Dolar 32,5108
%0.07
Euro 34,8706
%-0.29
Altın 2.451,680
%0.63
Bist-100 9.893,00
%1.82

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Gençlik’ten Başkan Soyer’e ‘bir bardak su’yla tepki: Fırtına koparmaya devam edeceğiz

AK Gençlik’ten Başkan Soyer’e ‘bir bardak su’yla tepki: Fırtına koparmaya devam edeceğiz

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Tayyip Taslak, geçtiğimiz hafta İzmir’in Buca, Gaziemir ve Karabağlar ilçelerinde yaşanan ve birçok vatandaşın etkilendiği ‘şebeke suyu sorunu’ üzerinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ‘hizmetsizlikle’ eleştirdi. Başkan Soyer’in ‘bir bardak suda koparılan fırtına’ gibi sözlerine eline aldığı bir bardak suyla tepki gösteren Taslak, “Sağlığımız için, bir bardak su için fırtına koparmaya devam edeceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 24.06.2021 - 17:48

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir'de geçtiğimiz hafta sonu sabah saatlerinden itibaren özellikle Buca ve Gaziemir ilçelerinde yaşayan vatandaşlar musluklardan akan şebeke suyundan yoğun kokulu su tepkilere neden olmuştu.

Sorunun gündeme gelmesinin ardından sudan örnek alan İZSU, sorunun suyun klorlama seviyesindeki azalmadan meydana geldiğini ve insan sağlığına zararlı herhangi bir durum olmadığını duyurmuştu ancak yaşanan su sorunu bir kez daha İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir siyasetinin muhalefeti AK Parti arasında yeni bir tartışmayı başlatmıştı.

Eleştirilerin ardından konuya ilişkin açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise; "Sorun yine bir bardak suda kopartılan fırtına gibi” sözleri ise büyük tepki toplamıştı.

Öte yandan AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkan Soyer’in sözlerine tepki olarak bir basın açıklaması düzenledi.

Konak Atatürk Meydanı’nda düzenlenen açıklamayı gençlik kolları adına İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Tayyip Taslak yaptı.

“’ARTIK YETER’ DİYORUZ”

Sözlerine İzmir’in kronikleşmiş sorunları üzerinden Başkan Soyer’i eleştirerek başlayan Gençlik Kolları İl Başkanı Taslak, “Masmavi olması gereken körfezimizin kirliliğiyle geldiği boyut, şehir merkezinin neredeyse tamamının pis kokuyor olması, en ufak mesafede dahi bir yere ulaşmaya çalışırken trafikte kaybettiğimiz saatler ve ücretsiz aktarma imkanımızın elimizden alınmasıyla birlikte gençler için İzmirde yaşam şartları çok ağırlaşmıştır. İzmir trafiği artık bizim saatlerimizi çalan, bizi hayattan koparan, şehrimizden ayıran bir seviyededir. Maalesef üzülerek görmekteyiz ki, İzmir'de ulaşım çökmüştür. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanının ise bu probleme bulduğu çözüm yolu daha hazindir. Kendileri bizlere, İzmirlilere ‘Trafiğe çıkmayın! tavsiyesinde bulunmuştur. Biz de AK Parti İzmir Gençlik Kolları olarak, İzmirli tüm gençler adına bugün burada tepkimizi koyuyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesine, hep birlikte ‘Artık Yeter’ diyoruz” dedi.

“ZEHİRLEYEN SULARIYLA MÜCADELE EDEREK YAŞAMAKTAYIZ”

Soyer’in İzmir’in sorunlarına ‘sağır ve kör’ olduğunu ifade eden Taslak, “Gençler olarak biz, bu güzel şehrin bozuk yollarıyla, akmayan ama akınca da zehirleyen sularıyla, kötü kokusuyla boğuşarak, mücadele ederek yaşamaktayız” diye konuştu.

“SOYER'DEN HİZMET BEKLEMİYORUZ”

Geçtiğimiz hafta yaşanan ‘şebeke suyu sorunu’ üzerine Başkan Soyer’in söylediği sözleri sert bir şekilde eleştiren Taslak, temel hizmetlerden ümitlerini kestiklerini belirtti ve şunları söyledi;“Geçtiğimiz Pazartesi günü Karabağlar, Buca, Gaziemir ve Menderes bölgelerinde şebeke suları, ağır bir kötü koku ve sarıya yakın bir renk tonuyla aktığına kıymetli İzmirli hemşehrilerimiz şahit olmuştur. Bu yaşananlar elbette ki kabul edilemez olaylardır. İnsan sağlığı bu kadar ucuz değildir. Şehrimizi yönetemeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi artık İzmirlilerin sağlığı için bir tehdit hâline gelmiştir. Bizi tüm bu yaşananlardan öte üzen ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in bu yaşananları ‘Bir bardak suda koparılan fırtına’ olarak küçümsemesi ve aşağılaması olmuştur. Kendisinin İzmir'e bakış açısı da tam olarak budur. Biz artık Sayın Tunç Soyer'den hizmet beklemiyoruz. Gençlik merkezlerinden, sinema ve tiyatro salonlarından, kütüphanelerden umudumuzu çoktan kestik. Şikâyetlerimize ve sözlerimize kulak verip şehrimizin temel sorunlarını ciddiye alması bile bizi zaten şaşırtmaya yetecektir. Evet biz İzmirliler olarak, insan onuruna yaraşır bir yaşam için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu gün burada ellerimizde birer bardak suyla bulunuyoruz. Bu bir bardak suyu Sayın Tunç Soyer'e hep birlikte gösteriyoruz. Ve diyoruz ki sağlığımız için, bir bardak su için fırtına koparmaya devam edeceğiz!”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.