Dolar 32,5328
%0.14
Euro 34,9110
%-0.17
Altın 2.438,750
%0.1
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti’den Cemil Tugay’a 500 gün salvosu: Karşıyakalıların uçan halıya ihtiyacı var

AK Parti’den Cemil Tugay’a 500 gün salvosu: Karşıyakalıların uçan halıya ihtiyacı var

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Keseli, Karşıyaka İlçe Başkanı Cemil Tugay’ın 500 günlük eylem planını değerlendirdi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın seçimlerde verdiği vaatlerin hiçbirini yerine getirmediğini vurgulayan Başkan Keseli, Karşıyaka’nın ikiye ayrılmış konumuna Cemil Tugay’ın getirdiği dönme dolap çözümünü de esprili bir dille eleştirerek, “Eğer çıkar yolumuz lunaparklarsa Karşıyaka’nın dönme dolaba değil karşıdan karşıya geçmek için uçan halıya ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 30.10.2020 - 11:31

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Keseli, Karşıyaka İlçe Başkanı Cemil Tugay’ın 31 Mart seçimlerinde başkanlık koltuğuna oturmasından bu yana geçen 500 günlük eylem planını düzenlenen basın toplantısıyla değerlendirdi. Karşıyaka Vilayet Evleri’nde gerçekleştirilen toplantıya Başkan Keseli’nin yanında Karşıyaka Belediye Meclisi AK Partili grup üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Başkan Keseli, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın diğer belediyeler gibi 500 gün sunumu yapmamasını eleştirirken 500 gün boyunca Karşıyaka ve Karşıyakalıların herhangi bir hizmet alamadığını söyledi ve Başkan Tugay’ı sert bir dille eleştirdi.

“KARŞIYAKA BELEDİYESİ SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ”

Cemil Tugay’ın seçim vaatlerinden neredeyse hiçbirini yerine getirmediğinin altını çizen Başkan Keseli, “İzmir’in birçok ilçesinde belediye başkanları 500 günlerini anlattılar. Yapılan sunumların doğrusu yanlışı o ilçelerdeki partililerimiz tarafından dile getirildi. Ancak yerel yönetimlerinde arasında Karşıyaka Belediyesi sessizliğe büründü. Sayın başkan 500 gün içinde belediye binası giriş tadilatı, Mavişehir’de Ulubatlı hasan gibi çadır dikmek ve büfe açmak dışında hiçbir şey yapmadı. Oysa Sayın Başkan Tugay’ın vaatleri vardı. STK’lar için bina yapılacaktı. Otopark sorununa ve ulaşım sorununa kalıcı çözümler yapılacaktı. Kent merkezleri oluşturulacaktı! Yine yağmurlar geliyor baktılar ilçeyi su basacak… Çalışıyoruz mesajını verdiler. Para tutan bazı çalışmaların koronavirüs döneminde aksaması doğal ama can dostlarımız için mezar yapacaklardı ama yapmadılar” dedi.

“DOĞAL HAYATINIZA HAMAM BÖCEKLERİNİ DAHİL ETMEYİN”

Belediye Başkanı’nın ilçenin eksikliklerin gidermek için herhangi bir çaba sarf etmediğini vurgulayan Keseli, “Karşıyaka Çin Seddi gibi ikiye ayrılmış durumda. Fakat bunu çözmek için hiçbir çaba yok. Buna karşın sayın başkan seçim vaadi olarak Londra’daki gibi dev dönme dolap yapacağını söylemişti. Eğer çıkar yolumuz lunaparklarsa Karşıyaka’nın dönme dolaba değil karşıdan karşıya geçmek için uçan halıya ihtiyacı var. Karşıyaka iskelenin önüne battı çıktı yapılacaktı. Ama görüyoruz ki Karşıyaka’da hep battı var çıktı bir türlü gelmiyor. Karşıyaka Çarşı… Karşıyaka belediyesinin çarşı için 2021’de ayırdığı meblağ 2 milyon lira. Bu 2 milyonla çarşının hangi derdine deva olacaksını? Sahilimiz… İnsanlar sahile davet ediliyor. Davet güzel ama ev sahibi vatandaşı karşılayamıyor. Tuvalet sayısı yetersiz, çöp kutuları hep temizlenmiyor, hastalığa davet çıkartıyor. Böyle ev sahipliği mi olu? İnsanlara değer vermeyen toplama kamu anlayışıyla ev sahipliği olmaz. Çöp sorunu yalnızca sahilde yok. Karşıyakalılar kötü kokuyla uykusundan uyanmak zorunda m? Mecbur muyuz bun? Mazgallardan lağım kokusu geliyor. Sürekli doğal hayatı korumaktan bahseden Başkan lütfen doğal hayatınıza haşereleri, fareleri ve hamam böceklerini dahil etmeyin. Bunlar hastalık” diye konuştu.

Sağlık, doğal afet hazırlığı gibi konularda da Cemil Tugay’ı eleştiren Keseli, “Denizden kopuk bir Karşıyaka’yı kabul etmiyoruz. Mavişehir’e liman yapacağını, deniz taksi uygulamasına geçeceğini söyleyen Başkan deniz ambulansını Büyükşehir’e tahsis ettikten sonra sanırım bu konudan elini ayağını çekti. Bu konuyu rafa kaldırdı. Merak ediyor ve soruyoruz. Karşıyaka’yı ne kenti haline getirecekseni? Eğitimle mi, sanatla mı, sporla mı yoksa turizmle mi özdeşleşece? Yoksa ilçemizi büyük bir huzur evi i yapmak istiyorsunu? Bu dönemde anlayamadığımız bir Malatya sevgisi var. Tüm ihalelerde Malatyalı bir firmanın öne çıkması tesadüf mü' Biz Malatya’yı çok seviyoruz ama ilçemizin çıkarlarını da bir o kadar istiyoruz. Karşıyaka olarak sağlık haklarımızı istiyoruz. Cemil Tugay doktor dedik… Sonrasında ilk yardım gibi hayati bir acil müdahaleyi parayla yapan bire belediyemiz oldu. Gezici bir sağlık hizmeti verilemez miyd?  Kent AŞ.’ye gelelim. Kamu kullanımında olması gereken yerler birer birer önce Kent A.Ş.’ye oradan da şirket mahareti ile özel sektöre geçiyor. Kent A.Ş bildiğimiz kadarıyla iş yapan bir şirket. Ama sanırım ki komisyonculuğa dönmüş. Özel şirketlere tahsis ediliyor, fiyatlar fahiş. Karşıyakalının olması gereken yerler elit müşteri peşinde. Belediyemiz doğal afetlere ne kadar hazı? Yarın öbür gün bir afet olursa enkaz başında hükümeti suçlayıp siyaset mi yapacaksını? Karşıyaka bugün yönetilemiyor. Yönetim katında bile birbirine gire CHP’lilerimiz belediye binasına dahi hakim değilken 102 km2’lik alanda hizmet beklemek hayal. Belediyeye bir pankart asıp belediyeyi şu kadar borçla devraldık diye. Sürekli ‘Mali açıdan şunu yapacağız’ diyorlar. Şeffaf olun mali çöküş ne zaman başladı. Mali hizmet Karşıyakalının hizmetlerinden keserek olmaz. Bu ‘ceket koysam seçilirim’ anlayışıyla olmaz. Bunu hep birlikte 2023’te göreceğiz” ifadelerini kullandı.

“HİZMET ALAN BİR KARŞIYAKA HAYAL EDİYORUZ”

Başkan Keseli sözlerini şu şekilde sonlandırdı; “Unutulmasın ki Karşıyaka çivi çakılamayan bir sit alanı değildir. Geliştirilmesi, hakkının verilmesi, layıkıyla yönetilmesi gereken bir kenttir. Biz ilçede isteklerimizi söyleyince Sayın Cemil Tugay ‘O Büyükşehir’in işi’ diyor. Soruyoruz. Büyükşehir hangi partiyle yönetiliyo? Biz hizmet alan bir Karşıyaka hayal ediyoruz. 21 senedir CHP Karşıyaka’da iktidar. Hangi hizmeti alabildik bugüne kada? Vatandaşımız bundan sonra ya hizmet almayı seçecek ya da hizmet almamayı seçecek.”

Basın toplantısını ardından soru cevap bölümüne geçildi. Başkan Keseli bu bölümde Karşıyaka yönetiminin paydaşlarından olan meclis üyelerini de kürsüye davet etti ve basının sorularını her birlikte yanıtladılar.

Karşıyaka Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis toplantısından TOKİ tarafından özel şahıslara satılan Mavişehir’deki araziyle ilgili kamulaştırma kararı verilmişti. Kamulaştırmayla ilgili soruyu yanıtlayan Karşıyaka Belediye Meclis üyesi Adem Öztürk, “Baştan beri bu konuyla alakalı mecliste muhalefet yapık. Mavişehir’deki arazi devletin bir kurumu olan TOKİ tarafından legal yollarla satışa çıkarılmış ve satın alınmıştır. Özel bir firma aldı ama yasada özel sektöre yüzde 3 yapılaşma izni veriliyor.  Genel başkan Yardımcımız ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, arazinin  vasfının değiştirilmeyeceğini  söylemesine rağmen yaygara koparıldı. Halbuki bu kamulaştırma kararı kişilerin mülkiyet hakkına sekte vurmaktadır” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.