Dolar 32,5878
%0.35
Euro 34,8587
%0.36
Altın 2.492,220
%0.31
Bist-100 9.704,00
%1.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti’den CHP’ye tepki: Menemen halkına ihanet ediyorlar

AK Parti’den CHP’ye tepki: Menemen halkına ihanet ediyorlar

Cumhur İttifakı adayı Aydın Pehlivan, CHP grubunun katılmadığı meclis toplantısının ardından belediye binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. AK Parti adına konuşan Cumhur İttifakı adayı Aydın Pehlivan, Menemen halkının hizmete ihtiyacının olduğunu ancak sürecin sürüncemeye itildiğini ifade etti ve “Halihazırda Menemen halkının hizmet alma süreçlerini engelleyen CHP ve İYİ Partili meclis üyelerimizin bu anlamda ivedi karar almamakla Menemen halkına ihanet ettiklerini düşünmekteyiz” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 04.01.2021 - 18:15

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI-  Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un "zimmet ve irtikap" suçlarından hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırmasının ardından Belediye Meclisindeki oylamada 4. turda da sonuç alınamayınca yapılan kura çekiminde Belediye Başkan Vekilliği görevine Deniz Karakurt getirilmişti.

AK Parti'nin adayı Aydın Pehlivan, seçimde cam kavanoz içinde yapılan kura çekiminin usule aykırı olduğu gerekçesiyle mahkemeye başvurmuştu.

İzmir 2. İdare Mahkemesi, Menemen Belediye Başkan Vekilliği seçiminin, kura çekiminin usule aykırı olduğu gerekçesiyle yürütmesini durdurmuştu. 

İzmir Bölge İdare Mahkemesi, CHP'lilerin yürütmenin durdurulması kararına karşı yaptığı itirazı reddetmişti.  

İzmir Valiliği mahkeme kararına uyarak, seçimin kura kısmının 4 Ocak'ta yenilenmesine karar vermişti. 

Ancak CHP Grubu ve İYİ Partili meclis üyeleri aldıkları bir kararla gerçekleştirilen meclis toplantısına katılmamıştı. CHP Grubunun toplantıya katılmaması AK Partili meclis üyeleri tarafından tepkiyle karşılanmış ve sürecin sürüncemeye bırakıldığı söylenilmişti.

AK Parti Grubu meclis toplantısının sona ermesinin ardından Menemen Belediyesi önünde bir basın açıklaması düzenledi.

“GÖREV AŞKIYLA DİMDİK BURADAYIZ”

Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Cumhur İttifakı adayı Aydın Pehlivan, “Şu anda milletin takdirine, hukukun üstünlüğüne vurulmuş ciddi bir gemle karşı karşıyayız. Bir belediye başkanvekilliği seçimi yaşadık, bu seçimde ilgili yasa ve yönetmeliklere aykırı bir kura çekiminin gerçekleşmesi sonucunda 2.İdare Mahkemesi ve Bölge İdare Mahkemesi’nin aldığı kararı hiçe sayarak bugün Millet İttifakı dediğimiz CHP ve İYİ Parti meclis üyeleri meclise katılmayarak bugün yapılacak kura çekimini boykot seviyesine getirmişlerdir. Menemen halkının acilen hizmete ihtiyacı var, işçilerimiz şu anda belediyede para alamıyor, bekleyen yatırımlar var, halihazırda Menemen halkının hizmet alma süreçlerini engelleyen CHP ve İYİ Partili meclis üyelerimizin bu anlamda ivedi karar almamakla Menemen halkına ihanet ettiklerini düşünmekteyiz. Süreç nereden buraya geld? Belediye başkanının yolsuzluklarla ilgili şu anda cezaevinde bulunmasından dolayı hakikaten milletin karşısına çıkma irade ve güçleri olmayan CHP ve İYİ Partili arkadaşlarımız bu toplantıya katılmayarak içinde bulundukları zor durumu da Menemen halkına duyurmuş oldular. Bu konuyla ilgili 3 gün sonraya gün verildi. Bu konuyu Menemen halkının ve kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Biz görev aşkıyla, görev azmiyle dimdik buradayız. Bu anlamda Menemen halkımız için inşallah hayırlara vesile olacak bir sonuç çıkacaktır. Bu ülkede hukukun üstünlüğüne hiç kimse gem vuramayacaktır” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.