihisar’da faaliyet yürüten sulama kooperatifleri yaşadıkları sorunların çözümü ile ilgili hızlı geri dönüşü ve çabası için AK Parti Seferihisar ilçe Başkanı Ahmet Aydın’a; sorunun kendisine iletilmesinin ardından 24 saat içinde Seferihisar’a gelerek yerinde inceleme ve tespit yapan, sorunları birinci elden dinleyen AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’ya teşekkürlerini iletti.

“TAMİR VE BAKIMIN YANI SIRA ÜRETİM YAPAN BİR SANAYİ SİTESİ HAYAL EDİYORUZ”

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ve AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, S.S. Ürkmez Karma Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erden’e ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Doğanbey, Payamlı ve Ürkmez bölgesindeki esnaf için kurulacak yeni sanayi sitesi ile ilgili sürecin başından bugüne çalışmaların içinde bulunan ve öncülük eden Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İl Başkan Yardımcıları Hayrettin Uçak, Yusuf Gültekin ve Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, S.S Ürkmez Sanayi Sitesi yeni yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Yönetim Kurulu üyeleri ve Sanayi Sitesi esnafıyla bir araya gelen Milletvekili Çankırı basına verdiği bilgide sadece tamir ve bakım yapan değil üretim de yapan bir sanayi sitesi hayal ettiklerini söyledi. Yeni sanayi sitesinin hayata geçmesiyle Doğanbey, Payamlı ve Ürkmez bölgesine yeni bir vizyon katacağına dikkat çeken Milletvekili Çankırı: “S.S. Ürkmez Karma Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ile birlikte tamir ve bakımın yanı sıra üretim yapan bir sanayi sitesi hayal ediyoruz. Yeni sanayi sitemizin Türkiye’ye yeni markalar kazandıran bir sanayi sitesi olması için özel bir çaba sarf edeceğiz. Marka olmak, ihracat yapmak isteyen firmalarımızı Sanayi ve Ticaret Bakanlığının ilgili birimleriyle bir araya getireceğiz” dedi.

Sanayi sitesi ihtiyacının sadece esnafın sorununa çözüm olmayacağını bölgede yaşayan insanların da önemli bir sorununa çözüm olacağını belirten Çankırı: “Doğanbey, Payamlı ve Ürkmez’de sanayi tipi üretim yapan esnafımızın mahalle arasında faaliyet yürütmesi sadece esnafımız için değil bölge halkı için de ciddi bir problemdi. Yeni sanayi sitesinin yaşama geçmesiyle birlikte sadece esnafımızın değil bölge halkının da sorununa çözüm olacağız” dedi

"ESNAFIN ÖNÜNÜ AÇACAK BİR PROJE"

Milletvekili Çankırı ve AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Aydın’ın öncülüğünde yürütülen projenin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı için de ilham kaynağı olduğunu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının; küçük ve orta ölçekli işletmeler için illerden gelen talebe göre belirledikleri alanlarda sanayi sitesi yapacağını belirten AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı: “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum Seferihisar ziyaretinde Ürkmez sanayi sitesinin kurulacağının müjdesin verirken diğer yandan da bu yıldan itibaren illerden gelen taleplere göre küçük ve orta ölçekli işletmeler için sanayi sitesi kuracaklarının da müjdesini de tüm Türkiye ile paylaştı. Buradaki çalışma bakanlığa da ilham kaynağı oldu” dedi.

S.S. Ürkmez Karma Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Ahmet Eden, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ve AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın’ın yoğun bir mesai harcadığına vurgu yaptığı açıklamada: “Bizimle birlikte sorunları tespit ediyor ve çözüme kavuşturuyorlar. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

"SİZLER NE KADAR GÜÇLÜ OLURSANIZ SEFERİHİSAR O KADAR GÜÇLÜ OLUR" 

AK Parti İzmir Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ceyda Bölünmez Çankırı, Seferihisar programında Hanımeli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyelerini ziyaret etti. 

Çankırı, yaptığı açıklamada, tarım, kooperatif ve kadın istihdamı konusunda çalışmalar yaptığını, Ege'de 74 kooperatif bulunduğunu, bu sayının kadınlara verilen eğitim, proje ve hibe desteğiyle her geçen gün artmaya devam ettiğini belirtti. 

Hanımeli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin açılışının Ağustos ayında gerçekleşeceğini kaydeden Çankırı, şu ifadeleri kullandı:

"İlçemizin her bir sokağının, her bir hanesinin, her bir kadınının bu kooperatife katkı sunacak olması fikri oldukça heyecan verici. Hep birlikte Seferihisar markası altında bu ürünlerin talep edilişi ve satışları, kadın istihdamına destek olacak ve kadınlarımızı ekonomik olarak da güçlendirecektir. Sizler ne kadar güçlü olursanız Seferihisar o kadar güçlü olur, İzmir o kadar güçlü olur. Sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Ben ve Ahmet Başkan her adımınızda arkanızda olacağız. Siz yeter ki üretin, yeter ki başarmak isteyin. Biz kadınlar gücümüzün, niteliğimizin farkında olarak önemli başarılara birlikte imza atacağımıza yürekten inanıyorum."

Hanımeli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Fikriye Evin ise yaptığı ziyaret ve kadınlara verdiği destek için Çankırı'ya teşekkür etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.