Dolar 32,3627
%0.14
Euro 34,9578
%-0.31
Altın 2.324,970
%0.2
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Bornova Kongresi’den Macron’a mesaj

AK Parti Bornova Kongresi’den Macron’a mesaj

AK Parti İzmir’de kongre maratonu devam ediyor. Dün Menderes ve Karabağlar kongrelerinin ardından maratonun 7. Kongresi Bornova’da gerçekleştirildi. Pademi döneminde Bornova İlçe Başkanı olarak atanan Hasan Ali Kahraman sandıktan da başkan olarak çıktı. Kongrede yapılan protokol konuşmalarının gündemi ise Doğu Akdeniz ve Macron oldu.

  • Ege Postası
  • 13.09.2020 - 14:55

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- AK Parti İzmir teşkilatı salgın nedeniyle ertelenen ilçe kongrelerine geçtiğimiz hafta başlamıştı. Gaziemir kongresiyle sandık mesaisine başlayan AK Partide bugüne kadar altı ilçenin kongresi gerçekleştirildi. AK Parti’de sandık mesaisi tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti İzmir’de günün ilk kongresi Bornova’da gerçekleştirildi.

Pınarbaşı Ali Baba Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen AK Parti 7. Olağan Bornova Kongresi’ne, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Süreli, AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ, Yaşar Kırkpınar, Necip Nasır, Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ katıldı.

Diğer kongreler gibi tek adaylı geçen Bornova Kongresi'nde Hasan Ali Kahraman sandıktan başkan olarak çıkan isim oldu.

Kongrenin divan başkanlığına MHYK üyesi ve Kütahya Milletvekili Ahmet Tan seçildi.

“HEDEFİM BORNOVA’YI ALMAK”

AK Parti Bornova İlçe Başkanı Hasan Ali Kahraman konuşmasında şunları söyledi; “Cumhurbaşkanımızın riyasetiyle bana tebliğ edilen görevin öneminin farkındayım. AK Parti ilçe başkanlığı sıradan bir görev değildir. Çünkü Bornova üniversite, sanayi, çevre ve daha birçok ley demektir. Hayatta iki şeye çok önem verdim. Ata toprağına ve doğduğum Bornova toraklarına. Hedefim kadın ve gençlik kollarıyla birlikte teşkilatı 2023’e hazırlayıp Bornovayı almak. Ardından 2024’teki yerel seçimlerde Bornova’mızı AK belediyecilikle tanıştırmak olacak. Bunun için canla başla çalışacağımıza söz veriyorum.”

“HEPİMİZ TARİHE GEÇİYORUZ”

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, ABD ile geçtiğimiz haftalarda yaşanan gerginliğe gönderme yaparak, “AK Parti bir gönül hareketi. Özellikle 2023 ve 2024 hedeflerimiz kapsamında bu kongreler büyük önem taşıyor. Çok önemli süreçleri hep birlikte yaşıyoruz. Bizler 18 yılı geride bıraktık. 18 yıldan beri bu millet bizlere teveccüh ediyor. Bu çok büyük bir başarı. Her ülkenin hedefleri vardır. Bizim ülkemizin de 100 yıldan beri umutları ve hedefleri var. Bunları yerine getirmek için birçok lider geldi geçti. Kimisi bazılarını yerine getirdi kimisi getiremedi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini getirmek, yerli araba üretmek, savunma sanayini geliştirmek, yeraltı kaynaklarımızı çıkarabilmek, başörtüsü sorununu çözmek, ülkemizi hızlı trenlerle örmek ve nicesi… İçimizden çıkan büyük bir lider bütün bu hayalleri ve daha fazlasını gerçekleştirdi. Şükürler olsun ki dünya lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la çalışıyoruz. Bu yüzden hepimiz çok şanslıyız. Hepimiz tarih yazıyoruz ve tarihe geçiyoruz. İlerleyen dönemlerde ülkemiz üzerine oynanan hain oyunlar devam edecek. Son zamanlardaki olaylarla ülkemizin üzerinde oynanacak oyunların tezgahı ortaya konuluyor. Çünkü hiçbir muhalefet partisinin cumhurbaşkanı olmak gibi bir düşüncesi yok. Tek bir düşünceleri var Recep Tayyip Erdoğan’ı o görevden almak. O yüzden önümüzdeki süreçte özellikle bu kongrelerde görev alacak bütün mensuplarımızın bu bilinçle ve anlayışla üzerlerine ne büyük görevler düştüğünü görmelerini ve önümüzdeki günlerdeki gelişmeleri takip etmelerini istiyorum” dedi.

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN TÜRKİYE’DİR”

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un “Benim derdim Türk halkıyla değil, Erdoğan’la” sözlerini hatırlatarak şunları söyledi; “Bornova kuruluşundan bugüne her zaman iddialı bir ilçe teşkilatı oldu. Ben Bornova’da emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bayrağı devralan Hasan kardeşim pandemi sürecinde göreve geldi ve çok güzel çalışmalar yaptı. Yapacak çok işimiz var. Önümüzde önemli süreçler var 2023 ve 2024 var. Ve şu anda ülkemizde yaşananlar var. Bu hafta bazı olaylar cereyan etti. Birisi çıktı İmam hatiplilerle ilgili çok kötü kelimeler sarf etti. İmam hatipler 69 yıl önce kurulmuş çok büyük bir eğitim atağıdır. O okullarda ülkenin gelişimine katkı sunan insanlar yetişmiştir. İmam hatipler hakkında o cümleleri sarf edenleri şiddetle kınıyorum. Bu insanlar bu başarıları hazmedemiyorlar. Yine Fransa Cumhurbaşkanı çıktı ‘Bizim sorunumuz Türk halkıyla değil Erdoğan ile’dedi. Sayın Cumhurbaşkanımız cevabını çok güzel verdi. Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’dir. Ey Macron bunu bil. Ona göre konuş. Sana dersini Sayın Cumhurbaşkanımız veriyor ve vermeye de devam edecek. Bütün bunlar yaşanırken biz de boş durmadık. ‘Gönül Seferberliği’ kapsamında üye çalışmalarımız devam etti. Bornova kongre hazırlıklarından dolayı biraz geri kalmıştı. Bugünden sonra bir gün bile dinlemek yok. Çalışacağız. Hedeflerimiz büyük. 2023’te İzmir’de AK Parti bayrağını dalgalandıracağız. 2024’te birçok belediyeyi inşallah hepsini alma hedefimiz var. Bu doğrultuda çalışacağız ve Büyükşehir Belediyesi’ni de kazanacağız. Kazanmak zorundayız. 500 gün geçti. Faaliyet raporunda aşk, çiçek, böcek var. Başkan bir gün uyanıyor. ‘Bugünü İzmir günü yapacağım’ diyor. Koku problemi var, ulaşım problemi var, su problemi var. Akılda kalanlar bunlar. Bunların hiçbir şey yapmaya niyeti yok. Biz yardımcı olmak istiyoruz. Mesela Özkanlar Pazar Yeri. O bir sorundu. Sayın milletvekillerim araya girdiler o sorun çözüldü. Konak Tüneli’nin devrini istediler. Milletvekillerimizin desteğiyle devredildi. Siz ne isterseniz biz destek oluyoruz. Ama siz de köstek olmayın. İzmir’e hizmet edin. İzmir’in durumu içler acısı. Bu yüzden çok çalışıp başarılı olmalıyız. Durmak yok yola devam.”

ZEYBEKCİ’DEN BÜYÜKŞEHİR’E HİZMET GÖNDERMESİ

Konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni İzmir'in sorunlarına sessiz kalmakla eleştiren Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci, “2023 seçimlerine ve ardından da 2024 seçimlerine yani İzmir’in gerçekten AK Parti hizmetleriyle buluşması seçimlerine bu kongrelerden çıkan kadrolarla hazırlanacağız ve İzmir’ bereketli yağmurlar gibi yağacağız. Bir an bile tereddüt etmeyeceğiz ve durmayacağız. Biz İzmir’i ve Bornova’yı almaya gelmedik. Biz İzmir’e ve Bornova’ya kendimizi vermeye geldik. Ve Bornova İzmir AK Parti hizmetkarlığıyla bir ekiple tanışacak. Şimdiki yönetim hiçbir soruna el atmıyor, hiçbir soruna müdahale etmiyor. İzmir Körfezi’ne yüzlerce noktadan boşalan kanalizasyonu engellemek için bir adım dahi atmayacaklar. İzmir’in her yerinde yeşil alanlara ve kapalı spor salonlarına hasret kalan çocuklarımızın hasretini gidermek için bir adım bile atmayacaklar. Bunların derdi hizmet değil. Yaptıkları en önemli icraat belediye binasının direklerini renklerle boyamak. Sen kamu hizmetindeysen ve dünyanın en güzel illerinden birinin yönetimindeysen ‘benim şahsi tercihim’ diyemezsin. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi her ilçesinde her sokağında nerede olursa olsun bugün Türkiye’de başı dik yürüyecek tek bir parti vardır o da AK Parti’dir. Öyle bir lidere sahibiz ki bizim başımızı bugüne kadar hiç öne eğmedi. O’nunla gurur duyuyoruz ve onunla yol yürümekten büyük onur duyuyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle bugüne kadar hiçbir işimizi yarım bırakmadık. Bornova’nın ve İzmir’in işini yarım bırakmayacağız. Önümüzde 3,5 yıl var. O süre boyundan A’dan Z’ye tüm teşkilatımızla çalışacağız. İzmir ’siz Türkiye eksiktir. İzmir Bu hali hak etmiyor. İzmir’in kadim problemlerini çözerse AK Parti çözer. İnşallah 2023’te İzmir’in makûs kaderini değiştirerek İzmir’i AK Parti’nin hizmetiyle tanıştıracağız” dedi.

CHP’YE DARBECİ ZİHNİYET GÖNDERMESİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Doğu Akdeniz’den bahsetti ve “AK Parti kurulduğunda uzun ömürlü olacağını düşünmüş, tarihin tozlu sayfalarına gömüleceğimizi söylüyorlardı. Bazı partilere yaptıkları gibi AK Parti’yi de kapatmak için dava açtılar. Başarabildiler m? Hayır. CHP Genel Başkanı çıkıp ‘cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız’ diyor. Ona bir haberim var. Biz cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırdık zaten. Siz demokrasi olmasın diye her 10 yılda yapılan darbelere destek verdiniz. Çünkü bu ülkenin değerli sizin değerlerimize karşıydı. Siz bu değerlerle mücadele etmeye çalıştınız. 15 Temmuz zihniyetine de destek verdiniz. Şimdi çıkıp 2007-2008 yıllarında yaşananları gösteriyorsunuz. Ama ortada bir durum var. Darbeciler ne zaman darbeci olduklarını belli ettilerse CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu onlarla yürüdü. Bu iki yüzlülüklerini o günde gösterdiler bugünde göstermeye devam diyorlar. Biz 19 yıllık bir partiyiz. Bunun 8 yılı iktidarla geçti. Yapıtlarımızı anlatmaya başlasak günler alır. Ama yaptığımız en önemli işler demokrasinin gelişmesi ve özgürlüğün büyümesi oldu. Şimdi de kritik bir dönemde önemli görevler ifa ediyoruz. Doğru Akdeniz’de bugün yaşanan hususlar… Oranın zenginlikleri diğer ülkelerin iştahını kabartıyor. Bunun için bundan 6 ay önce tüm dünya ordayken biz orda değiliz diyenlerin sesi bugün neden çıkmıyo? Bugün Türkiye’yi sıkıştıranlara karşı Türkiye’nin muhalefetinin söyleyecekleri yok m? Muhalefet ‘Doğu Akdeniz’de yalnız kaldınız’ diyor. Şunu sormak lazım. Kurtuluş Savaşı’nda yanımızda kim vard? O zamanlarda Mustafa Kemal Atatürk yalnızız diye kurtuluş savaşını vermese miyd? O zaman o savaş verildi ve biz bugün buradayız. Yerel gündemimiz de hepinizin malumu. İzmir’de birçok sorun var. Bu problemlerin çözümü konusunda zihniyette bir değişim olmasa da kişilerde değişim oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilçe belediye başkanları değişti. Kişiler değişti ama yıllardır yaşadığımız temel sorunların çözümü konusunda hiçbir şey değişmedi. Keşke değişmiş olsaydı da bizler de bu kadar eleştirmek zorunda kalmasaydık. Bırakın ileri gitmeyi daha da geriye gidildi. Gündemin İzmir olmadığı apayrı şeyler oldu. Bir tarafta belediye başkanları değil mafyacılık yapan belediye başkanı, bir yanda eşlerini atayan belediye başkanları, yolsuzluğun kol gezdiği belediye başkanlığı… Bilinç yok, her şey daha kötüye gidiyor. Biz bunları kabul etmiyoruz. İzmirliler de kabul etmeyecektir. Bugüne kadar kendimizi anlatmaya gayet ettik. Bugünden sonra hepimize çok daha büyük bir görev düşüyor. Kendimizi daha çok anlatacağız. Bu şekilde neticeye varacağız. Bir yağmur suyunun mermerin üzerine damlayarak o mermerde açtığı yaralar gibi inşallah o mermeri yararak İzmir’de iktidar olacağız”

Protokol konuşmalarının ardından faaliyet raporlarının okunmasına ve hemen ardından AK Parti Bornova İlçe Başkanı’nın seçilmesi için oylama işlemine geçildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.