Dolar 32,5679
%0.09
Euro 34,8967
%0.2
Altın 2.426,430
%0.13
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Aydın’dan hizmet tepkisi: Seferihisar’ın sorunları büyüyor

AK Partili Aydın’dan hizmet tepkisi: Seferihisar’ın sorunları büyüyor

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, Seferihisar’ın temel sorunlarına değinerek belediyenin yönetilemediği aktardı. Aydın açıklamasında, ‘’ Seferihisarlıların dile getirdiği sorunların hepsi temel sorunlar. 15 sene önce de aynı sorunlar vardı şimdi de var. Burada belediye yönetilemiyor. Büyükşehir ile arasında bir kopukluk var’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 29.11.2022 - 14:12

EGEPOSTASI- AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, Büyük İzmir TV’de yayınlanan Figen Avcıoğlu ile Gündeme Dair programında önemli açıklamalarda bulundu. 

AK Parti İzmir tarafından hayazta geçirilen karınca modelinden bahseden AK Parti Seferihisar ilçe Başkanı Aydın, ‘’İl başkanımız liderliğinde ilimizde yaklaşık 3 yıldır karınma modelini uyguluyoruz. Daha öncede ilçemizde bu programı uygulamıştık. Programın kapanışını da Seferihisar’da yapmayı planladı. Eş zamanlı bir program uyguladık, öğrentmenler gününde olması da ayrı bir önem kazandı. İl başkanımızdan ilçemiz için güzel sözler aldık’’ dedi. 

Balıkçılarımız için liman projesi hayata geçiyor 

Sığacık Balıkçı Barınağı projesini anlatan AK Partili Ahmet Aydın, ‘’İl başkanımızın önderliğinde 3.5 yıldır hükümetimizin bizlere olan desteğini her an hissediyoruz. Takipçisi olarak bir çok projeyi hayata geçirdik. Şu an planmala aşamasında olan projelerimiz de var. Sığacık balıkçı limanının yapımı için il başkanımız incelemelerde bulundu. 40 kmlik sahil şeridinde balıkçılarımız ve denizden geçimini sağlayan vatandaşlarımızın barındıkları alanlar yoktu. Yeni Sığacık Balıkçı limanının projesi çalışmasına başlandı. O bölgede şu an çok zor şartlarda işlerini yapmaya çalışan balıkçılarımız bu liman sayesinde daha uygun koşullara kavuşmuş olacaklar. Doğanbey bölgesinde başladığımız bir balıkçı limanı projesi vardı. Proje aşaması tamamlanıyor, sonra yapım planına alınacak ve süratle yapımı gerçekleştirilecek’’ ifadelerine yer verdi. 


Yat limanının kapasite arttırımı durduruldu 

Seferihisar’da, yurttaşlar Sığacık Yat Limanı’nın kapasitesinin artırılması için karar alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na tepki göstermiş ve bakanlık kapasite arttırımını durdurmuştu. Konuya ilişkin açıklama yapan Ahmet Aydın, ‘’Sığacık’ta mevcut marinanın kapasitesi doldu. Yat limanının kapasitesini arttırmakla alakalı bir talepte bulunulması söz konusu olmuştu. Biz o bölgede yaşayan vatandaşlarla bir araya gelip bu projeye bakış açılarını değerlendirdik ve oraya yapılmasının iyi olmayacağı kanaatini getirdik. Şu an yat limanının kapasite arttırımı durduruldu. Bakanlık büyütülmesinin doğru olmadığına karar verdi’’ dedi. 

Sosyal konut projesinden bahseden AK Partili Aydın, ‘’2019 yılında başlayan bir projeydi. Sosyal konut projesi kapsamındaydı. İlk etapbı Seferihisar’da 2019 yılında başvurusu başlayıp ardından kuraları ve yapımı devam eden projeydi. Bin 22 konutun yapımı tamamlanmak üzere. Sonrasında yeni bir bin konutun planlaması yapıldı. Bunun 500 tanesini Cumhurbaşkanımızın 13 eylülde açıklamış olduğu konut projesinde lansmanı yapıldı. Son 500 konutun projelendirmesi bitti. Bunları da Seferihisar’da ikamet şartıyla kura çekimi yapılacak. Yaklaşık 2 bin konutluk bir proje 3 yıl içinde tamamlanmış olacak. Yapılan ve yapılacak olan binalar depreme dayanıklı binalar’’ ifadelerine yer verdi. 

Sığacık Millet Bahçesi, Seferihisar’ın en büyük yeşil alanı olacak 

Sığacık Millet Bahçesi’ni aktaran AK Partili Aydın, ‘’Sığacık Millet Bahçesi yapmayı planlıyoruz. Şu anda Sığacık  Millet Bahçesi’nin planlara işlemesi yapılıyor. İnşallah vatandaşlarımızın nefes alacakları çok hoş bir alan olacak. Bu alan Seferihisar’da yapılan en büyük yeşil alan düzenlemesi olacak’’ dedi. 

‘Engelleniyoruz’ açıklamalarına cevap: Kimse elinizden tutmadı 

CHP’li ilçe belediyelerinin engelleniyoruz açıklamalarına tepki gösteren Aydın, ‘’Ben bunu talihsiz bir açıklama olarak nitelendiriyorum. 14 yıldır iktidarda ve kimse kimsenin elinden tutmadı, yapabilirlerdi. Her seçim dönemi öncesi verilmiş sözler vardı. Hemen mevcut yapılacak olan yerin yakın bölgelerinde yeşil alanlar var. Bu yeşil alanların şu an durumu bütün kamuoyunun önünde. Biz vatandaşlarımızın nefes alması gereken bir alan meydana getirmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar bizim engellememiz söz konusu olmadı. Burada siyasi kurnazlık yapılmak istendi. Bizim başlattığımız proje vardı, onların ister istemez sahiplenme ve kamuoyu yaratmaya çalıştılar ama toplumda karşılık olmadı. İlk açıklanan proje Millet Bahçesi Projesidir’’ dedi. 

AK Partili Akın,  ‘’Doğanbey, Payamlı ve Ürkmez bölgesinde geçimini küçük sanayi tesislerinde karşılayan esnaf ve bölgede yaşayan vatandaşlar için çok önemliydi. Bugüne kadar yapılmadığından dolayı orada gürültü kirliliği var. Sanayi esnafımız daha iyi şartlarda mesleklerini icra edemiyorlar. Biz bununla ilgili 2 sene önce çalışmalara başladık. Önce esnafı bir araya getirdik. Onların taleplerini dinledik. Sayın bakanımızdan destek istedik ve desteğini bize gösterdi. Bir alan tespiti yaptık. Hazineye ait bir alanda 4 parsel vardı ve 1 parseli DSİ’ye tahsisliydi. Önümüzdeki hafta tahsisi bitecek ve alanın projelendirmesi çalışması başlayacak. Önümüzdeki bir yıl içerisinde tamamlayıp, esnaflarımıza tahsis edeceğiz’’ dedi. 

Seferihisar’a hastane müjdesi 

Seferihisar’ın her noktasında devlet elini hissedildiğini vurgulayan Aydın, ‘’İlçemize ihtiyaçlardan biri de hastane. Bir hastanemiz var ama artık yetersiz hale geldi. Bir çok sağlık hizmetlerinden faydalanmak için vatandaşlarımız diğer ilçelere gidiyordu. Bir yer belirlemesi yaptık, 38 bin metrekare bir alanda olacak bir hastane yapmayı planlıyoruz. Bununla alakalı süreç, hem İzmir Büyükşehri ve ilçe belediyesi tarafından hızlandırılırsa en kısa zamanda projesi tamamlanıp, ihalesini yapacağız’’ ifadelerini kullandı. 

Atıl durumda olan stadlar yenilendi 

Spor faaliyetlerini anlatan AK Partili Aydın, ‘’İlçe merkesinde bulunan ve atıl durumda kalan ilçe stadını bakım onarım ve yenilemesini gerçekleştirdik. Burada zemin iyileştirilmesi, tribünlerin ışıklandırılması ile vatandaşlarımızın kullanımına açtık. Ürkmez bölgesinde atıl durumda olan bir stadımız daha vardı. Şehit ismi verilen bir stadyumdu ama kaderine terk edildi. Stadyumu yenilemek için çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bu ay sonunda tamamlanacak ve vatandaşlarımızın kullanımına açılacak. Seferihisar’da kapalı spor salonu günümüz koşullarda kullanıma elverişli değil. burayı da yatırım planına aldırdık. Aralık ayında yıkılacak ve ocak ayında başlanacak. Önümüzdeki yaza kadar tamamlanacak’’ dedi. 

Seferihisar Belediyesi yönetilemiyor 

Sanayi içinde trafiği azaltacak projenin hazırlandığını belirten Aydın, ‘’İlçemizin girişinde sanayi sitesi var. Sanayi tarafından oturan insanların evlerine ulaşmaları için sanayinin içinden geçmeleri gerekiyor. Bu sorunun çözümü için Karayolları Bölge Müdürümüz bir çalışma başlattı. Sanayi kavşağından önce bir kavşak projesi hazırlamaya başladı. O bölgede oturan vatandaşlarımız evlerine daha uygun şartlarda evlerine ulaşacaklar. Sanayi önünde bir taşınmaz var. Orada belediyenin kamulaştırmama yapması ile alakalı bir sorun var. Sanayi girilirken yere kamulaştırma yapması lazım. Yerel belediye bunları dile getiriyor mu bilmiyorum ama insanların dile getirdiği sıkıntılarla alakalı bir adım göremiyoruz. Seferihisar’da bir yürüyüş yapmak isteseniz çizme ile yapmak zorundasınız. Yağmurlardan dolayı yollar çok kötü durumda. Seferihisarlıların dile getirdiği sorunların hepsi temel sorunlar. 15 sene önce de aynı sorunlar vardı şimdi de var. Burada belediye yönetilemiyor. Büyükşehir ile arasında bir kopukluk var. Devlet her noktaya hizmet getirmek için çalışmalar yapıyor. Seferihisar’da yol problem konuşmaktan ben artık  gerçekten üzüntü duyuyorum. Trafik aynı şekilde. Yıllardır toplanan bir otopark bedeli var. Bu bedel Büyükşehir kasasında. Soyer, Seferihisar Belediye başkanıyken bu otoparkın yapılmaması ile alakalı sitemini dile getiriyordu. Şu an İZBB başkanımız yapması noktasında bir sıkıntı yok. Bu toplanan bedeller karşılığında yapılan tek bir araçlık otopark dahi yok. Artıma sorunu ilçenin sorunu bir çok yerinde devam ediyor. Doğalgaz hükümetin yatırımı ve yüzde 95’i tamamlandı’’ dedi. 

Seferihisar’ın sorunları gün geçtikçe artıyor 

Seferihisar’ın temel sorunlarını anlatan AK Partili Ahmet Aydın, ‘’Gediz tarafından elektik altyapısının büyük kısmı yer altına alındı ve bitti. Çalışmaların tamamlanan yerlerin bir an önce tamamlanması gerekiyor. Her yağmurda pazaryerini su basmasıyla alakalı vatandaş ne yapabilir? Yazın toz ve kışın çamur içinden ilçemiz kurtulamadı. Ben artık ümidimi kestim.  Belediyenin yönetilmeme problem var. Siz sistemi kurup, ekibi kanalize ederseniz bu işleri sırasıyla yaparsınız. Hala ilçede yolu, trafiği, otoparı ve altyapıyı konuşmak acı verici şeyler. Biz Soyer’in, Seferihisar’ı nasıl yönettiğini gördük. Seferihisar’ın bütün sorunlarına hakim bir büyükşehir belediye başkanı var. Önce buradan başlarsınız çünkü bu konuları daha önce yaşamışsınız. Yönetileme ve diyalog eksikliği büyükşehir ile Seferihisar ile arasında kopukluğa neden oldu.  Soyer Seferihisarlılara verdiği vaatlerini hiçbirini yerine getirmedi. Seferihsar’da temel 5 sorun var. Bu 5 sorun hala gün geçtikçe artarak devam ediyor. Son zamanlarda en büyük şikayet temizlik. Çevreye zararlı olan ne vasra bizde karşıyız’’ dedi. 

Seferihisar’da yürütülen tarım çalışmalarına değinen Aydın, ‘’Seferihsar sadece turizm şehir değil, aynı zamanda tarım şehri. Devletimizin üreticiye çok ciddi anlamda yapmış olduğu destekler var. Bizim kadın kooperatifleriyle alakalı bir destek projemiz vardı. İlçemizde yaşayan genö kadınların kurduğu kooperatife destek verdik ve onları bir araya getirdik. Buradaki amacımız hem yerelde unutulmaya yüz tutmuş Seferihisar!’ın yöresel yemeklerini insanlarla buluşturulması hemde kadınlarımızın ürünlerini aracısız pazarlamasıydı. Şu an bu kooperaitfimizin ürünlerinin satışı için tarım kredi kooperatif marketlerinde bir çalışma başlatacağız. Dijital pazarlama yöntemleriyle de Türkiye’nin bir çok yerine ulaştırılacak. Şu an insanların hayatına olumsuz anlamda dokunan marketlerdeki fiyat dengesizliği var. İlçemizde bir tane tarım kredi kooperatif marketi açıldı. Yaz aylarına kadar 2 tane daha açarak vatandaşlarımıza uygun ürünleri ulaştırmaya çalışacağız’’ ifadelerine yer verdi. 

Seçim vaatleri nerede kaldı, Ne oldu elektirkler mi kesildi? 

Merkezi hükümetten  her projeye destek verileceğini her toplantıda dile getirdiğini ileri süren AK Partili Ahmet Aydın, ‘’Bunun karşılığında en ufak bir talep gelmedi. Bizim engellediğimiz hiçbir şey yok. Pandemiyi öne sürüyorlar bunlar hayatın içinde olan şeyler. Önemli olan kriz anında yereli nasıl yönettiğinizdir. Kriz vardı diyerek ajitasyonla bir yere gelemezsiniz. Belediyenin gelirleri kayba uğramadı. Giderleri arttıysa gelirleri de arttı. Hzimet bedellerine zam yaptı ve olan vatandaşa oldu. Siz eğer iyi organize ederseniz ve yönetirsieniz ortada problem kalmaz. Seçim döneminde verilen umutlar şu an meydanda yok. Biz yerelde kazanırsak bir parmağımızı oynatacağız ve hizmetler gelecek diyorlardı. Ne oldu elektirkler mi kesildi? ‘’ dedi. 

Seferihisar’a faydalı olmak için siyaset yapıyoruz

Son 2 yıldır vatandaşın belediye hizmetlerinden ümidini kestiğini belirten AK Partili Aydın, ‘’ Bizim çalışmalarımızı gördü ve vatandaşlar taleplerini bize iletiyor. Vatandaşlarımızla diyalog haline olmamız bize heyecan ve enerji veriyor.  İl Başkanımızın liderliğinde 30 ilçe arasında bir yarış başladı. Bu yarışta 30 ilçe içerisidne Seferihsar oranında biz hedefimizi aşarak birinci ilçe olduk. 2023 yılında tarihin en önemli seçimlerden biri olacak. Tekrar iktidar olacağımız noktasında hiçbir şüphemiz yok. 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanımızın tekrar seçileceğini ve ülkemizi hizmet noktasında daha iyi noktalara getireceğini düşünüyorum. Biz de görev verilir. Bana verilen görevi görev sürecim boyunca en iyi şekilde yapmaya gayret ediyorum.  Ben 4 yıldır ilçe başkanıyım. Teşkilatımla beraber Seferihisar’a faydalı olmak için siyaset yapıyoruz. Hizmet etmek için çıktığımız bu yolda büyük heyecanımız var. Yaptığımız işlere hakimiz. Biz vatandaşla her an beraberiz. Cuma günleri halk buluşması yapıyoruz ve vatandaşlarımızın taleplerini dinliyoruz’’ ifadelerine yer verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.