Dolar 32,3840
%0.21
Euro 35,0556
%-0.03
Altın 2.326,900
%0.28
Bist-100 9,13
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TFF'nin yeni başkanı Mehmet Büyükekşi

TFF'nin yeni başkanı Mehmet Büyükekşi

Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'na tek aday olarak giren Mehmet Büyükekşi, 209 delegenin 158'inin oyunu alarak TFF'nin yeni başkanı oldu. TFF başkanlığına seçilen Mehmet Büyükekşi, federasyon bünyesinde görev yapan kurulların istifasını istedi.

  • Ege Postası
  • 16.06.2022 - 13:52

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'na tek aday olarak giren Mehmet Büyükekşi, başkanlığa seçildi.

Ankara JW Marriott Oteli'nde gerçekleşen genel kurulda, başkanlık seçimi için oy sayımı tamamlandı. Kullanılan 209 oyun 158'ini alan Büyükeşi, TFF'nin yeni başkanı oldu. Kullanılan oyların 51'i geçersiz sayıldı.

MEHMET BÜYÜKEKŞİ'NİN LİSTESİ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi'nin yönetim kurulu aday listesi belli oldu. Eski yönetimden Hamit Altıntop, Ali Düşmez ve Alkın Kalkavan, yeni listede de yer alırken tarihte ilk kez kadın yönetici de TFF yönetimine yazıldı. Büyükekşi'nin edinilen bilgilere göre listesinde şu isimler yer aldı;

- Alkın Kalkavan
- Murat Aksu
- Hamit Altıntop
- Yusuf Günay
- Ali Düşmez
- Talat Papatya
- Volkan Can
- İbrahim Burkay
- Nüket Ezberci
- İdil Sürer
- Müslüm Özmen
- Yalçın Orhan
- Erman Kalkandelen
- Ramazan Üçdan

TÜM KURULLARIN İSTİFASINI İSTEDİ

TFF Başkanlığına seçilen Büyükekşi, teşekkür konuşması yaparak, "Adaylık sürecimin başından itibaren güven, adalet ve şeffaflık ilkeleri prensibiyle yola çıktığımı belirtmiştim. Sizler de bugün bu prensiplere inandığınızı şahsım ve yönetim kuruluma güvendiğinizi oylarınızla ortaya koyunuz. Ve birlikte başarının yolunu açtınız. Siz de göreceksiniz, bir sene sonra burada çok daha farklı şeyler konuşacağız. Ben de Allah'tan başkasından zaten korkmuyorum. Bir aydan beri Bunu çok iyi bir şekilde gördünüz. Baskılara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Biz doğrusunu yapacağız. Eğer doğru yaparsak çok farklı şeyler olacağını siz de göreceksiniz. Ben hep söyledim. Biz bu yolda birlikte yürümeye kararlıyız. Allah'ın izniyle Türk futbolunu arzulanan ve hak ettiği noktalara hep birlikte getireceğiz" dedi.

Büyükekşi, bundan sonraki dönemde de özellikle her zamankinden çok farklı bir yönetim kurulu listesi oluşturduğunu söyleyerek, Her bölgeye hitap eden, bir yönetim kurulumuz var. Onlarla birlikte inşallah çok güzel işlerin altında imza atacağız. Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde görev yapmakta olan takip, disiplin, temsilciler, etik kurulları gibi tüm kurulların istifasını talep ediyorum. Biz bundan sonra bu yola çıkarken bembeyaz yeni bir sayfa açarak bu yolda ilerlemek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

BAKAN KASAPOĞLU'NDAN TEBRİK

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığına seçilen Mehmet Büyükekşi'yi kutladı.

Bakan Kasapoğlu, tebrik mesajında, "Türkiye Futbol Federasyonunun Ankara'da yapılan Olağanüstü Seçimli Genel Kurulunda başkanlığa seçilen Mehmet Büyükekşi'yi tebrik ediyor, yeni yönetim kuruluyla birlikte kendisine başarılar diliyorum. Sayın Büyükekşi ve yeni yönetiminin, Türk futbolunu daha da ileriye taşımak adına gerekli tüm çalışmaları yapacaklarına yürekten inanıyorum." ifadelerini kullandı.

KONGREDE NELER YAŞANDI?

- 219 delegenin katılımıyla başlayan genel kurulun divan başkanlığına, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor'un kulüp başkanı Murat Sancak seçildi.

- Genel kurula TFF Başkanı Servet Yardımcı, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, eski TFF başkanı Nihat Özdemir, Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig kulüp başkanlarının birçoğu katıldı.

- Kongrenin açılışında Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun mesajı okundu.

BÜYÜKEKŞİ TEK ADAY OLARAK GİRDİ

Adaylık için yeterli imzayı toplayan Mehmet Büyükekşi, seçime tek aday olarak girdi. Genel kurulda, divan başkanı Murat Sancak, adaylık başvurusu yapan 9 isimden sadece Mehmet Büyükekşi'nin yeterli imzaya ulaştığını duyurdu.

Sancak; Ufuk Akçekaya, Ramazan Ataş, Gökhan Kızıltan, Sedat Olca, Hayati Özgül, Ayhan Sağaltıcı, Cemal Tarancı ve Hüseyin Yangın'ın ise yeterli imzayı toplayamamaları nedeniyle aday olamadıklarını aktardı.

Öte yandan kongreye katılımın düşük olduğu gözlendi.

TFF YÖNETİMİ İBRA EDİLDİ

- TFF'de eski başkan Nihat Özdemir ile yönetim kurulu, idari ve mali yönden ibra edildi.

YARDIMCI, BAYKAN VE KARDAŞ YOK

TFF'de yıllardır görev alan Servet Yardımcı, Mehmet Baykan ve Kadir Kardaş yeni yönetimde yer almıyor.

ALİ KOÇ KATILMADI

Öte yandan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ise toplantıya katılım göstermedi.

"YENİLİKÇİ, ŞEFFAF VE KURUMSAL BİR FEDERASYON"

MEHMET BÜYÜKEKŞİ'NİN AÇIKLAMALARI

TFF Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu ve Olağan Mali Genel Kurulu'nda başkanlık seçimine tek aday olarak giren ve başkanlığa seçilen Mehmet Büyükekşi, yenilikçi, şeffaf ve kurumsal bir federasyon için yola çıktığını söyledi.

Genel kurulda konuşma yapan Mehmet Büyükekşi, Türk futbolunun güven ortamına ihtiyaç duyduğunu anlatarak, şunları söyledi:

"Rahmetli Hasan Doğan'ın yol arkadaşıydım, bu konuda hepimize önemli bir miras bıraktı. Size söz veriyorum, bu mirası en iyi şekilde temsil edeceğim. Ben bu yola güven, istikrar ve adalet prensibiyle çıkıyorum. Ortak arzumuz için hepinizi samimi desteğini talep ediyorum. Başarıya giden yolda böylece daha kısa sürede hedefe ulaşırız. Futbolu, dostluk kardeşlik ve sevginin ortak paydası olarak görüyoruz."

YAYINCI KURULUŞ

Türk sporunun gelişiminin altyapıdan ve amatörden başlayacağını vurgulayan Büyükekşi, "Hepimiz ana sorunların ne olduğunu biliyoruz. Sadece yayın ihalesiyle ilgili iki cümle söyleyeceğim. Bu sene Süper Lig yayın ihalesinde bir uzatma yoluna gitmek zorunda kaldık. Farklı bir formül için zamanımız maalesef yok. 1 sene sonrası için şimdiden hemen çalışmalara başlamak zorundayız. Bu defa bunu son dakikaya bırakmadan, daha hızlı çalışarak farklı çözümler üretmek için yola çıkacağız." dedi.

YENİ SPOR YASASI

Yeni çıkan Spor Kanunu'na da dikkati çeken Mehmet Büyükekşi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kanun çıktı, yönetmelikler çıkmadı. Yönetmeliklerin çıkması konusunun da takipçisi olacağız. Kulüplerle istişare içinde olacağız. Denetim mekanizmalarını güçlendirip, şeffaf bir hale geleceğiz. Temel görevlerine odaklanan bir federasyon yapısına ulaşacağız. Mevzuatla ilgili güncellenmesine inandığım pek çok konu var, birisi deplasman yasağı. Şüphesiz bazı önlemler alma konusunda ortak noktadayız. Seyircilerimizi mutlaka tekrar statlara kazandırmamız gerekiyor. Bu yasağın kalkmasını çok fazla önemsiyoruz. Bilet fiyatlarındaki KDV'nin de yüzde 8 olması için görüşmeler yapacağız. Temsilcilik ve gözlemcilik yapısıyla ilgili de kulüplerden gelen talepler konusunda önemli farklılıklar yapacağız. Korsan yayın da hem kulüpler hem de naklen yayın yapanlar için önemli bir gündem maddesi. Görev yapan komitelerin aktifleşmesi için elimizden geleni yapacağız."

Kulüpleri borç sarmalındaki mali yapıdan kurtarmayı istediklerini dile getiren Büyükekşi, "Bazı tedbirler almamız gerekiyor. Yayın ihalesi gelirlerinden hepimiz şikayetçiyiz ama bu ürünün değerini artırmak elimizde. Süper Lig'in değerini artıramazsak dış pazarda da karlı bir ürün oluşturamayacağız. ABD'den sonra 140 ülkeyle en fazla dizi, film satan ikinci ülkeyiz. Neden maçlarımızı da satmayalım? Bunun için de çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.

HAKEM PERFORMANSI İÇİN YAPAY ZEKA

Mehmet Büyükekşi, "hakem performansı yapay zeka modelleri, yetenek geliştirmek ve Rezerv Lig'in hayata geçirilmesi" projelerini ise şöyle anlattı:

"Hakem olunca güven daha çok önem kazanıyor. Çok ciddi adımlar atmamız gerekiyor. Hem mevcut hakemlerin gelişimi hem de yeni hakem gelişimi konusunda akademik çalışmalarımız olacak. Hakemlerin değil, futbolun kalitesinin konuşulduğu bir futbol camiası arzu ediyoruz. Hakem performansları bu yapay zeka üzerinden gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Fikstürlerin belirlenmesi ve sevkler konusunda da Kulüpler Birliği tarafından da görevlendirilen bir kişinin olacağı Lig Koordinasyon Kurulunu oluşturmayı planlıyoruz. Altyapıya da bilinçli şekilde yönelmemiz gerekiyor. Rezerv Lig taleplerine karşı olumluyum. Amacımız 2022-2023 sezonunda Rezerv Ligi hayata geçirmek. Bunun için hızlıca çalışmalar başlayacağız."

Futbolun marka değerinin artması gerektiğinin altını çizen TFF Başkan Adayı Ekşioğlu, "Bu konu o kadar önemli ki, yayın ihalesini geliri, küresel futbol ekonomisinde Türkiye'nin alacağı pay, dünyanın en iyi oyuncularının ligimize gelmesi, sponsorluk gelirlerinin artması, seyircinin ilgisinin artması buna bağlı. Bu yüzden bu konuya klasik değil, yepyeni bir bakış açısıyla bakacağız. TFF bundan böyle tüm paydaşlarıyla yenilikçi, şeffaf ve kurumsal olacaktır. Bunu başarabilmek için de ilklere imza atıyoruz. TFF'de bugüne kadar kadın yönetim kurulu üyesi olmamış, biz 2 kadın yöneticiyle yola çıkıyoruz." ifadelerini kullandı.

Büyükekşi, desteklerden dolayı genel kurul üyelerine teşekkür ederek, "Gün, futbolu hak ettiği değerlere kavuşturma ve emek verme günü. Özellikle bana çok büyük bir destek verdiniz. Siz, beni güvenerek bu kürsüye çıkardınız, ben de size çok güveniyorum. Yapacak çok iş var. Biz olarak yapacağız. Marka değeri yüceltebilmek için birlikte çalışmalıyız." sözlerini tamamladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.