Dolar 32,3300
%0.25
Euro 35,0433
%-0.22
Altın 2.280,490
%0.13
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Milliler, Kuntz yönetiminde ilk maçta Norveç'le yenişemedi

Milliler, Kuntz yönetiminde ilk maçta Norveç'le yenişemedi

A Milli Takım, yeni teknik direktör Stefan Kuntz yönetiminde çıktığı ilk maçta Norveç ile 1-1 berabere kaldı. Kerem Aktürkoğlu ile öne geçse de Thorstvedt'e engel olamayan Milliler, 12 puanla 3. sırada kaldı. Milliler, son 5 maçında sadece 1 kez kazanabildi.

  • Ege Postası
  • 09.10.2021 - 09:25

A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'ndaki 7. maçında 2. sırada bulunan Norveç'i konuk etti.

Maça hızlı başlayan milli takım, 6. dakikada öne geçti. Ön alanda baskı Cengiz Ünder, Hanche-Olsen'den topu kaptı. Ceza sahasına giren Cengiz, altı pas önünde boş pozisyondaki Kerem'e pasını gönderdi. Kerem de düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı: 1-0. 23. dakikada konuk ekip beraberlik golüne yaklaştı. Norveç'in paslarla ceza sahasına girdiği atakta, Berat'ın ters vuruşunda kaleye yönelen top, yan direkten döndü. Ardından savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

41. dakikada Norveç beraberliği yakaladı. Sol kanattan paslaşılarak kullanılan kornerde Hague'nin ortasında Hanche-Olsen'in kafa ile arka direğe indirdiği topu Thorstvedt önünde buldu ve düzgün bir vuruşla ağlara yolladı: 1-1.

İlk yarı böyle biterken ikinci yarıda millilerin galibiyet çabaları sonuç vermedi. Türkiye rakibiyle 1-1 berabere kalarak puanını 12 yaptı. Norveç ise 14 puana yükseldi.

Gruptaki diğer maçlarda lider Hollanda, Letonya'yı 1-0 mağlup ederken Karadağ ise Cebelitarık'ı deplasmanda 3-0 yendi.

MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI

6. dakikada milli takım öne geçti. Ön alanda baskı Cengiz Ünder, Hanche-Olsen'den topu kaptı. Ceza sahasına giren Cengiz, altı pas önünde boş pozisyondaki Kerem'e pasını gönderdi. Kerem de düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı: 1-0.

21. dakikada Norveç'in gelişen atağında Elyounoussi sol kanatta topla buluştu. Ceza sahası ön çizgisi üzerine yaklaşan ve açısını düzelten Elyounoussi şutunu attı, meşin yuvarlak kaleci Uğurcan'ın kucağında kaldı.

23. dakikada konuk ekip beraberlik golüne yaklaştı. Norveç'in paslarla ceza sahasına girdiği atakta, Berat'ın ters vuruşunda kaleye yönelen top, yan direkten döndü. Ardından savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

36. dakikada ay-yıldızlı ekip ikinci gol şansını değerlendiremedi. Caner Erkin'in pasıyla rakip ceza sahasında topla buluşan Kerem, son çizgiye doğru inerken vuruşunu yaptı, kale çizgisine paralel giden meşin yuvarlak auta gitti.

41. dakikada Norveç beraberliği yakaladı. Sol kanattan paslaşılarak kullanılan kornerde Hague'nin ortasında Hanche-Olsen'in kafa ile arka direğe indirdiği topu Thorstvedt önünde buldu ve düzgün bir vuruşla ağlara yolladı: 1-1.

Müsabakanın ilk yarısı, 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

50. dakikada milli takımın hızlı gelişen atağında Hakan Çalhanoğlu, savunma arkasına hareketlenen Burak Yılmaz'a pasını atı. Rakip ceza sahasında topu göğsüyle önüne alan Burak Yılmaz'ın şutunda, meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

90+6. dakikada Norveç'te Odegaard sağ kanatta topla buluştu, arka direğe yaptığı ortaya Elyounoussi kafayı vurdu, top az farkla ters direk dibinden auta gitti.

Mücadele 1-1 sona erdi.

TÜRKİYE: 1 - NORVEÇ: 1

STAT: Ülker

HAKEMLER: Felix Brych, Mark Borsch, Stefan Lupp (Almanya)

TÜRKİYE: Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Serdar Aziz (Dk. 70 Kaan Ayhan), Merih Demiral, Caner Erkin, Ozan Tufan (Dk. 58 Berkan Kutlu), Berat Özdemir (Dk. 70 Taylan Antalyalı), Cengiz Ünder (Dk. 70 Yusuf Yazıcı), Hakan Çalhanoğlu, Kerem Aktürkoğlu (Dk. 84 Kenan Karaman), Burak Yılmaz

NORVEÇ: Nyland, Pedersen (Dk. 84 Ryerson), Strandberg, Hanche-Olsen, Meling, Odegaard, Berg (Dk. 75 Aursnes), Thorsby, Hauge (Dk. 75 Daehli), Elyounoussi, Thorstvedt (Dk. 75 Berisha)

GOLLER: Dk. 6 Kerem Aktürkoğlu (Türkiye), Dk. 41 Thorstvedt (Norveç)

SARI KARTLAR Dk. 64 Berat Özdemir, Dk. 83 Yusuf Yazıcı, Dk. 90+2 Kaan Ayhan (Türkiye), Dk. 65 Thorsby, Dk. 90+5 Hanche-Olsen (Norveç)

KUNTZ DÖNEMİNE KAYIPLA BAŞLADI

A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu yedinci maçında sahasında Norveç ile 1-1 berabere kalırken, grupta oynadığı son 5 maçta 4. kez puan kaybı yaşadı.

Yeni teknik direktörü Stefan Kuntz ile çıktığı ilk maçta sahadan beraberlikle ayrılan ay-yıldızlı ekip, bu sonuçla 12 puanla 3. sırada kaldı. Norveç, 14 puanla ikinci sıradaki yerini korudu. Hollanda ise 16 puanla liderliğini sürdürdü.

Türkiye, gruptaki sekizinci maçını 11 Ekim Pazartesi günü deplasmanda Letonya ile oynayacak. Norveç ise aynı gün Karadağ'ı konuk edecek.

SON 5 MAÇTA 4. PUAN KAYBI

A Milli Futbol Takımı G Grubu'nda oynadığı son 5 maçta 4. kez puan kaybı yaşadı.

Ay-yıldızlı ekip, İstanbul'da Letonya ve Karadağ beraberliklerinin ardından deplasmanda Cebelitarık'ı 3-0 mağlup etti. Milli takım, deplasmanda Hollanda'ya 6-1 kaybettiği maçın ardından sahasında da Norveç ile 1-1 berabere kaldı.

KEREM AKTÜRKOĞLU İLK GOLÜNÜ ATTI

Türkiye'yi, Norveç karşısında 1-0 öne geçiren golü atan Kerem Aktürkoğlu, A Milli Takım'daki ilk golünü attı.

Beşinci kez A Milli Takım formasını giyen 23 yaşındaki oyuncu, ilk kez gol sevinci yaşadı.

BERKAN KUTLU İLK MAÇINA ÇIKTI

A Milli Takım'da Berkan Kutlu, ilk milli maçına Norveç karşısında çıktı.

İlk 11'de yer almayan Berkan, karşılaşmanın 58. dakikasında Ozan Tufan'ın yerine oyuna dahil oldu.

YÖNETİM İSTİFA SESLERİ

A Milli Takımın, Norveç ile 1-1 berabere kaldığı mücadelenin ardından tribündeki taraftarlar Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimine tepki gösterdi.

Tribünlerden bir süre, "Yönetim istifa'' tezahüratı yükseldi.

STEFAN KUNTZ: TAKIMIN ÇIKARTTIĞI İŞTEN MEMNUNUM

Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, beraberlik için hayal kırıklığı yaşadıklarını ancak takımın çıkarttığı işten memnun olduğunu söyledi. Kuntz ayrıca önemli olanın son 3 maçta 9 puan toplamak olduklarını ifade etti

2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu 7. maçında Türkiye sahasında Norveç ile 1-1 berabere kaldı. Müsabakanın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulunan Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade ederek, “Elbette bir zaferle ayrılmak isterdik maçtan. Bu umut verici durumlar daha fazla yükselebilirdi. Ama şuan küçük bir halde. Maç öncesinde konuşurken kendilerine şunu söyledim oyunculara. Gereke bedenen gerek ruhen her şeylerini ortaya koyarlarsa başarabileceklerini söyledim. Bunları yaptılar. Hızlı bir başlangıç yaptık. Planladığımızı hızlı bir şekilde gerçekleştirdik ve golü bulduk. Bunun ardından oyun üzerindeki kontrolü kaybettik çünkü Norveç çok iyi bir pas yaptı. Alan paylaşımında çok başarılardı ve bize zorluk ürettiler. Devre arasında takımda bazı ufak değişiklikler yaptık ve bu sayede ikinci yarıda oyunu kontrol almaya başladık. Birkaç gol fırsatı da yakaladık. Tabi ki bu takım içerisinde olan bir özgüven eksikliği var. Maç içerisinde bedenen gücünüz tükenmeye başladığında Norveç birkaç şans daha buldu. Maçın geneli itibariyle beraberlikle yetinmek durumundayız“ dedi.

“ÖNEMLİ OLAN 3 MAÇTA 9 PUAN TOPLAMAK“

Yan topları ve taç atışlarını çalıştıklarını ifade eden” Kuntz, “İlk 3-4 korneri iyi savunduk ama gole sebep olan köşe vuruşunda yeterince hızlı topu engelleyemedik. Sanırım bu noktada iyileşme potansiyelimiz var. Karşı tarafın yaptığı başardı bir orta ikili mücadelede kayıp anlamına da geliyor. Dürüst olmak gerekirse teknik direktörün etkisine verilecek en doğru cevabı oyunculardan alırsınız. 3 gün içerisinde görevimi iyi bir şekilde yerine getirdim. Oyunu kanatlardan taşımak adına iyi işler çıkarttık. Oyunun son 3’te birlikte kısmında gol fırsatlarını kullanma konusunda hala gelişme alanımız var. Daha vaktimiz var ve şuanda önemli olan 3 maçta 9 puan toplamak“ şeklinde konuştu.

“GENÇ VE YAŞLI OYUNCULARLA DENGE KURMAK İSTİYORUZ“

Stat atmosferinde çok heyecanlandığını ifade eden Alman Teknik Adam, “Seyircilerin yarısının olması büyük bir keyif oldu. Fenerbahçe Stadı’nda ki seyirciler sanki tamamen doluymuş stat gibi desteklediler. Burada yapmak istediğimiz şey genç ve yaşlı oyuncular arasında denge tutturmak. İşimiz kolay olmadı. Fenerbahçe’nin kalecisini aldım deseydim herkes memnun olurdu ama şuan oynayan kaleciler bu şansı hak etti. Berkan’da ilk maçında çok iyi oynadı. Caner’i de yeniden oynattık. Hem genç hem deneyimli oynatmak gerekiyordu. Dengeyi nasıl tutturacağımı bilmeliyim“ ifadelerini kullandı.

“TAKIMIN ÇIKARTTIĞI İŞTEN MEMNUNUM“

Norveç’in iyi bir takım olduğunu söyleyen Kuntz, “Alan paylaşımında çok başarılıydılar. Bunun üzerinden ileriye bir çok top çıkarttılar. İlk golü biz attık ama devre arasından önce golü yedik. İkinci yarı kontrolü ele geçirdik ama Norveç paslarıyla bu oyunu açtı. Genel olarak sadece köşe atışlarında değil, defansımızı genel olarak beğendim. Bugün takımın çıkarttıkları işten memnunum ve gördüğümüz kadarıyla ellerinden gelen her şeyi yaptılar“ diye konuştu.

“TAKIMIN GELİŞMESİ İÇİN BİRAZ DAHA VAKİT GEÇİRMEMİZ GEREK“

Oynanacak 4 maçın ardından takımın durumunun konuşacağını ifade eden Stefan Kuntz, “3 gün bu takımla birlikte çalıştım, çok fazla bir şey diyemiyorum. Maçları izledim daha önce ama önümüzdeki aylarda daha çok maç izleyeceğim. Yeni oyunculara bakacağım ve ona göre iyi bir kadrolarımız olacak. Milli takımla yaptığım çalışma henüz çok kısıtlı. Orta alanda paslaşma konusunda çok net paslar atamadık. Çeşitli mevkilerle alakalı bu durumla roldü. Bu pasları doğru atabilmek konusunda özgüveninde bir payı var. Ben daha hızlı bu takımın gelişmesini isterim ama biraz daha vakit geçirmemiz gerekecek“ dedi.

Kuntz son olarak Dünya Kupası’na katılmaları durumunda genel olarak genç bir kadro kuracaklarını ama önceliklerinin iyi ve kötü oyuncular arasında tercih yapmak olacağını söyledi.

BERAT: HEDEF 3 MAÇTA 3 GALİBİYET

Norveç ile oynanan müsabakanın ardından basın toplantısında açıklama yapan Türkiye A Milli Takım futbolcusu Berat Özdemir, yıllardır hayalini kurduğu formayı giyip en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığını söyleyerek, “Bazı zamanlar heyecanlandım. Maçları oynadıkça daha iyi olacağım. Orta saha üçlümüzle ilk defa oynadım. Hakan ve Ozan abiyi telebizyondan izliyordum. Zamanla ben oynadığımda ya da birlikte süre geçirdiğimizde daha da iletişim artacaktır. Kuntz bir Alman ekolü ve birkaç gündür birlikteyiz. Takıma çok güzel bir hava getirdi. Saha içi, saha dışı çok sağlıklı her şey. Bizde onun istediklerini sahada yansıttığımız sürece galibiyetler kaçınılmaz olacaktır. Erken golü bulduk ama sonra ister istemez orta sahada paylaşımda hata yaptık. İstediklerimizi sahaya yansıttığımızda top bizde kaldı pozisyonlara girdik. Orta sahada top onlarda kalınca bir süre golü yedik. Gerçekten galip gelebilirdik. Norveç’i tebrik ediyorum güzel performans sergilediler. Hocamızın bize sağladığı bir özgüven var. Bugün gali gelebilirdik 1 puan çıkardık. Önümüzde 3 maç var. Son kalan 3 maçta 3 galibiyet alıp Hollanda veya Norveç in puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Hocamız bize yapabilecekleri taktikleri antrenmanda gösterdi. Biraz daha hızlı davranıp orta açtırmayabilseydik dönen topu karşılasaydık gol yemezdik. Küçük hatalar olmazsa goller olmaz. Umarım bu hatalardan dersler çıkartırız“ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.