Dolar 32,2221
%0.06
Euro 35,0749
%0.19
Altın 2.506,530
%0.23
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Gaziemir’e ağabey formülü

AK Parti Gaziemir’e ağabey formülü

İzmir’de AK Parti ilçe belediye başkan adaylarını belirleme çalışıyor. Partinin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, doğru isimlerle yola çıkmak için temaslarını sürdürüyor. Daha önce AK Parti yönetiminde olan son seçimde CHP’ye geçen Gaziemir’de için “ağabey” formülü üzerinde duruluyor. Demokrat Parti’nin (DP) eski kalelerinden Gaziemir’de DP eski İl Başkanlarından Yıldırım Ulupınar’ın aday gösterilmesi gündeme geldi. Konuyla ilgili son kararı Yıldırım verecek.

  • Ege Postası
  • 03.01.2014 - 16:51
ONUR ÇAKIR / EGE POSTASI İzmir yerelinde iktidara kilitlenen AK Parti, ilçe belediye başkan adaylarını oluşturmak için kolları sıvadı. Geçtiğimiz hafta İzmir’e gelen AK Parti İzmir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım, bazı aday adayları görüştü. Yıldırım’ın bazı isimleri ise Ankara’ya çağırarak görüş alışverişinde bulunduğu öğrenildi.

ADAYIMIZ OL


Son yerel ve genel seçimlerde CHP ile makasın oldukça fazla olduğu Konak’ta arayı kapatmak isteyen AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve kurmayları geçtiğimiz haftalarda, 1992-1994 yılları arasında Narlıdere’de belediye başkanlığı yapan, 21. dönem DYP milletvekili, eski DP İl Başkanı Yıldırım Ulupınar’a, “Konak, Narlıdere ya da Güzelbahçe’den adayımız ol. Seninle seçimi kazanırız” diye teklifte bulunmuştu. Büyükşehir adayı Yıldırım da AK Parti Konak İlçe Başkanı Yaşar Ötnü’ye, Ulupınar’la ilgili bir takım sorular sormuştu.

AĞABEY FORMÜLÜ


Ancak Konak adaylığı için AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’nin isminin önplana çıkması planları değiştirdi. 2009 yerel seçimlerde CHP’ye kaptırılan Gaziemir’de tekrar iktidar olmak isteyen AK Parti, burada ağabey formülü uygulamak için kolları sıvadı. Bir zamanlar DP’nin kalesi olan Gaziemir’de Yıldırım Ulupınar’ın ağabey olarak aday gösterilmesi ve diğer aday adayları etrafında toplaması öngörüldü ancak bu henüz netlik kazanmadı. Bu konuyla ilgili son kararı Yıldırım’ın vereceği öğrenildi. Parti yöneticileri, “Gaziemir’de aday belirlendikten sonra küslük yaşanmasını istemiyoruz. Ağabey formülü tartışılıyor” dedi.



KİMLER ADAY


AK Parti Gaziemir için İsmail Acar, Adnan Yüksel, Coşkun Doğru, Hüsnü Demir, Nil Turan, Selahattin Daver, Erol Kaya, Yılmaz Eroğlu, Selahattin Serdar Nurçay, Nazmi Yılmaz, Mediha Balbakan, Vasfi Çakıroğlu,

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.