Dolar 32,3823
%0.2
Euro 35,0462
%-0.05
Altın 2.326,580
%0.27
Bist-100 9,10
%0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'den Büyükşehir'e 'su' tepkisi: Kabus gibi...

AK Parti'den Büyükşehir'e 'su' tepkisi: Kabus gibi...

Gaziemir ve Buca ilçelerinin bazı mahallelerinde sulardan gelen yoğun kötü koku sonrası vatandaşlar isyan etmiş ve sosyal medyadan tepki göstermişlerdi. Yaşanan şebeke suyu ile ilgili tat ve koku sorunu, sonrasında ise tonlarca suyun sokaklara boşaltılması ile ilgili AK Parti’den tepki geldi. AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal CHP'li Büyükşehir Belediyesi'ni hedefe koydu. Sürekli, "CHP’li Büyükşehir Belediyesi; İzmir’i tümüyle hiçe sayacak boyutta bir duyarsızlık içinde!" derken, Hızal da "Büyükşehir Belediyesi bugün tonlarca litre suyu bu şekilde boşa akıttı ve bir cümle açıklama dahi yapılmadı." dedi.

  • Ege Postası
  • 21.06.2021 - 00:19

EGEPOSTASI- İzmir’in Buca ve Gaziemir ilçelerinde sabah saatlerinden itibaren musluklardan akan yoğun kokulu şebeke suyu, vatandaşların tepkisine neden oldu. Bazı vatandaşlar akan sudaki kokunun kanalizasyon kokusuna benzediğini ifade ederek duruma tepki göstermişti.

Vatandaşlar, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'ne (İZSU) tepki gösterirken, İZSU'dan “Tahtalı Barajı’nın suyunun arıtılarak kente verildiği Görece İçme Suyu Arıtma Tesisi bünyesindeki klorlama ünitesinde kısa süreli bir teknik arıza meydana gelmiş, gereken müdahale hızla yapılarak sorun giderilmiştir. Klor oranındaki değişim nedeniyle gözlenen tat ve kokudaki farklılığın giderilmesi için şebekedeki suyun tahliyesi gerekmektedir" açıklaması yapılmıştı.

İZSU'nun yaşananlara tepkisiz kaldığını ve şikayetlerin incelenmediğini öne süren AK Parti İzmir İl Başkanı CHP'li Büyükşehir Belediyesi'ne tepki götserdi.

SÜREKLİ: KABUS GİBİ...

AK Parti İl Başkanı Sürekli sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "CHP’li Büyükşehir Belediyesi; İzmir’i tümüyle hiçe sayacak boyutta bir duyarsızlık içinde! On binlerce insan gün boyu can havli içinde, “Sularımız kokuyor!” isyanındayken; sosyal medyada infial yaşanırken; İZSU sadece bir cümlelik açıklamayla durumu geçiştiriyor! Şikâyetleri yerinde inceleyen yok! Cadde ve sokaklara akıtılan tonlarca suyun hesabını veren yok! Halkın karşısına çıkıp tatmin eden bir açıklama yapan hiç yok! Bu şehrin insanları; insan sağlığı bu kadar mı değersiz? Kabus gibi… Ve gerçekten sözün bittiği noktadayız." ifadelerini kullandı. 

HIZAL: SAĞLIĞIMIZ BU KADAR UCUZ MU?

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal da tat ve kokunun giderilmesi için İZSU tarafından tonlarca suyun tahliye edilmesini eleştirdi.

Hızal "İzmir Büyükşehir Belediyesi bugün tonlarca litre suyu bu şekilde boşa akıttı ve bir cümle açıklama dahi yapılmadı. Bu olayı, sudan gelen kötü kokuyla birlikte düşününce biz de bu soruyu sormak zorunda kalıyoruz: Sağlığımız bu kadar ucuz mu?" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.