Dolar 32,4448
%0.39
Euro 35,1039
%0.11
Altın 2.324,340
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Buca'da dosya krizi

AK Parti Buca'da dosya krizi

AK Parti Buca İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu’nun talimatıyla İlçe Başkan Yardımcısı Şerif Yıldız, tarafından Buca Belediyesi mali faaliyetlerine ilişkin kapsamlı bir dosya hazırlandı. Dosyanın Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu tarafınca meclis oturumunda gündeme alınması istendiği öğrenildi. Ancak dosyanın Gündoğdu ve AK Parti grubu tarafından meclise önerge olarak sunulmamasının AK Parti gurubunda kriz  yaşanması neden olduğu iddia edildi.

  • Ege Postası
  • 09.08.2021 - 12:38

EGE POSTASI-  Geçtiğimiz dönemlerde ilçe başkanlığında yaşanan istifalar ve atama gerginliği, meclis içerisinde yapılan Denetim Komisyonu seçimlerindeki ‘çatlak’ ve ağaç katliamının yaşandığı Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi’nin bahçesinde haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirmesi krizleriyle gündeme gelen AK Parti Buca İlçe örgütünde bir kriz daha patlak verdi. AK Parti Buca İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu’nun talimatıyla Buca Belediyesi’nin mali giderlerine ilişkin hazırlanan dosyanın meclise önerge olarak sunulmaması ilçede ipleri bir kez daha gerdi.
Edinilen bilgilere göre; Başkan Kalfaoğlu’nun talimatıyla İlçe Yerel Yönetimler Başkanı ve İlçe Başkan Yardımcısı Şerif Yıldız tarafından Buca Belediyesi’nin mali faaliyetleri ve harcamalarına ilişkin kapsamlı bir dosya hazırlandı.
  
Başkan Kalfaoğlu’nun, Buca Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu’ya hazırlanan dosyayı, iddiaların yanıtlanması istemiyle meclise önerge olarak sunması talimatı verdiği öğrenildi.
 
Ancak Başkanvekili Gündoğdu ve AK Parti grubu, Başkan Kalfaoğlu’nun talimatına rağmen dosyayı önerge olarak meclis gündemine taşımaması AK Parti grubunda kriz yaşanmasına neden olduğu iddia edildi.
 
Yaşanan gelişmelerin ardından parti kulislerinde, krizlerle gündeme gelen AK Parti Buca’da örgüt içerisinde gruplaşmanın yine baş gösterdiği ve iplerin yine gerildiğinin konuşulduğu öğrenildi.

Öte yandan dosyada, belediyeye ait bazı taşınmazların belediye iştiraki olan 3 şirkete devredildiğine dikkat çekildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.