Dolar 32,5539
%0.02
Euro 34,8382
%-0.08
Altın 2.430,610
%0.02
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti gazetecilerle buluştu: Kim ne mesaj verdi?

AK Parti gazetecilerle buluştu: Kim ne mesaj verdi?

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında basın mensuplarıyla bir araya geldiler. Gazetecilik mesleğinin zorluklarının masaya yatırıldığı toplantıda, basın mensuplarının sahada yaşadıkları sorunlar, işveren bazında yaşanılan sıkıntılar tek tek konuşularak mercek altına alındı.

  • Ege Postası
  • 10.01.2022 - 12:00

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında basın mensuplarıyla bir araya geldiler.

Basın toplantısına, ev sahibi AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ’ın yanında; AK Parti İzmir Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Cemal Bekle ile AK Parti İzmir İl Tanıtım ve Medya Başkanı Dilaver Kişili, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi katıldı.

Gazetecilik mesleğinin zorluklarının konuşulduğu toplantıda, basın mensuplarının sahada yaşadıkları sorunlar, işverenlerin basın ile ilgili sıkıntıları ve basın kartı sorunu gibi sorunlar masaya yatırıldı.

AK Partili temsilciler basın mensuplarının sorunları dinlenirken çözüm önerileri üzerine fikir alışverişi yapıldı.

“KAMUYOUNU HER ANLAMDA DOĞRU BİLGİYE KAVUŞTURDUNUZ”

Gazetecilerin çok zor koşullarda çalıştığına değinerek konuşmasına başlayan AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, “Bugün 10 Ocak çalışan gazeteciler günü. Biz bugüne kadar yaptığımız hizmetleri sizler sayesinde vatandaşlarımızla paylaştık. Yaşadığımız çağ, yalan bilginin ve dezenformasyonun had safhada olduğu ve normalleştirilmeye çalışılan bir dönem. Bu açıdan sizin mesleğimiz çok önemli. Kamuoyunun doğru bilgiyi alması noktasında çok önemli. Özellikle pandemi döneminde gece gündüz demeden zor şartlarda kamuoyunu her anlamda doğru bilgiyle kavuşturdunuz. Emekleriniz için teşekkür ediyoruz. Bugün bir araya gelmemizin sebebi sizin gününüzü kutlamak. AK Parti Kadın Kolları olarak İzmir’de çok önemli 2 programı gerçekleştireceğiz. Bunlardan birisi kadınlarımızın girişimciliğini artırmak için başlattığımız bir proje. Diğeri de tüm kadın STK’larını davet edeceğimiz geniş katılımlı bir toplantı düzenleyeceğiz” dedi.

“TARAFSIZ VE ÖZGÜR BASININ DEMOKRASİNİN OLMAZSA OLMAZI”

AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle ise toplumsal cinsiyet eşitliği ve basın sektöründe kadın vurgusu yaptı ve “Hayatın birçok alanını birlikte paylaşıyoruz. Topluma vermek istediğimiz mesajları da sayenizde geniş kitlelere ilerliyoruz. Tarafsız ve özgür basının demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu, kadın tematik alanında sürdürülebilir demokrasinin vazgeçilmezi. Fırsat eşitliği her alanda olmalı. Bununla mücadele ediyoruz. Fırsat eşitliğiyle iliği sahada edindiğim bazı tecrübeleri aktarmak istiyorum. Bu sorunun çözümü sadece yasalarla eğil. Adana’da bir çadırda Romanların yoğun yaşadığı bir bölgede şiddet üzerinde bir araştırma yaparken bana ‘Abi sen şiddeti sadece dövmek mi sanıyorsun’ dediler. Ben o an şunu anladım. Bu sadece tek bir alanda çözülecek bir sorun değil. Ceyda vekilimiz de her zaman yanımızda. Sizlerle bir arada olarak sahadaki sorunları paylaşmak özellikle bugün bir arada olmak bizleri çok mutlu etti” diye konuştu.

“MESLEĞİ İCRA ETMENİN AVANTAJLARINI VE DEZAVANTAJLARINI YAŞIYORSUNUZ”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak konuşmasında başlayan AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, gazetecilik mesleğinin zorluğuna dikkat çekti ve “Bu teknolojik dünyada yapmış olduğunuz mesleği icra etmenin avantajlarını ve dezavantajlarını yaşıyorsunuz. Biz bu işi, tarafsızlık ilkeleri doğrultusunda yaptığınızı biliyoruz. Tabii zaman zaman yapılan haberler, algılatılmak istenen olaylar gibi karşılaşılan sorunlar ar. Bu dünyanın genelinde sosyal medyanın ilerlediği bu dönemde her alanda algları değiştirebilecek bir güce sahip bir ortamdayız. Biz bununla mücadele ediyoruz Mecliste verdiğimiz kanunlara da bunu ele almaya çalıştık. Sizin içinde yaşadığınız sorunlar ve sıkıntılar var. Biz bunları dinleyelim ve elimizden gelen ne varsa hep beraber bu sorunları çözmek ve elimizden geleni yapmak görevimizdir diye düşünüyorum. Tabii herkes her zaman çok iyi anlaşıp her zaman aynı taraftan bakamayabilir. Ama önemli olan bu ilişkileri saygılı bir şekilde yapmak… Ben hem kendim hem partim adına yapmış olduklarımızı anlatmak için ciddi bir mücadele veriyoruz. Bunların sizler tarafından aynı şekilde aktarılması bizim için çok önemli. Sizin sahada gördüğünüz bir sorunu ya da sıkıntıyı benimle yapılaşmasını ve bu konuda elimden geleni yapmak isterim” dedi.

“BASIN ÖZGÜRSE ÜLKE ÖZGÜRDÜR”

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ise; meslek çalışanlarının ifade özgürlüğü konusunda ciddi sorunlar yaşadığının altını çizerken bir ülkenin özgürlüğünün basının özgürlüğüne bağlı olduğuna dikkat çekti ve şunları söyledi; “Doğru diyaloglarla aşılmayacak bir sorun olmadığını düşünüyorum. Bizler zor bir mesleğin temsilcileriyiz. Zor bir yılı geride bıraktık. Türkiye ifade özgürlüğünde 153. sırada. Bu da en çok bizim sektörümüzü etkiliyor. Hem ifade özgürlüğü açısından büyük sorunlarımız var. Çok zor bir iş yapıyoruz. Basın yaşadığı sıkıntılar nedeniyle ipin üstündeki cambaza öndü. Bunun öncelikli nedenlerinden birinin örgütlü yapılarla sağlam diyaloglar kuramamak diye düşmüyorum. Biz bunu İzmir’de yaşıyoruz. Sadece İzmir değil Türkiye’de muhatap bulamıyoruz Sorunlarımızı anlatmaktan yorulduk. İstiyoruz ki yaşadığımız sorunları anlatalım ve bizler de sorunlarımıza çözümlerimizi bulalım. Maalesef mesleğimiz dejenere oldu. Biz mesleğimizle ilgili kriterler getirmek istiyoruz. 10 Ocaklar özveriyle çalışan meslektaşlarımız için çok daha anlamlı. Bugün baktığımızda başta basın kartı olmak üzere ciddi sorunlar var. Bu işin bir yanı. Ekonomik krizlerden de çok etkileniyoruz Özellikle son dönemlerde bu iniş çıkışlarda matbaa fiyat veremez hale geldi. Yapılan her artış... Zaten kadrolar sınırlı. Muhabir sayısı çok az. Hem İzmir’de hem Türkiye’de sorunlar iki şekilde aşılır Biri iyi niyet diğeri de karşılıklı iletişidir. Bir ülkede basın ne kadar özgürse ülke de o kadar özgür olur. Tahakküm altına alabilirsiniz ama er ya da geç bu son bulur. Basın özgürse ülke özgürdür.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.