Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti’den Torbalı seçimine yargı resti

AK Parti’den Torbalı seçimine yargı resti

AK Parti Torbalı İlçe Başkanı, bugün gerçekleştirilen Torbalı Belediye Başkanı seçimlerinde yaşanan ‘telefon krizini’ sert bir dille eleştirdi. CHP’li meclis üyelerinin oy kabinine telefonla girmesi ve oy pusulalarının fotoğrafını çektiğini iddia eden Başkan Günaydın, “Sağlıklı bir ortam olmadı, meclis üyelerinin hür iradelerine baskı koyuldu. Mahkemeye gideceğiz. Bu hukuksuzluğun hesabı mutlaka yargıda sorulacaktır” dedi.

  • Ege Postası
  • 27.04.2021 - 20:36

EGEPOSTASI- Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatının ardından, Torbalı Belediye Meclisi, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in çağrısıyla bugün yeni belediye başkanını seçmek için toplandı.

Seçimde, CHP gurubunun adayı Mithat Tekin ile AK Parti’nin adayı Özgür Erman Çağlar yeni başkan olmak için yarıştı.

Önce ara talep edilmesi ardından, CHP’li meclis üyelerinin oy kabinine telefonla girdiği iddiaları üzerine yaşanan ‘telefon krizinin’ damgasını vurduğu seçimde kazanan, üçüncü turda salt çoğunluğa ulaşan CHP’li Tekin oldu. 

Seçimin ardından AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın bir açıklama yaparak meclis üyelerinin hür iradesinin baskılandığını ve yaşanan ‘telefon krizinin’ yargıya taşınacağını söyledi.

Başkan Günaydın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Seçimin usül ve şartları yerine getirilmemiştir. Kanunlara aykırı bir yöntem denendi. 1946 seçimlerinde açık oy gizli tasnif yöntemi uygulayarak, millet iradesinin üstünde tahakküm uygulayan CHP zihniyetinin o günden bugüne hiç değişmediğini görüyoruz. Torbalı'da kendi meclis üyelerinin üzerinde baskı kurdular, tehditlerle, türlü çirkefliklerle seçim kazanmayı amaçladılar. Her şey herkesin gözleri önünde cereyan etti. Kendi meclis üyelerini kabine cep telefonları ile sokup, kullandıkları oyun fotoğrafını çekip anlık kendilerine kimlik görüntüleriyle birlikte iletmelerini istediler. Bunu Tunç Soyer, Deniz Yücel ve Erol Günaydın birlikte yaptı. Kameralar her şeyi çekti, canlı yayında herkes izledi. Bu şekilde seçim olmaz. Sağlıklı bir ortam olmadı, meclis üyelerinin hür iradelerine baskı koyuldu. Mahkemeye gideceğiz. Bu hukuksuzluğun hesabı mutlaka yargıda sorulacaktır. Seçimin yenileneceğine ve herkesin hür iradesiyle oy kullanacağı bir seçim ortamının oluşacağına inanıyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.