Dolar 32,5437
%0.18
Euro 34,9387
%-0.09
Altın 2.436,010
%-0.01
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Paixao attı, Altay kazandı

Paixao attı, Altay kazandı

Spor Toto 1. Lig'in 11. haftasında Altay deplasmanda Sakaryaspor'u Marco Paixao'nun golleriyle 2-1 mağlup ederek 5 hafta sonra galibiyet sevinci yaşadı. Öte yandan maçın ardından Altay Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu elde ettikleri 3 puanı taraftarlara armağan ettiğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 29.10.2022 - 18:19

Spor Toto 1. Lig'in 11. haftasında Sakaryaspor ile Altay karşı karşıya geldi. 

Yeni Sakarya Atatürk Stadyumu'nda oynanan zorlu mücadeleyi İzmir ekibi 2-1 kazanmayı başardı.

Altay'ın golleri 10 ve 45+4. dakikalarda Marco Paixao'dan geldi. Sakaryaspor'un tek golünü ise Isaac Donkor 47. dakikada kaydetti.

Bu sonuçla ligde 5 hafta sonra kazanan Altay puanını 11'e çıkardı. Ligde üst üste ikinci maçını kaybeden Sakaryaspor ise 15 puanda kaldı.

Spor Toto 1. Lig'de Altay gelecek hafta Bandırmaspor'u konuk edecek. Sakaryaspor ise Manisa FK deplasmanına konuk olacak.

Maçtan dakikalar

10. dakikada savunma arkasına atılan pasla kaleci Cihan ile karşı karşıya kalan Paixao meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 0-1

36. dakikada Nalepa'nın ceza sahasında seken topa gelişine vuruşunda meşin yuvarlak direkten dışarıya çıktı.

45. dakikada Paixao ceza sahası yayı üzerinden sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 0-2

47. dakikada Nalepa'nın kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Isaac Donkor'un şutu filelere gitti. 1-2

79. dakikada Burak Süleyman'ın ceza sahasına çevirdiği topla buluşan Nalepa'nın vuruşu direkten döndü.

Sakaryaspor: 1 - Altay: 2

Stat: Yeni Sakarya Atatürk

Hakemler: Adnan Deniz Kayatepe, Mehmet Şahan Yılmaz, Deniz Turgut

Sakaryaspor: Cihan Topaloğlu, Çağlayan Menderes, Kasongo (Dk. 71 Kanianga), Emirhan Aydoğan (Dk. 46 Hakan Yavuz), Woolery (Dk 46. Roshi), Donkor, Nalepa, Hüsamettin Tut, Ozan Sol (Dk. 67 Burak Süleyman), Oğuz Yıldırım (Dk. 46 Hıfsullah İsmail Erdoğan), Yasin Pehlivan

Altay: Ozan Evrim Özenç, Naderi (Dk. 46 Yusuf Tekin), Björkander, Ceyhun Gülselam, Eren Erdoğan, Tolga Ünlü (Dk. 81 Kutay Yokuşlu), Salih Sarıkaya, Paixao (Dk. 90 Murat Uluç), Arda Gezer (Dk. 73 Zeki Yıldırım), Efe Sarıkaya, İbrahim Öztürk

Goller: Dk. 10 ve 45+4 Paixao (Altay), Dk. 47 Donkor (Sakaryaspor)

Sarı kartlar: Dk. 21 Salih Sarıkaya, Dk. 44 Ozan Evrim Özenç, Dk. 82 Ceyhun Gülselam (Altay), Dk. 57 Hıfsullah İsmail Erdoğan (Sakaryaspor)

Altay Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu: 3 puanla bitirmeyi bildik

Spor Toto 1. Lig’in 11. haftasında Altay deplasmanda Sakaryaspor ile karşılaştı. Karşılaşmada Sakaryaspor, rakibine 2-1 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında her iki takımın teknik direktörü açıklamalarda bulundu. Stratejik olarak maça iyi hazırlandıklarını belirten Altay takımının teknik adamı Sinan Kaloğlu elde ettikleri 3 puanı taraftarlara armağan ettiğini söyledi.

“Stratejik olarak çok iyi hazırlandık”

Kaloğlu, “Hem kendi hem de Sakaryasporlu futbolcu kardeşlerimi tebrik ederim. İyi bir mücadeleydi, zaman zaman iyi futbol vardı. Temposu düşmeyen bir maçtı, zor bir deplasmandı, 3 puan için geldik. Bunu klasik söylemiyorum, stratejik olarak çok iyi hazırlandık. Özellikle Sakaryaspor’un blok içiyle blok arasındaki pas bağlantılarını kapatarak hızlı hücumlara çalıştık. Bu da bizim oyunun başında iki gol atmamızı sağladı. Maçı 3 puanla bitirmesini bildik, iyi bir mücadele vardı” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.