Dolar 32,3300
%0.25
Euro 35,0433
%-0.22
Altın 2.280,490
%0.13
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemenspor'un galibiyet hasreti 5 maça çıktı

Menemenspor'un galibiyet hasreti 5 maça çıktı

TFF 1. Lig'de alt sıralardan uzaklaşma mücadelesi veren Menemenspor sahasında Bereket Sigorta Ümraniyespor ile 1-1 berabere kaldı.Müsabakanın 78. dakikasında oyuna giren Okan Derici 80. dakikada Furkan Bayır'a yaptığı müdahalenin ardından direkt kırmızı kartla cezalandırıldı.

  • Ege Postası
  • 04.04.2021 - 23:26

TFF 1. Lig'in 28. hafta mücadelesinde Menemenspor ile Bereket Sigorta Ümraniyespor 1-1 berabere kaldı.

Menemen İlçe Stadı'nda oynanan mücadelenin 66. dakikasında konuk ekip Emre Gültekin'in golüyle 1-0 öne geçti. Ev sahibi takıma beraberliği getiren gol 75. dakikada Wade'den (Kendi kalesine) geldi. 

Karşılaşmanın 79. dakikasında ise Ümraniyespor forması giyen Okan Derici kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. 

Bu sonucun ardından galibiyet hasreti 5 maça çıkan Menemespor puanını 29'a, Ümraniyespor ise 38'e yükseltti. 

MAÇTAN DAKİKALAR

7. dakikada Traore'nin pasıyla sağ kanattan ceza sahası içine giren İsmail Haktan, sert bir vuruşla topu kaleye gönderdi ancak top yan ağlarda kaldı.

27. dakikada sol kanattan gelişen Menemenspor atağında Tayfun'un ceza sahası içine yaptığı ortada arka tarafta topla buluşan Omar, vole vuruşu yaptı ancak top yandan auta çıktı.

34. dakikada sağ kanattan atak yapan Menemenspor'da Alhassan'ın kale önüne çevirdiği topa dokunan Ba'nın pozisyonunda meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

55. dakikada sol kanattan atağa çıkan Ümraniyespor'da Mustafa Murat'ın ceza sahası içine yaptığı ortada kale önünde topa dokunan Gomis'in pozisyonunda meşin yuvarlak kalenin solundan az farkla auta çıktı.

66. dakikada sağ kanattan topla birlikte ceza sahası içine giren Gomis, topu penaltı noktası üzerine çevirdi, meşin yuvarlağı önünde bulan Yusuf Gültekin, yerden sert bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. 0-1

75. dakikada gelişen Menemenspor atağında sağdan Omar'ın yaptığı ortada ceza sahası içinde meydana gelen karambolde ters bir vuruş yapan Wade topu kendi filelerine gönderdi. 1-1

80. dakikada orta alanda gelişen mücadelede Okan Derici, Menemensporlu Furkan Bayır'ın bileğine bastı. Hakem Alper Çetin, Okan Derici'yi kırmızı kartla oyun dışında bıraktı.

Menemenspor: 1- Bereket Sigorta Ümraniyespor: 1

Stat: Menemen İlçe

Hakemler: Alper Çetin, Mehmet Şahan Yılmaz, Nurettin Dinçer Demir

Menemenspor: Batuhan Ahmet Şen, Rıdvan Koçak, Furkan Bayır, Domgjonas, Emir Han Topçu, Mohamed, Ba (Dk. 80 Bekir Can Sönmez), Adamu, Tayfun Aydoğan, Traore (Dk. 63 Zenke), İsmail Haktan Odabaşı (Dk. 80 Mehmet Aytemiz)

Bereket Sigorta Ümraniyespor: Burak Öğür (Dk. 36 Ahmet Eyüp Türkaslan), Mustafa Murat Uslu, Wade, Glumac, Gökhan Süzen, Muammer Denizhan Taşkan (Dk. 46 Gomis), Kartal Kayra Yılmaz (Dk. 89 Hasan Batuhan Artarslan), Yusuf Emre Gültekin (Dk. 78 Kehinde), Hüseyin Atakan Üner (Dk. 78 Okan Derici), Serkan Göksu, Mayi

Goller: Dk. 66 Yusuf Emre Gültekin (Bereket Sigorta Ümraniyespor), Dk. 75 Wade (Kendi kalesine) (Menemenspor)

Kırmızı kart: Dk. 80 Okan Derici (Bereket Sigorta Ümraniyespor)

Sarı kartlar: Dk. 16 Rıdvan Koçak, Dk. 30 Adamu (Menemenspor), Dk. 50 Gomis (Bereket Sigorta Ümraniyespor)

Menemenspor-Ümraniyespor maçının ardından

TFF 1. Lig'de Bereket Sigorta Ümraniyespor'la 1-1 berabere kalan Menemenspor'un teknik sorumlusu Recep Yazıcı, önlerinde 6 maç kaldığını belirterek, "İnşallah bu ligde kalıcı olmaya devam edeceğiz." dedi.

Yazıcı, müsabakanın ardından katıldığı basın toplantısında, galibiyete daha yakın olan taraf olmalarına rağmen özellikle ilk yarıda direkten dönen 2 toplarının olduğunu söyledi.

İkinci devrede yedikleri golün kendilerini moral olarak etkilemesine rağmen beraberliği yakaladıklarını kaydeden Yazıcı, şöyle konuştu:

"Rakibin 10 kişi kalması bize bir avantaj oldu. Yüklendik ama maalesef gol atamadık. Atamadığınız zaman söyleyecek bir şey kalmıyor. 2 puan kaybettiğimiz için üzgünüz. Avantajlı bir duruma geçecektik. İyi futbol oynaya bir takımız ancak üçüncü bölgedeki gol sorunumuzu çözmemiz lazım. Bunu başardığımız takdirde iyi bir Menemenspor izlettireceğiz. Önümüzde 6 maç kaldı, hepsi bizim için bir final. İnşallah bu ligde kalıcı olmaya devam edeceğiz."

Recep Uçar: "Sezonu bitirebildiğimiz en iyi noktada bitirmeyi hedefliyoruz"

Ümraniyespor Teknik Direktörü Recep Uçar da alacakları 3 puanla play-off şanslarını sürdürmek istedikleri müsabakadan 1 puanla ayrıldıklarını bildirdi.

Golsüz tamamlanan ilk yarının ardından ikinci devrede üçüncü bölgede üretmeye yakın olarak öne geçtiklerini belirten Uçar, şunları kaydetti:

"Sonrasında sezon başından beri bireysel hatadan kaynaklanan yediğimiz belki üçüncü belki dördüncü olan çok da izah edemediğimiz bir gol neticesinde maç 1-1'e geldi. Hemen ardından yediğimiz kırmızı kartla da son 15 dakikayı bir kişi eksik oynadık ve skoru korumaya çalıştık. Futbolda basit hatalar maalesef var, olmaya da devam edecek ama bu bizim canımızı yakıyor. Genel olarak ortaya koyduğumuz mücadeleden memnunum. Kalan 6 maçta azami puanı toplayıp sezonu bitirebildiğimiz en iyi noktada bitirmeyi hedefliyoruz." (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.