Dolar 32,5457
%0.02
Euro 34,9188
%0.26
Altın 2.431,750
%0.35
Bist-100 9.712,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘3 fire’nin tespiti meclise taşındı: O meclis üyesi Başkan Yücel’i hedef aldı

‘3 fire’nin tespiti meclise taşındı: O meclis üyesi Başkan Yücel’i hedef aldı

Bugün gerçekleştirilen Menemen Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşiminde CHP’den istifa eden bağımsız meclis üyesi Ali Aydın, Menemen Belediye Başkan Vekili seçimlerinde CHP içinden verilen ‘3 fire’ konusunda CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’i hedef aldı. Başkan Yücel’in bu konuda üzerine düşeni yapmadığını öne süren Aydın, “Başkan Vekilliği sürecinde kimin kime oy verdiğini bildiğini söyleyen il başkanı, eğer bunları açıklamıyor ve diğer meclis üyelerinin şerefi ve haysiyetini düşünmüyorsan burada sorgulanması gereken sizin söylemlerinizdir. Demek ki meclis üyelerinin 15 bin TL'lik değeri yokmuş” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.11.2021 - 21:36

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Serdar Aksoy’un Menemen Belediye Başkanı iken “zimmet ve irtikap” soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılmasının arından meclis içinde belediye başkan vekili seçimleri yapılmıştı. Millet İttifakı’nın adayı Deniz Karakurt, Cumhur İttifakı’nın adayı ise Aydın Pehlivan olduğu seçimlerde toplamda 18 meclis üyesi olan Millet İttifakı’ndan ‘3 fire’ verilmiş ve seçimler kuraya gitmişti.  

Seçimlerde ‘3 fire’ verilmesinin ardından ise CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, bu isimlerin belirlenmesi için düğmeye basıldığını söylemişti.

Seçimlerin ardından ‘3 fire’ tartışmaları devam ederken belediyenin mart ayı meclisinde CHP’li meclis üyeleri Hasan Ünal, Ali Aydın ve Rasim Yiğit Özge, Belediye Başkan Vekili aydın Pehlivan’a 65 milyon liralık borçlanma yetkisi verilmesi konusunda grup kararına aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle önce disipline verilmişlerdi. Ancak 3 isim kararı beklemeyerek CHP’den istifa ederek bağımsız meclis üyesi olarak görevlerine devam etmişlerdi.

Öte yandan; bugün gerçekleştirilen belediye meclisinde bağımsız meclis üyesi Ali Aydın’dan İl Başkanı Yücel’e ‘3 fire’ konusunda sert bir çıkış geldi.

“MECLİS ÜYELERİNİN 15 BİN TL'LİK DEĞERİ YOKMUŞ”

Gündem dışı konuşmalarda söz alan Aydın, Başkan Yücel’in ‘3 fire’nin tespiti için gerekli çalışmaları yapmadığını öne sürdü ve şunları söyledi; Geçtiğimiz günlerde İl Başkanı Deniz Yücel katıldığı bir canlı yayında istifa eden meclis üyeleri ile ilgili 'İhanetçi, şeref ve haysiyetten bahsetmiş.  Başkan Vekilliği sürecinde kimin kime oy verdiğini bildiğini söyleyen il başkanı, eğer bunları açıklamıyor ve diğer meclis üyelerinin şerefi ve haysiyetini düşünmüyorsan burada sorgulanması gereken sizin söylemlerinizdir. Bir konu daha var. Başkan vekilliği seçiminden sonra profesyonel bir ekip tarafından kimin kime oy vereceği yönünde bir çalışma yapılacağı söylendi ve yüzde 99 şekilde tespit edilebileceği ancak bunun 15 bin TL maddi değeri olduğu söylendi. Bir süre sonra firmayı aradım ve çalışma yapılıp yapılmadığını, sonucun ne olduğunu sordum.  Ancak bana firmadan verilen yanıt, sürekli olarak il başkanını aradıkları ve il başkanının telefonları açmadığı oldu. İl başkan yardımcılarına ulaşamıyoruz dendi. Demek ki meclis üyelerinin 15 bin TL'lik değeri yokmuş.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.