Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye Süper Enduro Şampiyonası Bergama'da başladı

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası Bergama'da başladı

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası ikinci ayak yarışları Bergama'da başladı.

  • Ege Postası
  • 26.06.2021 - 15:08

Bergama Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve 60 sporcunun 2 gün boyunca kıyasıya yarışacağı şampiyonanın magazin startı Cumhuriyet Meydanı'nda Bergama Belediye Başkan Yardımcıları Cüneyt Umutlu ve Aşkın Uyar tarafından verildi. Türkiye'nin dört bir yanından gelen yarışçılar magazin startı ardından Bergama Belediyesi Süper Enduro Yarış Pisti’nde geçtiler.

‘Spor, turizmin geleceğidir' sloganıyla spor turizminin tanıtılması kapsamında düzenlenen şampiyonada Türkiye'nin en iyi endurocuları Türkiye Şampiyonası’na puan veren yarışlar için bütün hünerlerini Bergama'da sergileyecek. Sporcular, Super Enduro (GP), Enduro Prestij (EP), Enduro Usta (EU), Enduro Hobi (EH), Enduro Genç (EG) ve Enduro Veteran (EV) sınıflarında mücadele edecek.

BAŞKAN YARDIMCISI UMUTLU "EV SAHİPLİĞİ YAPMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ"

Türkiye Enduro Şampiyonası'na ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Umutlu, “UNESCO Dünya Mirası tarihi şehrimiz Bergama, tarihi ve kültürel değerlerde olduğu gibi sporun her alanında da değerleri olan bir merkez. Bugün ve yarın olmak üzere iki gün devam edecek olan ve startını verdiğimiz bu etkinliğin ve yarışmanın şehrimizin tanıtımına katkısı büyük olacaktır. Yarışların kazasız tamamlanması temennisiyle tüm sporculara başarılar diliyorum" dedi.

İznik Motosiklet Kulübü adına yarışan 19 yaşındaki Şükrü Kabdan ise güzel bir yarış olması dileğinde bulundu.

Motosiklet kullanmayı çok sevdiğini aktaran Kabdan, "Bergama'ya kulübüm için yarışmaya geldim. Parkur çok güzel ve zorlu. 10 yaşından beri yarışıyorum. Gelecekteki hedefim, hem Türkiye hem de yurt dışındaki yarışlarda iyi dereceler almak ve başarılı bir sporcu olmak." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.