Dolar 32,3344
%0.26
Euro 35,0268
%-0.27
Altın 2.302,770
%1.11
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'de bütçe toplantısı.. Hızal: 100 milyarca liralık kaynak kullanıyorlar sorun çözemiyorlar

AK Parti'de bütçe toplantısı.. Hızal: 100 milyarca liralık kaynak kullanıyorlar sorun çözemiyorlar

AK Parti İzmir’de, 2022 Belediye Bütçe görüşmeleri öncesi Grup Başkanvekilleri toplantısı gerçekleştirildi. AK Parti İzmir yerel Yönetimler Başkanı Deniz Doğan, ‘’İzmirli hemşehrilemizin paralarının CHP’li Belediyeler tarafından çarçur edilmesine müsaade etmeyeceğiz.’’ Derken; İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ise, ‘’100 milyarca liralık kaynak kullanan CHP’li belediyelerin İzmir ve İzmirlilerin sorunlarını çözme adına herhangi bir adım atmadığını söylememiz mümkün. Milyarlarca liralık kaynakları, kişisel reklamları ve siyasi gelecekleri için kullanıyorlar’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 02.10.2022 - 12:08

AK Parti İzmir İl Başkanlığı Yerel Yönetimler Başkanlığı, İlçe Belediyelerinde bütçe görüşmeleri öncesi İlçe Belediye Meclisi’ndeki Grup Başkanvekilleri ile toplantı yaptı. AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanı Deniz Doğan, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Dilaver Kişili ile İlçe Belediyelerinin Grup Başkanvekilleri toplantıya katıldı.

İzmirlilerin parasını CHP’li Belediyeler tarafından çarçur edilmesine müsaade etmeyeceğiz

Yapılan toplantı sonrası değerlendirme yapan AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanı Deniz Doğan, ‘’Ekim’de İlçe Belediyeleri ve Kasım’da da Büyükşehir Belediyesi bütçesi görüşmeleri öncesi Grup Başkanvekillerimiz ile bir araya gelerek, değerlendirme toplantısı yaptık. AK Parti olarak muhalefette olduğumuz Büyükşehir ve 24 İlçe Belediyesi’nde, değerli İzmirli hemşehrilerimizin paralarının CHP’li Belediyeler tarafından çarçur edilmemesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2019 yılında bize İzmir’de muhalefet görevini veren İzmirli vatandaşlarımıza, geçtiğimiz yıllarda oluğu gibi kendi paralarının hizmet olarak dönmesi için CHP’li Belediyelere uyarılarımızı yapmaya, gerçekleri ortaya koymaya devam edeceğiz. Belediye Meclislerinde, AK Parti ve Cumhur İttifakı Grubu olarak, vatandaşlarımızın yararına olacak bir çalışmaya hiçbir zaman karşı durmadık. Ama ne yazık ki geçen 3 buçuk yılda CHP’li Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinde yatırım ve hizmet performansını görmekte güçlük çektik. İzmirli hemşehrilerimizin zararına olan işlerde her zaman karşı durduk. Bütçe görüşmelerinde de yine aynı şekilde güzel İzmir’imiz için çalışmamızı yapacağız. İzmirlilerin parası yine İzmirlilere harcanması için mücadele edeceğiz.’’ dedi.

Milyarlarca liralık kaynakları, kişisel reklamları ve siyasi gelecekleri için kullanıyorlar

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, ‘’Dördüncü bütçe yılına girdiğimiz İzmir’imizde, CHP belediyeler tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi de dahil olmak üzere 25 belediyenin toplam kullanmış oldukları kaynak, 100 milyarca lirayı bulmaktadır. Ancak buna rağmen, 100 milyarca liralık kaynak kullanan CHP’li belediyelerin İzmir ve İzmirlilerin sorunlarını çözme adına, herhangi bir adım atmadığını söylememiz mümkün. Bugün İzmir’de yerel yönetimler anlamında, Koku başta olmak üzere altyapı, trafik, ulaşım, kentsel dönüşüm yüzlerce sorun bulunmakta. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere İlçe Belediyeleri, ellerindeki milyarlarca liralık kaynakları, kendi kişisel reklamı ve siyasi gelecekleri için kullanmaktan imtina etmiyorlar. Ne yazık ki İzmir için kullanılan kaynaklar yok denecek kadar azdır. Ve bu kaynakları har vurup harman savururlarken de hiç yüzleri kızarmadan engelleniyoruz söylemi ile İzmirlilere yalan söylemeye devam ediyorlar.’’ dedi.

Geçen yıla oranla hazineden aldıkları yardım miktarı yüzde 93 artmış!

‘’4 yıl boyunca ne İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ne de CHP’li İlçe Belediyelerin başlayıp bitirdiği, açılışını yaptığı bir tesise rastladığımızı söylememiz mümkün değil.’’ Diye sözlerine devam eden AK Partili Hızal, ‘’CHP’li Belediyelerin ‘engelleniyoruz’ demeleri için ortaya bir proje koyulması lazım. Bu projenin yapımının engellenmiş olması lazım. Ya da belediyelerin hak ettikleri kaynaklarda kesinti yapılmış olması lazım. Ancak rakamlar asla yalan söylemez! İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 Ocak - Ağustos ayında hazineden aldığı yardım miktarı, 2021 yılı Ocak - Ağustos ayı arasında hazineden aldığı yardım miktarına göre yüzde 93 oranında artmış. Gelirlerinde çok ciddi bir artış var. Ama başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere CHP’li İlçe Belediyeleri yatırımdan uzak bir anlayışla, belediyeleri kendi siyasi partilerinin arka bahçesi haline getirerek, borç batağına sokmuşlardır.’’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.