Dolar 32,4845
%-0.17
Euro 34,9469
%0.34
Altın 2.436,140
%0.53
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
9 Eylül tartışmaları tam gaz! MHP’li Şahin’den Soyer’e: devşirme hastalığı içinde

9 Eylül tartışmaları tam gaz! MHP’li Şahin’den Soyer’e: devşirme hastalığı içinde

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, 100. Yıl kutlamalarında İzmir büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in konuşması ve ardından başlayan tartışmaları değerlendirdi. Soyer’in vahdettin savunmasına da değinen Başkan Şahin, tüm söylemlerin planlı olduğunun altını çizdi ve “Sayın Soyer devşirme hastalığı içinde. Maalesef 1821’den biri topraklarımız kendi lehlerine çeviren Yunan ve Rumlar bunlara sempatik geliyor. 200 yıldır 4 kez sınırlarımızı değiştiren Rumlar bize çirkin gelirken Tunç Soyer ve şürekasına sevimli geliyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 16.09.2022 - 12:30

EGEPOSTASI- MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Büyük İzmirTV’de yayınlanan Gündeme Dair programında Figen Avcıoğlu’nun kent ve ülke siyasetine ilişkin sorularını yanıtladı. 

Bir haftadır ülke siyasetin en hararetli tartışmalarından olan 100. Yıl kutlamalarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sözleri ve ardından başlayan polemiklere değinen Şahin, Soyer’e “devşirme” göndermesi yaptı. Şahin ayrıca 9 Eylül’de Soyer’le yakın kareler vermesi üzerinden İY Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’nu da eleştirdi. 

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın MHP’nin oy oranlarına ilişkin iddialarına da yanıt veren Başkan Şahin, seçim dönemine ilişkin sosyal medya dezenformasyonu uyarısı yaptı.

“AÇIKLAMALAR TESADÜFİ GİBİ GÖSTERMEYE ÇALIŞIYOR AMA…”

Geçtiğimiz haftadan bu yana sadece konut değil ülke siyasetinde de büyük ses getiren Tunç Soyer’in 9 Eylül konuşmasını değerlendiren Başkan Şahin, “Genel başkanımız Devlet Bahçeli konuya net cevabı veriyor. Devşirme hastalığı. Sayın Soyer devşirme hastalığı içinde. Maalesef 1821’den biri topraklarımız kendi lehlerine çeviren Yunan ve Rumlar bunlara sempatik geliyor. 200 yıldır 4 kez sınırlarımızı değiştiren Rumlar bize çirkin gelirken Tunç Soyer ve şürekasına sevimli geliyor. Tunç Soeyr’in 9 Eylül gecesi yaptığı açıklamalar, Osmanlı padişahlarının ihanet içinde olduğu gibi açıklamalar tesadüfi gibi göstermeye çalışıyor ama tesadüfi değil.  Tunç Soyeri, 30 Ağustos için sokaklara astığı afilerde zaferin değil barışın 2. yüzyılı demişti. Biz de tepki göstermiştir hangi barışın 2. Yüzyılı diye. Biz yunanla barışmadık. Barışın ikinci yüzyılı olabilecek tek şey var. Şayet Rum penceresinden bakarsak o da Rumların bağımsızlığını ilan edişinin ikinci yüzyılı. Bunların hiçbiri tesadüfi değil. Sıralı şeyler” dedi.

“BUNU AKLI BAŞINDA CHP’LİLER DE BİLİYOR”

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in ‘HDP’ye bakanlık verilmesi’ ve ‘HDP olmazssa seçimlerin kazanılamayacağı’ sözlerinin Soyer’in konuşmasıyla “bütünleşik” olduğunu ifade eden Şahin,  “Gürsel Tekin'in HDP’uye bakanlık vereceğiz demesi tesadüfi olabilir mi? Daha sonra CHP PM  üyesi bir adamın Diyarbakır Kürdistan’ın bir parça demesiyle hadiseler vuku buldu. Yeni Tunç Soyer'in szöleriyle… Bunlar seçimler yaklaşırken küresel emperyalistlere verdikleri mesajlar bunlar. Biz bunların ne olduğunu biliyoruz. Halkımız da, aklı başında CHP’liler de biliyor bunları. İzmir’in 100. Yılının kutlandığı gece Atatürk'ten, Türkten, Yunan’ın denize dökülmesinden, Yunan’dan mücadeleden işgalden bahsetmeden siz nasıl Osmanlı padişahları bizim yaşam hakkımıza tecavüz etti dersiniz! Biz bu topraklarda yaşamamızı neye borçluyuz” diye konuştu.

“MADEM Kİ HAİNLERDEN BAHSEDECEKTİ…”

Soyer’in kutlamalarda yaptığı konuşmasına gelen eleştirilere Vahdettin ve Fatih Sultan Mehmet örneği üzerinden örnek vermesini de değerlendiren Başkan Şahin, “Eğer öyleyse Vahdettin deseydi. Osmanlı padişahları demeseydi. Madem ki hainlerden bahsedecekti o zamanki İzmir Valisi’nden bahsetseydi, Kambur İzzet’i söyleseydi. Bunlar tepki gelince geri adım atma cümleleri. Amacını gizleme çabaları. Ne söylemek istediğini meydanlarda söyledi” ifadelerini kullandı.

“’BALTAYI TAŞA VURMAYIN’ DİYORLAR"

Soyer’in açıklamalarının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun “daha dikkatli olunmalı” sözlerini yorumlayan Şahin, uyarıların “göstermelik” olduğunu savundu ve şunları söyledi; “Onlar, ‘Baltayı taşa vurmayın’ diyorlar. ‘Biz ne yaparsak yapacağız, düşüncemiz bu. Siz baltayı taşa vurmayın’ diyorlar. Onların ne için uyardığını ve neyi kast ettiklerini biliyorum ben. Onların asıl düşünceleri de bunlardan farklı değil. Aynı düşünüyorlar. Ama ‘Aman böyle düşündüğümüzü duymasınlar’ diyorlar. Ondan bu açıklamaları yapıyorlar. Zafer Bayramı'nda açılan afişlerin yanlış olduğunu Müsavat Dervişoğlu da göstermişti. Tepki göstermişti güya. Ama ben 9 Eylül’de nasıl sarıldıklarını ben gördüm. Bunlar göstermelik sosyal medyadan tepkiler sadece.”

“ELMALARLA ARMUTLARIN TOPLANMASINDAN BİR ŞEY ÇIKMAZ”

Ülke siyasetinin en çok tartışılan konularından olan 6’lı masanın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda da “emperyalist güçler” vurgusu yapan Başkan Şahin, “6’lı masa var, Amerika var, Biden var, küresel emperyalistler, Alman vakıflar var. ama bir de Allah var. Allahın askerleri var. Bunlardan bir şey çıkmaz. elmalarla armutların toplanmasından bir şey çıkmaz. kerleri bitmez. Adaylık konusu… Benim onların işine aklım ermez. Çünkü bu masayı kuranlar, akılları verenler Türk olmadığı için… Ben Türklerin aklından anlayabiliyorum ama yabancıların ne düşündüklerini ve planladıklarını anlamıyorum.Bu yabancılar da küresel emperyalistler. Türkiye’de yaşananlar, yapılanlar, CHP ve 6’lı masa etrafında yapılan şeyler vatansever olan herkesi rahatsız ediyor. Bizim partimizden ayrılarak başka partilere gidenleri de, CHP’deki birçok vatanseveri ve Atatürkçü de rahatsız ediyor. Söylenen laflar yenilir yutulur laflar değil. Biri çıkıp ‘HDP’ye bakanlık veirlmeli’ diyor. Bu da vatanseveri, Atatürkçü ve ulusalcı herkesi rahatsız ediyor. HDP zaten masanın ayağı. Bir ayağı HDP diğer ayağı da küresel emperyalizm” dedi.

“BUNLAR İÇİYORLAR MI?”

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın önümüzdeki seçimlerde MHP’nin İzmir’de aday çıkaramayabileceği iddialarına da yanıt veren Başkan Şahin, “O oy oranları seçime kadar yüzde 80 olacak herhalde. Seçime kadar İP Partisi yüzde 80 oluyor, CHP de yüzde 70 oluyor. Etti mi yüzde 150. DEVA yüzde 40 oluyor, öteki parti yüzde 30 oluyor…. Yüzde 300’ü buluyorlar Ben bunlara sadece gülüyorum. Geçen seçimde de bunlar seçimi kazanıyorlardı ama Meral aKşener’n aldığı oyu yüzde 7’ydi. Bunlar içiyorlar mı kendilerinde değiller mi… Nasıl böyle bir şey söylüyorlar anlamış değilim. Türkiye ve İzmir’de böyle bir şey yok. Ben bu iddiaları konuşmaya değer bulmuyorum. 

“BİZİM YARAMIZI FAZLA KAŞIMAYIN”

Soyer’in görevde geçirdiği 3,5 yılı da değerlendiren ŞAhin, Soyer'in babasının 12 Eylül savcılarından olduğunu hatırlatırken sert sözlerle uyarıda bulundu ve şunları söyledi; “Sayın Soyer’in karnesi çok bozuk. Taa Seferihisar’dan bozuk. Bugün 16 Eylül. 12 Eylül’ün üzerinden 4 gün geçti. Babasından başlayalım. Tunç Soyer'in babasının savcısı olduğu ve ülkücülerin yargılandığı Mamak davasında ülkücü ağabeylerimize değil, onların eşlerine, babalarına, çocuklarına Mamak işkencehanelerinde en şerefsiz ve adice yapılan işkencelerin başında bulunan adamdı onun Tunç Soyer'in babası. Şimdi demokratlık, yok Osmanlı padişahları yaşam hakkımızı elimizden aldı… Bizi konuşturmayın. Biz milliyetçiler olarak bu ülkenin her toprağında ve taşınan altında varız. Bizi konuşturmayın. Bunlar şimdi bol keseden konuşuyorlar. Bunlar demokrasi havarisi kesiliyor. Ama bizim babamız, dedelerimiz ya Osmanlı askeriydi ya cephede çalıştı ya da toprakta çalışan emekçisiydi. Biz nelerin yapıldığını çok iyi biliyoruz. Bizim o yaralarımızı çok da kaşımayın. Biz vatanseverler olarak yapılan her şeyi yutup memleketimizi sevmeye devam ediyoruz. Bizim yaralarımız çok fazla deşmeyin.”

“TOPLUM SOSYAL MEDYA BASKISI ALTINDA”

Son olarak 2023 sçemleri hazırlıklarına ilişkin de bilgi veren Başkan Şahi, sosyal medya ve dezenformasyon konusuna değindi ve “Toplum çok büyük bir sosyal medya baskısının altında. Toplum ulusal ve uluslararası konuları bıraktı, her şeyimi bir domates bir salatalık üzerine girmişiz gibi bir duruma girdi. Her şeyi domates, pğarate üzerine yorumluyorlar. Bu yayınların yurtdışından yapıldığını konuyu bilenler söylüyorlar. Biz de vatan ve millet sever insanlar olarak ülkemizi, milletimizi, kentimizin ve insanlarımızın bu yanlış bilgilerin altında kalmamaları için vatandaşlarımıza birebir dokunma yolundayım. Seçim gününe kadar usanmadan, yorulmadan her şeyin domates ve patates olmadığını izah ediyoruz. Güzel günler geliyor. 2023’te Türk milletinin bölgesinde lider olma yolunda ilerlediğini anlatıyoruz. Bu çalışmalarımız seçim gününe kadar devam edecek. Allah izin verirse bu hadiseler de 2023’te mutlulukla sonlanacak” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.