Dolar 32,5400
%0
Euro 34,9007
%0.21
Altın 2.422,640
%-0.02
Bist-100 9.718,00
%-0.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Aydın: Seferihisar hala temel altyapı sorunlarını konuşuyor

AK Partili Aydın: Seferihisar hala temel altyapı sorunlarını konuşuyor

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, Eylül Özdemir’in sunumuyla TR35 ekranlarında yayınlanan “Söz Meclisten İçeri” programına konuk oldu. Eylül Özdemir’in sorularını yanıtlayan Aydın, Seferihisar’ın sorunlarından, vatandaşın ihtiyaç ve taleplerinden bahsetti. İlçenin sorun ve ihtiyaçlarının çözümüne yönelik projeleri hakkında bilgi veren Aydın, “Seferihisar 2021 yılında hala temel altyapı sorunlarını konuşuyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 11.11.2021 - 12:14

Seferihisar’ın altyapı sorunlarından bahseden AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, “Seferihisar’da 2021 yılında hala konuşulmaması gereken problemleri konuşuyoruz, biz bunları dile getiriyor olmaktan dahi üzüntü duyuyoruz. Bunlar yalnızca bizim tespit ettiğimiz sorunlar değil vatandaşımız, muhtarlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız tarafından bize bildirilen sorunlar. Seferihisar otopark, trafik, arıtma tesisleri, yollar gibi pek çok altyapı problemi yaşıyor. Bu Sorunlar artık sadece yaz aylarında değil kış aylarında da çok ciddi anlamda hissedilir hale geldi. Bu noktada atılan bir adım görmemek, bunlara yönelik bir proje üretilmemesi hepimizi üzüyor. 2021 yılında arıtmayı, otoparkı, yol sorununu konuşuyor olmak bir vatandaş olarak bana zül geliyor” diye konuştu.

“SEFERİHİSAR BELEDİYESİ’NİN BİR YÖNETİM EKSİKLİĞİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ”

“Seferihisar Belediyesi’nin bir yönetim eksikliği olduğunu düşünüyoruz” diyen Ak Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, Seferihisar hakkında vatandaş, STK’lar ve diğer siyasi partileri ile istişare edilmemesinden kaynaklanan sorunlar olduğunu ifade etti. Bu konuda Seferihisar Belediyesi’ni eleştiren Başkan Aydın, “Sadece siyasi bir istişareden bahsetmiyorum, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, kanaat önderlerimiz ve vatandaşlarımızla bir araya gelip hep birlikte ilçemizdeki sorunları tespit edip bu sorunların çözümüyle ilgili projeler üretilmeli ve bu projeler hayata geçirilmeli, sözde kalmamalı, eyleme dökülmeli. İki buçuk yılı bitirdik ama maalesef her geçen gün borcu artan ama hizmet noktasında çok geride kalmış bir belediye görüyoruz ve bu bizi üzüyor” dedi. Programın sunucusu Eylül Özdemir’in, “Belediyelerin borç altına girmesini anlamış değilim, belediyecilikte neden borçlanılıyor, borç ne demektir” sorusuna cevap veren Başkan Aydın, “Planlamanızı iyi yapıp, tasarruf önlemlerinizi almaz, projelerinizin kaynaklarını yaratmazsanız bu size bir borç yükü doğurur. Bugün Seferihisar Belediyesi’nin yaklaşık 160 milyon lira borcu var” diye konuştu. Eylül Özdemir’in “Belediyeler para kazanmıyor ve borçlanıyoruz diyorlar, belediyeler kiralama ve işgaliye sistemiyle gelir elde etmiyorlar mı” sözüne karşılık konuşan Aydın, “Seferihisar Belediyesi’nin, sadece kiralayarak değil 10 yıldan beri Belediye’nin gayrimenkullerini satarak elde ettiği, bugünkü değeri yaklaşık 1 milyar TL’nin üzerinde olan bir geliri söz konusu. Bunların satılması karşısında yapılan bir hizmet görmemek ve üzerine bir de 160 milyon lira borç görmek tabii ki üzüntü verici. Belediye vatandaşa hizmet sunuyorsa borçlanması bir sorun teşkil etmez tabii ki borçlanabilir ama ortaya bir hizmet koymalı. Hizmet üretme noktasında eksik kalırsanız bizler de bu ilçede yaşayan vatandaşlar olarak bu borçlanmanın neden kaynaklandığını sorarız” dedi.

“SEFERİHİSAR’I ÇOK SEVİYORUZ, SEFERİHİSAR’A HİZMET EDİYORUZ”

Seçim önceleri Türkiye genelinde özellikle CHP’nin şeffaf belediyecilik vurguları yaptığından, kapısız belediye başkanı olma vaadinde bulunduğundan ve farklı görüş liderlerinin aynı ortamda bulunarak yapılabilecekler üzerine konuşmaları gereğinden bahseden Eylül Özdemir’in sözlerine karşılık Başkan Aydın her zaman birlikte çalışmaya hazır olduklarını ifade etti ve “Ben Seferihisar AK Parti İlçe Başkanı olarak davet edeceğiniz tüm misafirlerinizle birlikte program yapmak için size söz veriyorum” dedi. Açık olmak gereğine vurgulayan Aydın, Seferihisar Belediye Meclislerinin canlı yayınlanması talebini de yineledi.

“VATANDAŞIMIZ VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIMIZLA BİR SİNERJİ YAKALADIK”

Vatandaş ve Sivil Toplum Kuruluşları ile iyi bir iletişimleri olduğunu ifade eden Başkan Aydın, “Biz Seferihisar’ı çok seviyoruz ve Seferihisar’a hizmet ediyoruz şiarıyla çalışıyoruz. Vatandaşlarımız, STK’larımız ve muhtarlarımızdan bize gelen talepler üzerine teşkilatımızla çalışıyoruz, istenilen projeleri üst makamlara iletip, koordine ediyoruz ve takibini yapıyoruz. Tespit ettiğimiz ve bize gelen tüm taleplere hızla ve en doğru şekilde karşılık vermeye gayret ediyoruz.” diye konuştu. Hizmet bilinciyle çalıştıklarını vurgu yapan Aydın, “Biz her zaman bir hizmet yarışı içindeyiz, belediyemizi de vatandaşımız ve STK’larımızla yakaladığımız bu güzel iş birliğine davet ediyoruz.” dedi.

“SEFERİHİSARLI HEMŞERİLERİMİZİN HAYATLARINA DOKUNACAK HİZMETLER ÜRETİYORUZ”

Seferihisar’da yaşayan vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda projeler ürettikleri söyleyen Aydın, “Atıl durumdaki stadyumumuzu tamamen yeniledik ve her yönüyle vatandaşımızın kullanımına açtık. Hemen yanındaki kapalı spor salonumuzu önümüzdeki yıl için yatırım planına aldık ve inşallah 2022 yılında yıkılıp yenisinin yapımına başlanacak. Kamu binaları ile ilgili de çalışmalarımız oldu. Adliye binamızı bitirdik, tam 1 yıl oldu. Şimdi de Emniyet Müdürlüğü binasının yenilenmesiyle alakalı ihale süreci tamamlandı ve önümüzdeki haftalarda yıkılıp yerine yenisi yapılmaya başlanacak. İlçemize getirdiğimiz en önemli hizmetlerden biri de doğalgaz. Şu anda Seferihisar’ın merkez ilçelerinin %80’inde doğalgaz çalışmaları tamamlanmış durumda. Bu yıl itibariyle yaklaşık 41 km’lik doğalgaz hattının yapımı bitti, bu yıl sonuna kadar 50 km tamamlanacak. Önümüzdeki yıl da ana hat çekilecek. Daha sonra 2022-2023 yıllarında da Sığacık, Doğanbey, Ürkmez Bölgeleri’ne de doğalgaz gelecek ve inşallah 2023 yılı sonu itibariyle Seferihisar’da doğalgazsız sokak kalmayacak. Yine yapımına devam eden Gödence ve Çamtepe Göleti’miz var. Göletimizin yapımı tamamlandı inşallah bu sene güzel yağışlarla beraber orada su tutumuna başlanacak. Şu anda da sulama hatları yapılıyor, onların da önümüzdeki sene tamamlanmasıyla beraber o bölgedeki vatandaşlara sulu tarıma geçme ve alternatif tarım ürünlerini üretme noktasında destek sağlayacağız” dedi. Seferihisar halkının hayatlarına dokunacak projeler ürettiklerini vurgulayan Aydın, mevcut hastanenin Seferihisar’ın sağlık ihtiyaçları konusunda nüfusa oranla zaman zaman yetersiz kaldığını ifade etti. Acil servisin büyütülmesi çalışmalarının geçtiğimiz aylarda tamamlandığını ve hizmete açıldığını söyleyen Ahmet Aydın, “Bizim yapmak istediğimiz en büyük projelerden biri 150 yatak kapasiteli yeni bir devlet hastanesi. Bu proje de yatırım planına alındı, planlanan bölgedeki imar çalışmaları bitme aşamasında, inşallah Büyükşehir Belediyesi imar planlarını en kısa zamanda tamamlarsa Seferihisar’ın girişinde bulunan Düzce bölgesinde, ilçemize yakışır yeni bir hastanenin proje ve ihale sürecine önümüzdeki yıldan itibaren başlanacak” dedi. İlçenin kültürel anlamda eksiklerinin de olduğunu ekleyen Başkan Aydın, “STK’larımız ve vatandaşlarımızın bize iletmesiyle tespit ettiğimiz bir kütüphane eksiğimiz vardı. STK’lar bu eksiği Belediye’ye de iletmişler fakat üç dört yıldır, beş yıldır bu konuda bir adım atılmamıştı. Biz geçtiğimiz aylarla Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün başkanlığında kütüphanemizi yaptık, bitirdik, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk” diyerek taleplere karşılık verme noktasında çok çalıştıklarını söyledi.

“NÜFUSA ORANLA EN YÜKSEK ELEKTRİK YATIRIMINI SEFERİHİSAR ALDI”

Seferihisar’a yapılan yatırımlar konusunda çalıştıklarını ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Aydın, “Elektrik altyapısı önemli noktalardan biri. Bu yıl elektrik altyapısı yatırımında bir pozitif ayrıcalıkla nüfusa oranla en yüksek yatırımı Seferihisar aldı. İnşallah 2023 yılında elektrik altyapısı noktasında ilçemizde bir sorun kalmayacak” dedi.

“ÜRKMEZ BÖLGESİ SPOR TESİSLERİ 2022 YILI İTİBARİYLE YENİLENECEK”

Ürkmez Bölgesi’nde atıl durumda bulunan spor tesisleri hakkında çalışmalara yakında başlayacağının müjdesini veren Başkan Aydın, “Ürkmez ’de bulunan spor tesisini yatırım planına aldık. 2022 yılı itibari ile bu tesislerin yenilenmesi, yerine yenisinin yapılması ile ilgili çalışmalar başlayacak ve inşallah 2022 yılı eylül ayı itibariyle sporcuların ve sporseverlerin kullanımına açılacak” dedi.

“ÜRKMEZ DOĞANBEY BÖLGESİNE BİR SANAYİ SİTESİNİ YAPILMASINI PLANA ALDIK”

Doğanbey ve Ürkmez Bölgesi’nde Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Aydın, “Bu bölgelerimiz eskiden beldeydi, 2009 yılında beldeler kapatılıp mahalle oldu. Üzülerek söylüyorum ki 12 yıl bitti ve bu bölgedeki vatandaşlarımız sanki cezalandırılmış gibi. Belediye noktasında Seferihisar merkezi zaten hiçbir şey almıyor ama bu bölgeler inanın yok alıyorlar. O bölgede genellikle 2. Konutlar var yani yazlık nüfusu daha fazla” diyerek bölgedeki durumu aktardı. Doğanbey Ürkmez Bölgelerinde konut ve atölyelerin iç içe olmasının sorun teşkil ettiğini ifade eden Aydın, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve TOKİ ile birlikte küçük bir sanayi sitesi kurulması ile ilgili çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

“SEFERİHİSAR, İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN DESTEK ALAMIYOR”

“Biz sadece yaşadığımız yere değer katmak ve Seferihisar’da yaşayan insanların daha insancıl şartlarda yaşaması için çalışıyoruz” diyen Başkan Aydın, tüm siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarına pek çok kez art niyetsiz şekilde birlikte çalışma talebinde bulunduklarını ifade etti. İlçeyi geliştirecek tüm projeleri desteklediklerine vurgu yapan Aydın, “Bu bir hizmet yarışıdır. Tekrar tekrar dile getireceğim, yerel yönetim bizden ne yapmamızı isterse, bizim üzerimize düşen ne olursa biz ilçemize faydalı bir şeyler kazandırmaya her zaman açığız. Bakış açımızı değiştirmeliyiz. Bizler her zaman elimizi uzatıp yardım etmek istiyoruz. Gerçekten belediyenin de işi zor, şu an belediyenin ciddi sorunları var. Kadrolu personelin primlerinin ödenmesi noktasında dahi sıkıntılar yaşanıyor. Belediye için kaynak üretilmesi gerekiyor. Seferihisar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nı içinden çıkarmış bir ilçe olarak Büyük Şehir Belediyesi’nden hizmet alamıyor. İlçemiz için hep birlikte çalışmalıyız. Proje üretilmesi lazım, topluma daha faydalı hizmetler yapmak lazım. Biz elimizden geldiğince yapıyoruz ve daha fazla yapmaya çalışacağız. Vatandaşlarımızda her zaman iletişim halindeyiz, yapabileceğimizin her şeyin takipçisiyiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.