Dolar 32,3579
%0.13
Euro 35,1782
%0.32
Altın 2.324,570
%0.18
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
8. Gün'de gündem CHP Bayraklı İlçe Kongresi: Umutoğulları: Karabağ, Tekin’den desteğini çekti

8. Gün'de gündem CHP Bayraklı İlçe Kongresi: Umutoğulları: Karabağ, Tekin’den desteğini çekti

Gazeteci Mithat Umutoğulları, Büyükizmir TV'de yayınlanan 8. Gün programında Refik Pak’la birlikte 13 Mart Pazar günü yapılacak CHP Bayraklı İlçe Kongresi öncesi son gelişmeleri yorumladı. Umutoğulları, Bayraklı Belediyesi eski Başkanı Hasan Karabağ'ın kongrede destek verdiği öne sürülen Samed Tekin'den desteğini çektiğini Karabağ'a yakın kaynaklardan duyduğunu açıkladı. Kongre adaylarından Didem Gültekin'i desteklediği kulislerde konuşulan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın akıllı hamleler yaptığına dikkat çeken Umutoğulları ayrıca "Bayraklı’da Büyükşehir’in çok fazla etkisi olmayacak. Bayraklı’nın dinamiklerini kendi delegasyonu gösterdi. Mavi listeyle seçime giren adayın kaybedeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 11.03.2022 - 18:41

EGEPOSTASI – Gazeteci Mithat Umutoğulları, Büyükizmir TV'de yayınlanan 8. Gün programında Refik Pak’la birlikte Türkiye ve İzmir siyasetini değerlendirdi.

Umutoğulları 13 Mart Pazar günü yapılacak CHP Bayraklı İlçe Kongresi adayları Didem Gültekin, Mehmet Yılmaz ve Samed Tekin’in çalışmaları ve parti kulislerinde konuşulanların yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Umutoğulları’nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“YILMAZ’IN HANDİKAPLI OLDUĞU YERLER VAR”

“Bayraklı’da Mehmet Yılmaz’ın handikaplı olduğu yerler var. Manavkuyu, Osmangazi ve Mansuroğlu mahallerinde sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Hala oradaki sorunları aşamadığını görüyorum, ama 48 saatte çok şey değişebilir.

“TEKİN ADAYLIKTAN ÇEKİLEBİLİR”

Samed Tekin’in her ne kadar ‘Benim imzalarım olduğu sürece adayım’ dese de son dakika bir sürprizle adaylıktan çekileceği kanaatindeyim. Adaylıktan çekilebilir, aday olamayabilir ama şunu söyleyeyim. Hasan Karabağ’ın (Bayraklı Belediyesi eski Başkanı) Samed Tekin’den desteğini çektiği, bunun sebebi de Tekin’in kendilerine ‘Hasan Karabağ seni destekmiş’ diyenlere ‘Karabağ’la alakam yok’ diyerek bunu reddettiği için, Karabağ’ın da bunu çok sık yerde duyduğu için desteğini çektiği ve aracı olan kişlere de kızarak ‘Beni tanımayan bir kişiyi ben desteklemem’ dediğini, Karabağ’a yakın kaynaklardan duydum. 

“BAŞKAN SANDAL AKILLI HAMLELER YAPIYOR”

Didem Gültekin’in bütün kampanyasını Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal götürüyor. Akıllı hamleler yapıyor. Benim Serdar Sandal’dan hiç beklemediğim davranışlar var, herkesi şaşırtıyor. Bence en etkili olan konulardan birisi, mahallelerden yönetimi oluşturacak olan yöneticileri kendilerinin seçmelerini istiyor. Örneğin 60 delege var. 60 delegeyi 17 mahalleye böldüğünde 5 delege yapıyor. ‘Bana 5 yönetici ismi ver. İsmi umrumda değil. Bana kendi içinizden seçin yöneticiyi' diyor. Temsiliyette adaleti sağlıyor. Geçen kongrede bunu yapmadılar. Salondayken bile 5 defa liste değişti. Bir organizasyon problemi vardı. Şimdi bu dönem geçmişteki derslerden bir ders çıkardı. Dolayısıyla böyle bir çalışma var. Küskün olduğu isimlerle kontak kuruyor. Bence önemli çalışmalar yapıyor. 

“SEÇİM YILMAZ’LA GÜLTEKİN ARASINDA GEÇECEK”

Seçim Mehmet Yılmaz’la Didem Gültekin arasında geçecek. Dolayısıyla pazar günkü kongrede ben yine de salonda o işin renginin netleşeceğini söyleyebilirim. Salona kim listesini iki gün önceden hazırlar verirse orada yanlış ya da doğru o listeden dönmezse, listelerle oynanmazsa ben o listenin başarılı olcağını düşünüyorum.

'MAVİ LİSTE' VE 'DELEGASYON' VURGUSU

Mehmet Yılmaz’la Samed Tekin’in listeleri mavi. Seçim Kurulu bunu kabul etmez. O yüzden iki adayı da uyaralım. Bir de mavinin uğursuzluğuna inanan biriyim. Mavi listeyi yapmayı düşünenlerin değiştirmesini düşünüyorum. Mavi daha çok Büyükşehir Belediyesi’ne yakın olan siyasetçilerin tercih ettiği bir liste. Buradan Büyükeşhir’e mesaj verilecekse, Bayraklı’da Büyükşehir’in çok fazla etkisi olmayacak. Bayraklı’nın dinamiklerini kendi delegasyonu gösterdi. Daha önce Büyükşehir Belediye Başkanı, Bayraklı İlçe Başkanı bir araya geldi ama kimseinn desteklemdiği Pınar Susmuş kazandı. Delegasyon Büyükşehir mi ilçe başkanı mı ona bakmaz. Kim doğru listeyi yaparsa, adayların da öne çıkacağını düşünüyorum. Listeler etkili olacaktır. Mavi listeyle seçime giren adayın kaybedeceğini düşünüyorum.”

EDNAN ARSLAN’A ÖVGÜLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır’daki gezisini organize eden bir ekip var. İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ve Muğla Milletvekili Mürsel Alban var. Bir tane doğudan isim yok, hepsi batıdan. Bu milletvkeilleri yaklaşık 3-4 aydır alanda çalışma yapıyorlar ve bence çok başarılı bir iş yapmışlar. Özellikle Ednan Arslan için şunu söyleyebiliriz. CHP’nin altyapısından gelmiş, ilçe başkanlığı, il yöneticiliği yapmış, örgütlenmeyi iyi bilen bir milletvekili. Kesinlikle bence çok başarılı işlere imza atmış. Demek ki siz başarılı işler yaptığınızda bu parti sizi her yere taşıyor. Ednan Arslan CHP’de siyaset yapan gençlerin önünde model oldu. Ednan Arslan’ı ve diğer milletvekillerini tebrik ediyorm. Umarım diğer İzmir milletvekilleri de gittikleri yerleri yeşertirler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.