Dolar 32,3926
%0.23
Euro 35,2776
%0.61
Altın 2.324,900
%0.19
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir’den yerel yönetimler zirvesi

AK Parti İzmir’den yerel yönetimler zirvesi

AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği Belediye Meclis Üyeleri Eğitim Toplantısı’nda konuşan Ak Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, ‘’Yerel yönetimlerde her bir meclis üyesini uçbeyi olarak görüyorum. İzmirlilere gidip anlatacağız. Sizin sorumluluğunuz çok büyük.’’ dedi. İl Yerel Yönetimler Başkanı İsmail Çiftçioğlu, ‘’ CHP’li ilçelere tek tek baktığımızda, ciddi manada sıkıntılı yerel yönetim zihniyeti görüyoruz. Ben inanıyorum ki yaptığımız çalışmaları hep beraber 2023’te ve 2024’te, İzmir’deki AK Belediyeciliğinin hamurunu buradaki eller yoğuracak’’ dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başakanvekili Özgür Hızal ise, ‘’Büyükşehir’de ve ilçelerimizde yerel yönetimlerin, yapmak zorunda oldukları ancak yapmadıklarını en başta bizim anlatmamız gerekiyor’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 14.06.2021 - 13:55

AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından, ‘Belediye Meclis Üyeleri Eğitim Toplantısı’ düzenlendi. Hafta sonu, İl Başkanlığında düzenlenen toplantıya; AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, AK Parti İzmir İl Yerel Yönetimler Başkanı İsmail Çiftçioğlu, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer ve İlçe Belediye Meclis Üyeleri katıldı. Denizli Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ünal, “Belediye Meclislerinin İşleyişlerinde Pratik Uygulamalar” hakkında, İletişim Uzmanı-Eğitmen Canten Kaya ise “Etkili İnsan Olmanın İncelikleri” hakkında eğitim verdi.

19 yılda milletimiz AK Parti’nin neler yaptığını gördü

Protokol konuşmaları kapsamında AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, ‘’AK Parti girdiği; Genel seçim, Cumhurbaşkanlığı seçimi, Mahalli seçimi ve halk oylamalarından hep birinci parti çıktı. AK Parti’nin birinci parti çıkmasının sırrı, milleti ile tesis etmiş olduğu gönül bağından kaynaklanıyor. Bizler de hep söylediğimiz gibi AK Parti’yi kuran, iktidar yapan, nice badireleri atlatmamız vesile olan milletimize; yaptığımız hizmetler, çalışmalar ve yatırımlarla vefa borcumuzu ödemeye çalışıyoruz. Hep beraber; Mahalle Başkanımızdan Cumhurbaşkanımıza kadar çalışıyoruz. Dünya Lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde vefa borcumuzu ödemeye devam ediyoruz. 19 yılda milletimiz AK Parti’nin neler yaptığını gördü. 2023’te, İzmir’de, Cumhurbaşkanımızı birinci yapacağız, 2024’de de ,İzmir’i AK Belediyecilikle tanıştıracağız. Buna inancım tam. AK Parti olarak Dünya’nın 10 büyük projesinin 6 tanesine imza atmış bir yapıdayız. Yerel yönetimlerde her bir meclis üyesini uçbeyi olarak görüyorum. İzmirlilere gidip anlatacağız. Sizin sorumluluğunuz çok büyük. Eğer biz, AK Belediyecilikle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tanıştırmazsak, bir 5 yıl daha, çocuklarımıza hak ettiği noktada olmayan bir İzmir’i, sadece süreyi doldurmaya çalışan yerel yönetimlere teslim etmiş oluruz. Biz çocuklarımızın geleceği için Dünya’nın en güzel şehirlerinden biri olan İzmir’in hak ettiği noktaya gelmesi için çalışacağız. Cumhurbaşkanımızın, İstanbul’da ,ilk Belediye Başkanlığı Başkanlığı seçimlerinde davrandığı şekilde, kapı kapı dolaşarak, 2023’te Cumhurbaşkanımıza İzmir’de en yüksek oyu aldıracağız, 2024’de de İzmir’i AK Belediyecilikle tanıştıracağız. Bu güzel toplantıyı yapan ve bizleri siz İl Yerel Yönetimler Başkanlığımıza da çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

İzmir’de değişim sancısı başladı..

AK Parti İzmir İl Yerel Yönetimler Başkanı İsmail Çiftçioğlu, ‘’Belediye Meclis üyelerimiz ile birlikte teşkilatımız arasındaki koordinasyonu daha sağlıklı daha kuvvetli hale getirmek; içimizde hem mevzuat açısından hem teknik bilgi açısından hem halkla ilişkiler hem de kişisel gelişim anlamında bizlere katkı verecek eğitim toplantıları düzenliyoruz. Bizlere farklı ufuklar verebilecek tecrübe ve paylaşım toplantılar noktasında İl Yerel Yönetimler Başkanlığı olarak bundan sonraki süreçte, bu ve buna benzer programlar daha da geliştirerek daha da zenginleştirerek beraber sizlerle icra etmeye çalışacağız.’’ dedi. İzmir’de değişim sancısının görüldüğünü ifade eden AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanı İsmail Çiftçioğlu, ‘’Son iki yılda hep birlikte yaşadık. CHP’li Urla Belediye Başkanı FETÖ üyeliğinden görevinden alındı. CHP’li Menemen Belediye Başkanı yolsuzluktan soruşturma açıldı ve cezaevine girdi. Yine aynı şekilde CHP’li Menderes Belediye Başkan Yardımcısı CHP’li Belediye Başkanı’nın usulsüzlüklerini CİMER’e şikayet ettiği için görevinden alındı. Ha keza birkaç gün önce yine usulsüz atama aynı zamanda ciddi anlamda şaibeli atamalardan ötürü de Menderes Belediye’si maalesef, polis baskını ile karşı karşıya kaldı. Yine aynı şekilde CHP’li Foça Belediye Başkanı, mafyaya, ‘adam yaralatmaya azmettirmek’ suçundan yargılanıyor. Yine CHP’li Karaburun Belediye Başkanı, akrabalarını, yakınlarını yüksek maaşla belediyeye işe almakla ve meclis üyelerini ihale vermesinde gerçeğe aykırı hareket etmediği, bilgi vermediği ile alakalı mahkemesi halen devam ediyor. CHP’de istemezük siyasetinin en büyük örneği Karabağlar’da yaşanıyor. Sosyal anlamda TOKİ konutlarına, üniversiteye CHP’li Belediye Başkanı şiddetle karşı çıkıyor. CHP’li ilçelere tek tek baktığımızda, ciddi manada sıkıntılı yerel yönetim zihniyeti görüyoruz. Ben inanıyorum ki yaptığımız çalışmaları hep beraber daha koordineli daha da birlik beraberlik içerisinde birbirimize de değer katarak inşallah 2023’te ve 2024’te, İzmir’deki AK Belediyeciliğinin hamurunu buradaki eller yoğuracak’’ dedi.

İzmirli hemşehrimiz altyapı sorununu Kılıçdaroğlu’nun yüzüne haykırdı…

İzmir’in Türkiye’nim en güzel şehirlerinden biri olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başakanvekili Özgür Hızal ise, ‘Herkesin İzmir’de keyifli yaşama gibi bir amacı var. Ama hepimizi biliyoruz ki, yerel yönetimler manasında çok kötü yönetilen bir şehir. Sadece Büyükşehir üzerinden bakmamak lazım meseleye. Bu işin İlçe Belediyeler açsından da İsmail Başkanımızın tek tek anlattığı örneklerden de görebiliyoruz. Bunu sadece biz mi söylüyoruz? Hayır, bunu İzmirlilerde söylüyor. Kime söylüyor? Bu şehri yönetenlere ve bu şehri yönetenlerin Genel Başkanlarına söylüyor. Yüzlerine haykırıyor. Hatırlayın, bundan kısa bir süre önce İzmir’de yaşanan sel felaketinden sonra,’35 yıldır bu şehri siz yönetiyorsunuz, CHP Belediyesi var. Ama bu şehrin alt yapı sorunu var, henüz çözemediniz’ diyen bir İzmirli hemşehrimiz, İzmir Milletvekili olarak CHP Genel Başkan’ı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzüne haykırdı. Bütün bu tablo aslında bizim çok önemli bir görev üstlendiğimizi gösteriyor. Büyükşehir’de, ilçelerimizde yerel yönetimlerin, yapmak zorunda oldukları ancak yapmadıklarını en başta bizim anlatmamız gerekiyor. Bugün burada yapılan eğitim toplantısı, bundan sonra yapılacak eğitim toplantılar ile bugüne kadar yaptığımız doğru, anlamlı, ayakları yere basan muhalefetimizi çok daha iyi noktalara taşıyacağımız düşünüyorum. 2023’te ve 2024’teki yerel seçimlerde, hem ilçelerimizde hem de Büyükşehir’de AK Parti Belediyeciliğini tanıştıracağımızı inanıyorum’’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.