Dolar 32,5573
%0.03
Euro 34,8969
%0.09
Altın 2.428,850
%-0.05
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Motor sporları tutkunlarından ‘İzmir Park kapatılmasın’ çağrısı

Motor sporları tutkunlarından ‘İzmir Park kapatılmasın’ çağrısı

1997 yılından bu yana sayısız motor sporları organizasyonuna ev sahipliği yapan İzmir'in Bornova ilçesindeki yarış pisti İzmir Park'ın kapatılacağı yönündeki söylentiler nedeniyle kentteki motor spor severler tarafından videolu ortak bir açıklama yayınlandı. Açıklamada, İzmir Park’ta yetişen sporcuların son 6 ayda 98 kupa kazandığına dikkat çekilerek "İzmir Park Türkiye’nin en aktif yarış pisti olmasıyla birlikte ülkenin dört bir yanından yarışçıları ve bizler gibi motor sporları sevenleri ağırlıyor. Biz motor sporları severler hem kentimiz, hem de motor sporları için böylesine önemli bir pisti kaybetmek istemiyoruz.

  • Ege Postası
  • 27.11.2021 - 23:00

EGEPOSTASI - İzmir’in Bornova ilçesine bağlı Pınarbaşı'nda faaliyet gösteren yarış pisti İzmir Park’ın kapatılacağı yönündeki iddialar üzerine İzmirli motor sporları severler tarafından videolu ortak bir açıklama yayınlandı.

Açıklamada İzmir Park’ın Türkiye’nin en aktif yarış pisti olduğuna ve bu pistten yetişen sporcuların elde ettiği uluslararası başarılara vurgu yapılarak pistin kapatılmaması yönünde çağrı yapılırken, konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e de seslenildi.

Ortak çağrıda şu ifadelere yer verildi:

“Türk otomobil ve motor sporları adına çok büyük bir önem taşıyan İzmir Park’ın kapatılacağı söylentilerini üzülerek takip ediyoruz. İzmir Park dünya şampiyonalarında ülkemizi temsil eden sporcuların antrenman yaptığı tek pist konumunda bulunuyor. İzmir Park Türkiye’nin en aktif yarış pisti olmasıyla birlikte ülkenin dört bir yanından yarışçıları ve bizler gibi motor sporları sevenleri ağırlıyor.  İzmir Park’ta yetişen sporcuların son 6 ayda 98 kupa kazandığını biliyor muydunuz? Uluslararası Otomobil Federasyonu FIA’nın açıkladığı raporda 146 ülkenin içinde son 5 yılda motor sporlarının yükseliş gösterdiği 6 ülkenin içinde olduğumuzu önemle belirtmek isteriz. Artık F1 takvimine bile girmeyi başardık. Belki de ileride hiç başaramadığımız F1 pilotunu çıkartacağız. Bu sporcuların tamamını yine bu pistlerden çıkaracağız.

Biz motor sporları severler hem kentimiz, hem de motor sporları için böylesine önemli bir pisti kaybetmek istemiyoruz. Geçtiğimiz hafta sonu Dünya Şampiyonu olarak bizlere büyük bir gurur yaşatan Toprak Razgatlıoğlu ile beraber Kenan Sofuoğlu, yine otomobil sporlarından Avrupa’daki gururlarımız Ayhan Can Güven ve Cem Bölükbaşı gibi önemli sporcularımızın tamamı İzmir Park’tan geçti. 

Bizler sporun her zaman sevdalısı olarak sporun başkenti olan İzmir’den sesleniyoruz. Türkiye’nin en aktif, en başarılı pistinin kapatılmasın istemiyoruz. Bu konuda Sayın Başkanımız Tunç Soyer ve yetkililerimize sesleniyoruz. İzmir Park lütfen kapatılmasın.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.