Dolar 32,5555
%0.21
Euro 34,9592
%-0.04
Altın 2.458,740
%0.92
Bist-100 9.886,00
%1.74

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘128 milyar dolar’ davasında yeni gelişme: Başkan Yücel kazandı

‘128 milyar dolar’ davasında yeni gelişme: Başkan Yücel kazandı

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İl Başkanlığı binasına asılan “128 milyar dolar nerede” yazılı pankart nedeniyle kendisine verilen idari para cezasına ilişkin açtığı itiraz davasını kazandı. 

  • Ege Postası
  • 29.07.2021 - 14:25

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz aylarda Cumhuriyet Halk Partisi(CHP), Hazine’nin kasasında olması gereken ancak akıbeti bilinmediği öne sürülen 128 milyar dolarlık rezervi ülke gündemine taşımış ve yurt genelinde il ve ilçe başkanlıklarına “128 milyar dolar nerede?” yazılı pankartlar asılmıştı.

CHP’nin başlattığı harekete CHP İzmir İl Başkanlığı da katılmış ve İl Başkanlığı binasına “128 milyar dolar nerede?” yazılı pankart asılmıştı. Ancak pankart, İzmir Valiliğinin talimatı ile kolluk kuvvetleri tarafından indirilmiş ve İl Başkanı Yücel’e “Emre aykırı davranış/izinsiz afiş asma” gerekçesiyle 427 liralık idari yaptırım cezası verilmişti.

Başkan Yücel ise yargı yoluna giderek cezaya itiraz etmişti.

MAHKEME SONUÇLANDI

Öte yandan; İzmir 6. Sulh Ceza Hakimliği, itiraza ilişkin kararını verdi. Mahkeme, itiraza konu olayda idari yaptırım kararının kaymakamlık makamı tarafından uyguladığı ancak emrin Valilik makamına ait olduğu, aynı zamanda olaya konu afiş hakkında verilen valilik emrinin tebliği ile idari yaptırım kararının uygulanmasına ilişkin tutanağın aynı tarih ve ana ilişkin olduğu, dolayısıyla idari yaptırıma esas emrin öncesinde tebliğine ilişkin bir işlem bulunmadığı ve izinsiz afiş asmanın yasak olduğun sayıldığı itiraza konu olayda afişin asılı olduğu yerin bu yerlerden biri olmadığı gerekçesiyle yaptırım kararının itirazına hükmetti.

Bu doğrultuda, Başkan Yücel’in ödediği 427 liralık idari para cezasının kendisine geri ödenmesine karar verildi.

"MIZRAĞI ÇUVALA SIĞDIRMAYA ÇALIŞARAK..."

Kararı sosyal medya hesabından paylaşan Başkan Yücel, şu ifadeleri kullandı;

"#128MilyarDolarNerede pankartı için şahsıma verilen para cezası mahkeme tarafından iptal edildi.

Millet adına astığımız pankartımızı hukuku hiçe sayarak, polisi yasa dışı uygulamalara mecbur bırakarak ve mızrağı çuvala sığdırmaya çalışarak kaldırmaya çalışanlar...

Adalet tıpkı bugün olduğu gibi, bir gün sizin içinde tecelli edecek. Ve o gün millet kazanacak, hukuk kazanacak, demokrasi kazanacak. #HakHukukAdalet"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.