Dolar 32,3462
%0.3
Euro 35,1024
%-0.05
Altın 2.309,340
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Bekle ve Başdaş'tan tepki: 'Yeşildere halkını mağdur etmeyin'

AK Partili Bekle ve Başdaş'tan tepki: 'Yeşildere halkını mağdur etmeyin'

AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle ve AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, EXPO 2026’nın yapılacağı Yeşildere’de bölge sakinleriyle bir araya geldi. “EXPO değil yerinde kentsel dönüşüm istiyoruz” diyen mahalleliyle görüşen Bekle ve Başdaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in EXPO 2026’yı Pınarbaşı’ndan Yeşildere’ye taşıyarak hükümetin açıklamış olduğu sosyal ve yerinde kentsel dönüşümü engellemek istediğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 12.09.2022 - 14:10

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından EXPO 2026’nın Pınarbaşı’ndan Yeşildere’ye taşınmasına mahalle sakinlerinden tepki sürüyor. AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle ve AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş’ın ziyaret ettiği mahallede halk, “Yerimizden yurdumuzdan olmak istemiyoruz. Buraya yapılacak kentsel dönüşüm bizim tek umudumuz” dedi. 

AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle de, devletin İzmir’de yapacağı ilk kentsel dönüşümün EXPO bahanesiyle engellendiğini kaydederek, “Tunç Soyer’in engellemeye çalıştığı kentsel dönüşümdür ve bu çapta bir dönüşüm İzmir’de ilk defa olacak. Yerinde bir sosyal ve kentsel dönüşüm söz konusu. Vatandaşın gönlünden de geçen bu. Biz AK Parti olarak Yeşildere halkının mağdur olmaması için konunun takipçisi olacağız” diye konuştu. 

30 YILDIR NEREDEYDİNİZ? 

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş da, EXPO 2026’nın Yeşildere’de yapılması durumunda vatandaşın yerinden olacağını kaydederek, “Burası Türkiye’nin üçüncü büyük şehrinin ortasında Konak’ta merkezi bir yer. İzmir’de CHP’li Konak Belediyesi’nin yönettiği İzmir’e bakın. Eylül 2020’de EXPO 2026’nın Pınarbaşı’nda yapılacağı açıklandığında biz AK Parti olarak buna tam destek verdik. Çünkü İzmir, bir proje kazanacaktı. Bir yıl sonrasında da yani Ekim 2021’de bakanımız burada yerinde bir kentsel dönüşüm yapılacağını açıkladı. Şimdi bu proje baltalanıyor. Az önce belirttim. İzmir’in orta yerindeki bu görüntüyü 30 yıldır çözmeyenler bakanlığın projesini baltalamak adına EXPO bahanesini öne sürüyorlar” sözlerine yer verdi. 

Mahallelinin mağdur olmaması için her türlü demokratik tepkiyi ortaya koyacaklarını söyleyen Başdaş, “Sosyal ve halkçı belediyecilikten bahseden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in halkçılığını İzmir kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” görüşünü aktardı. 

Yeşildere sakinleri de EXPO 2026 projesinin bir an önce geri çekilmesini istedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.