Dolar 32,5437
%-0.01
Euro 34,8875
%0.06
Altın 2.435,110
%0.21
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti ‘kaçak villalar’ için harekete geçti

AK Parti ‘kaçak villalar’ için harekete geçti

AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu, Selçuk ilçesi Çamlık Mahallesi’ndeki 8 adet ‘kaçak villa’ için harekete geçti. Girbiyanoğlu, konuyla ilgili gerekli yaptırımların yapılması için AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu, 'kaçak villa’ olayıyla ilgili gerekli yaptırımların yapılması için Selçuk Kaymakamlığı’na resmi başvuruda bulundu.

  • Ege Postası
  • 20.06.2022 - 15:28

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz hafta yönetimi CHP’de olan Selçuk Belediyesi ise tarım arazisine inşa edilen konut skandalıyla gündeme gelmişti.

Çamlık Mahallesi’nde bulunan 5 bin 400 metrekarelik tarım arazisi vasıflı alana 8 adet villa yapılması, kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.

Konuya ilişkin belediye yetkilileri, alanda yapılaşma izninin İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden alındığı söylerken İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ise; 1 konut ruhsatı kesebileceği alanda 7 ruhsat kestiğini ve bu ruhsatların da ‘konut ruhsatı’ değil ‘tarım ve hayvancılık ruhsatı’ olduğunu belitmişlerdi.

AK PARTİ SÜRECİ BAŞLATTI

Olayın ortaya çıkmasının ardından ilk tepki AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu’ndan gelmişti.

Girbiyanoğlu, yaptığı açıklamada, "Şimdi herkesin merak ettiği, bu izin için kimlerin nelerden feragat ettiği! Selçuk Belediye Başkanı Sayın Filiz Sengel; bu izin için kimden ne alındınız? Bu kanunsuzluğa nasıl izin verdiniz?! Teker teker yargı karşısında hesap vereceksiniz. Bu kirli konsorsiyum er ya da geç çökecek" demişti.

Öte yandan; Girbiyanoğlu, bugün ‘kaçak villa’ olayıyla ilgili gerekli yaptırımların yapılması için Selçuk Kaymakamlığı’na resmi başvuruda bulundu. 

Verilen dilekçede ise; Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğine aykırı hareket edildiğine dikkat çekilirken mevzuatta belirtilen maksimum 250 metrekare yapılaşma izninin “çok üstünde yoğun bir yapılaşma olduğu” ifade edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.