Dolar 32,3682
%0.16
Euro 34,9474
%-0.34
Altın 2.325,340
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

'Altılı Masa'nın hissettikleri

* "Masanın bir lideri yok" imajı vermek için yuvarlak masada toplanmalarına rağmen, verdiği tepkilerle masanın liderinin Kemal Kılıçdaroğlu olduğu hissediliyor.

* Masanın üyeleri sanki Kemal Bey'den kurtulmak istiyormuş izlenimini veriyor. Yani Kemal Bey'i muhalefetin önündeki engel olarak görüyorlar gibi hissediliyor.

* Abdullah Gül'ün gözü kulağı altılı masada hissi hepimizi sarmış vaziyette. Her daim suskun olan eski Cumhurbaşkanı, Osman Kavala meselesinde yaptığı açıklamayla bunu hissettirdi. Bence altılı masaya selektör yapıyor.

* Ahmet Davutoğlu adaylık oklarının kendisine döneceğini hissettiriyor.

* Masanın yarısı AKP'li, o zaman İYİ Partililer "Neden MHP'den ayrıldık?, CHP'liler "O zaman neden yıllarca AKP'ye muhalefet ettik?" hissi taşıyorlar.

* Memlekette herkes masanın yıkılacağı konusunda aynı şeyleri hissediyor.

* Altılı ittifak masasından bir ittifak daha çıkma ihtimali yüksek gibi hissediliyor. Bugünün ittifakları yarının ihtilafları olabilir hissi çoğalıyor.

* Masanın tamamında İmamoğlu korkusu hissediliyor.

EKREM İMAMOĞLU

Ekrem İmamoğlu'nun Bayramda başlattığı Karadeniz turu bunlara sebep oldu;

* Millet ve Cumhur İttifakı masalarını korkuttu

* Özellikle kararsız seçmene umut oldu...

* "Erdoğan'dan başkası var mı abi" diyen seçmenin sorusuna cevap buldu.

* Kendi seçmenleri Millet İttifakı'na "Adayınız belli, bir daha kim aday olacak konusunu tartışmayın" deme fırsatını buldu.

* Bayram ziyaretlerinde sohbet konusu belli oldu.

* Sakinliğin öfkeyi yendiği bir kez daha ispat oldu...

ÜÇ FİDAN

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan...

6 Mayıs 1972'de asılan 3 genç...

İsimleri ve mücadelelerine şarkılar, ağıtlar, filmler, tiyatrolar yapıldı. Yapılmaya da devam edilecek

Ancak onların idam sehpasına giderken söylediği son sözler hiçbirisi kadar etkili olmayacak.

Yağlı ilmeğe giden üç gencin son sözlerini buraya bırakıyorum.

Deniz Gezmiş;

"Türkiye'nin bağımsızlığından başka bir şey istemedim. Ve bu sebeple Amerikan emperyalizmine ve işbirlikçilerine karşı mücadele verdik. Bundan dolayı da ölümden korkmuyoruz. Onu ancak işbirlikçiler düşünsün. Ve ancak onlar kendi canının telaşına düşsün. Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum... "

Yusuf Aslan;

"Ben ülkemin bağımsızlığı ve halkımın mutluluğu için şerefimle bir defa ölüyorum! Sizler, bizi asanlar şerefsizliğinizle her gün öleceksiniz! Biz halkımızın hizmetindeyiz! Sizler Amerika’nın hizmetindesiniz..."

Hüseyin İnan;

"Ben şahsi hiçbir çıkar gözetmeden halkımın mutluluğu ve bağımsızlığı için savaştım! Bu bayrağı bu ana kadar şerefle taşıdım! Bundan sonra bu bayrağı Türkiye halkına emanet ediyorum..."