Dolar 32,5023
%0.28
Euro 34,5755
%0.24
Altın 2.486,330
%0.13
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'den İYİ Parti'ye sürpriz katılım

AK Parti'den İYİ Parti'ye sürpriz katılım

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Firdevs Diba Akkaya, partisinden istifa ederek İYİ Parti’ye katıldı. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Akkaya’ya parti rozetini İl Başkanlığı binasında düzenlenen törenle takdim etti.

  • Ege Postası
  • 08.06.2022 - 09:58

EGEPOSTASI – Üye katılım çalışmalarını aralıksız sürdüren İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı’na AK Parti’den sürpriz bir transfer gerçekleşti.

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı ve İzmir İl İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Firdevs Diba Akkaya partisinden istifa ederek, İYİ Parti’ye üye oldu.

Akkaya için İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nda rozet takma töreni düzenlendi. Akkaya’ya parti rozeti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar tarafından takdim edildi.

Akkaya, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada Kırkpınar’ın davetiyle İYİ Parti’ye katılma kararı aldığını belirterek, kendisine teşekkürlerini sundu. 

“VİCDANIMIN SESİNİ DİNLEDİM”

AK Parti’den neden istifa ettiğini de açıklayan Akkaya, şu ifadeleri kullandı:

“Sizler de biliyorsunuz ki 'Düşüncelerini hiç bir koşulda değiştirmeyen , yanlışları göremeyen ve duyamayanlar sadece ölülerimiz ve de delilerimizdir.'

Şahsım olarak bu değişim ve dönüşüm kararını alırken, her şeyden önce bir anne olduğum için, kendimce ve günlerce vicdanımın sesini dinledim.

Bunca israf, bunca ayrımcılık, bunca vurdumduymazlık, bunca ekonomik darboğazdaki rahatlıklar, bunca egolu tavırlar karşısında, sanki dağları ben yaratmışım dercesine, tabana tavandan bakan bir çalışma anlayışı bir yönetim ile birleştiren değil, ayrıştıran, aziz insanlarımızı  kutuplaştiran, ‘biz’ değil ‘ben’ deyip, kibirli davranışlarla iç içe olmamın artık mümkün olmadığını gördüm ve geçen hafta AK Parti’den istifa kararımı aldım.

Sonra şahsım olarak herhangi bir etki altında kalmadan beni onore eden il başkanımızın ve yönetiminin nazik davetiyle İYİ Parti’ye gelmekten gurur duydum. İyilerin, cesurların saflarında, hele hele başımızda olan bir kadın Genel Başkanımız Meral Akşener’in partisinde olmaktan son derece huzurlu ve gururluyum. Doğru bir karar aldığıma inancım ve güvenim tamdır. 

Bu vesile ile son sözüm olarak şunu söylemek isterim ki; vicdani bir farkındalıkla hareket etmek bana daha bir güven ve huzur verdi. Büyük şairimiz M.Akif’in dediği şu anlamlı sözle cümlelerimi  bitirmek isterim:

‘Yumuşak başli isem, kim dedi uysal koyunum. 

Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem.’

Hepinize saygılar sunar, tekrar başta Genel Başkanımızın partisinde olmakla, sizlerle olmakla, iyilerin ve cesurların kapısını bu kardeşinize açtığınız için davetiniz için çok teşekkür ederim.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.