Dolar 32,6021
%0.39
Euro 34,8337
%0.29
Altın 2.504,160
%0.79
Bist-100 9.461,00
%-0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Menderes'te kongre günü! Sürekli'den Başkan Soyer'e 90 dakika çağrısı

AK Parti Menderes'te kongre günü! Sürekli'den Başkan Soyer'e 90 dakika çağrısı

AK Parti İzmir’de kongre maratonu devam ediyor. Bugün Menderes ve Karabağlar ilçelerinde seçim heyecanı yaşanıyor. İlk kongre Menderes'te gerçekleşti. Kongrede konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesine toplu ulaşımda 90 dakika uygulamasına geri dönülmesi çağrısında bulundu.

  • Ege Postası
  • 12.09.2020 - 14:44

TENZİLE AŞÇI/ EGEPOSTASI- AK Parti İzmir’de kongre maratonu devam ediyor. Geçtiğimiz hafta başlayan kongre mesaisi Menderes kongresi ile devam ediyor. Tek adaylı geçen AK Parti Menderes 7. Olağan Kongresi’nde başkanlık için tek aday Süleyman Artcı oldu.

Rüya Nefes Kır Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede Divan Başkanlığına Teşkilat Başkanı Nail Kocabaş seçildi. 

Kongreye İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Koordinatörü ve Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, İzmir Milletvekillerinden Mahmut Atilla Kaya, Cemla Bekle, Ceyda Bölünmez Çankırı ve Yaşar Kırkpınar, Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci, İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ ve çok sayıda partili katıldı.

Yeni tip corona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında kongreye katılanlar maske taktı. Sosyal mesafe kuralına da dikkat edildi. 

“DAVANIN NEFERİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

Süleyman Artcı, yaptığı konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 yıl önce ‘Karanlığa kapalı aydınlığa açık diyerek’ Türkiye sevdasıyla çıktığı millete hizmet davasının bir neferi olmaktan gurur duyuyorum. Göreve geldiğimiz günden itibaren partimizin ve gönlümüzün kapılarını tüm Mendereslilere açtık. Parti büyüklerimize verdiğimiz bir söz vardı. Menderes’teki AK Parti davasını kapı kapı gezerek Menderesli hemşehrilerimize anlatıp bayrağımızı daha da yukarıya taşıyacaktık. Göreve geleli bir yıl bir ay oldu. İl atanan ilçe başkanlarındamın. Bizi bu göreve layık gören parti büyüklerimize teşekkür ederim. Biz burada bir aile olduk ve bir aile olarak çalışarka bayrağımızı daha da yukarı çıkartacağız. İnşallah gelecek seçimde 2014’te olduğu gibi Menderes’i rekor bir oyla AK Parti ile buluşturacağız” diye konuştu.

“HİZMET ETMEYE KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ”

Ceyda Bölünmez Çankırı, 12 Eylül darbesini kınayarak başladığı konuşmasında, “Bugün Türkiye tarihinin en karanlık günlerinden biri. Demokrasi, fikir özgürlüğü tanımayan darbeci zihniyet yüzlerce gencimizin hayatlarını soldurdular. Ama bu kara tarihi Türk milleti 15 Temmuz’da bir daha yaşanmamak üzere durdurdu. Bu zafer milletin zaferiydi. İnşallah evlatlarımız böyle günler yaşamaz. Bizler milletimzin destekleriyle 18 yıl önce çıktığımız bu yolda kimseye tamah etmedik. Bizler 18 yıldır büyüyoruz. Bu süreçte göstermiş olduğumuz kararlılıkta altyapısı yapılmış olan sağlık hizmetleirnin geri dönüşünü çok güzel bir şekilde yaşadık. Eğitime, sağlığa her alanda yapılan hizmetlerde kararlılığımızı ortaya koyduk. Teşkilat mensuplarımız da her kapıyı tek tek çalarak bu sürece destek oldu. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın ifade ettiği gibi kendini üstün gören, toparlamak yerine yıkanlar AK Parti mensubu olmaz. Düşmanlarımızı azaltacağız düsturunu her gün hatırlamalıyız. Kalbi kırık hiç kimse kalmamalı. Bu anlamda il ve ilçe teşkilatlarımıza çok büyük görevler düşüyor. Partimizi en iyi şekilde temsil etmeliyiz ve edeceğiz. 31 Mart seçiminde burada hazin bir sonuç yaşadık. Ama inşallah önümüzdeki seçimde ilçe başkanımız buradaki enkazlar yeniden toparlanacak. Çünkü burada uzun süredir hiçbir hizmet verilmiyor. Önümüzdeki seçimlerde inşallah Menderes’te yeniden hizmet etmeye kaldığımız yerdne devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

SÜREKLİ’DEN TEŞKİLATA MESAJ, SOYER’E ÇAĞRI!

Kongrede yaptığı konuşmada teşkilata güvdendiğini dile getiren Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e de çağrıda bulundu. Sürekli, “AK Parti’nin kongreleri değişim tazelenme birlik ve beraberliğin pekiştiği yerlerdir. Menderes bizim başarılarla dolu ilçe teşkilatımız. 2014’te burada büyük bir zafer kazandık. 5 yıl boyunca burada muhteşem işler yapıldı. Ama ne yazık ki Menderes kaybedildi.  CHP'li belediyecilik döneminde ilçe geri kaldı. Adamlar ne yazık ki Menderes'i geri götürdüler. Ben hep diyorum zaman çabuk geçiyor. Durmadan çalışarak 2019’da yarım kalan hayalimize 2024’te devam edeceğiz. Menderes’e gelirken İzmir’den çıkıp 90 dakikayı aşıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 12 yıldır uygulanan sistemi bozdu. Süreyi 120 dakikaya çıkarttı ama büyük de bir zam yaptı. Biz buna tepkimizi zaten dile getirdik. Bu yanlıştan dönmeleri gerektiğini söyledik. Ama maalesef bu çağrılarımız yanıtsız kaldı. Sizin bugüne kadar yaptığınız en büyük icraat ulaşıma yüzde 45 zam yapmak. Buradan bir kez daha sesleniyorum. Bu yanlıştan dönün. Sayın Cumhurbaşkanımız göreve geldiğimde bana 'İzmir'e gideceksin ve İzmir'i 2023 ve 2024'e hazırlayacaksın' dedi. Biz de o günden beri durmaksızın çalışıyoruz ve çalışacağız da. 2023'te İzmir'de aldığımız en yüksek oyu almayı hedefliyoruz. Bunun ya yolu gönüllere girmekten geçiyor. Ben teşkilatımıza güveniyorum” dedi.

ZEYBEKCİ: SANMASINLAR Kİ YIKILDIK. BAŞKA BİR BAHAR İÇİN YAPRAK DÖKTÜK

Kongrede konuşan Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci de şunları söyledi; 
“İzmir'in her noktasına çisil çisil yağmayı özledik. Araya pandemi girdi. Ama bizler artık pandemi kurallarına uyarak İzmir’in gönüllerine girmeye devam edeceğiz. Bizler 2019’da Menderes’i kaybettik. Demek ki biz kendimizi iyi anlatamamışız. Ama sanmasınlar ki yıkıldık. Başka bir bahar için yaprak döktük sadece. İnşallah o bahar gelecek ve hem Menderes’te hem de İzmir’in tamamında AK Parti bayrağı dalgalanacak. İzmir, Türkiye için çok önemli. İzmir olmadan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muhasır medeniyetler yolundaki yolculuğu yarım kalır. Ama maalesef İzmir bu yolculukta yarım kaldı. Turist sayısı hakettiğinin çok altında. Bunun dışında güzelliklerle dolu İzmir koku problemiyle karşı karşıya bırakılıyor. İzmir her alanda hazırlanmalı. Ama maalesef İzmir bütün bunlara kapısı kapanmış durumda. Bizim işimiz insanlarla. Bizim sevdamız da derdimiz de başka” dedi.

Zeybekci son olarak hem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı hem de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Zeybekci, "İzmir Marşı'na, 10. Yıl Marşı'na ne old? İzmir sokaklarında Çav Bella ile dolaşmak ne deme? Niyetleri başka, bir muhalefet partisinin genel başkanını düşünün, iktidara gelmek gibi bir niyeti yok. Tek hedefi CHP'nin başında kalmak. Biz onların derdinin ne olduğunu çok iyi biliyoruz." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.