Dolar 32,3747
%0.18
Euro 35,0654
%0
Altın 2.325,990
%0.24
Bist-100 9,11
%0.34

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Baran'dan Başkan Soyer'e çağrı; Engelli istihdam kotası bir an önce doldurulmalı

AK Partili Baran'dan Başkan Soyer'e çağrı; Engelli istihdam kotası bir an önce doldurulmalı

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Baran, "3 Aralık bir kutlama yahut anma günü değil, biz buradayız deme günüdür. Dolayısıyla milyonlarca engelli buradadır, vatanına katkı sağlamak ve kendi ayakları üstünde durmak için mücadele etmektedir." dedi.

  • Ege Postası
  • 03.12.2021 - 09:55

Engelli bireylerin toplumdaki en geniş haklarına AK Parti iktidarıyla ulaştığını söyleyen Baran, "Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde partimiz kurulduğu günden beri 'Biz varsak, engel yok' parolasıyla hareket ederek sosyal güvenlik alanında çok büyük atılımlar yapmıştır. Engelli bireylerin toplumda hiçbir zaman bir adım geride kalmaması için yardım değil hak eksenli yapılan çalışmalarda istihdamdan eğitime, engelli vatandaşların sportif ve kültürel sahalarda kendini gösterme fırsatı bulmasından rehabilitasyona, evde bakım ve girişime kadar çok geniş alanda adeta bir seferberlik yürütülmüştür ve yürütülmeye devam edilmektedir. Bu seferberliğin meyvesi olarak 2010 yılında engelliler Anayasal güvenceye alındı. Ayrıca "Özürlü, sakat vb. ifadeler yine AK Parti iktidarında kaldırıldı." dedi.

Yapılan hizmetlerin boyutunu kavramak için rakamlara bakılması gerektiğini söyleyen Baran, "2021 yılı itibariyle evde bakım yardımı kapsamında destek alan kişi sayısı 535 bin 700'e ulaştı. Her ilde en az bir merkez olacak şekilde Türkiye genelinde 128 engelsiz gündüz yaşam merkezi hizmete sunuldu. Kamu bakım ve rehabilitasyon merkezi sayısı 2002 yılında yalnızca 21 iken, bugün ise 104'ü bulmuştur. Dünya genelinde bir ilk olarak 2012 yılında kamuda işe başlamak için yalnızca engellilerin girdiği bir sınav sistemi oluşturuldu. Şimdiye dek 62 binin üstünde engelli ataması yapılarak tüm zamanların en yüksek engelli memur seviyesine ulaşıldı. Engelli kamu çalışanı oranı yüzde 2'ye çıkarıldı." dedi.

Öte yandan engelli bireyler için iktidar tarafından yapılan çalışmaların tam karşılığını bulması için yerel yönetimlere de büyük sorumluluk düştüğünü kaydeden AK Partili Baran, "Bugün kamu kuruluşlarındaki engelli istihdamı atağının, belediyelerde de sürdürülmesi gerekmektedir. Siyasi kimliğimi bir tarafa bırakarak söylüyorum ki, yaşadığımız şehir olan İzmir'de, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin engelli kadro kotalarındaki boşluk, bu kente yakışmamaktadır. Bir vatandaş olarak bir an önce doldurulması gerektiğini düşünüyor ve bu bağlamda Başkan Soyer'i göreve davet ediyorum." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.