Dolar 32,5706
%0.09
Euro 35,0212
%0.55
Altın 2.428,750
%0.23
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemenspor nefes aldı

Menemenspor nefes aldı

TFF 1’inci Lig’de 9’uncu hafta mücadelesinde Menemenspor, evinde Yılport Samsunspor’u 3-2 mağlup etti. Bu sonuçla 3 maçlık galibiyet özlemini sonlandıran Menemenspor 11 puana ulaşırken, Yılport Samsunspor 11 puanda kaldı.

  • Ege Postası
  • 16.10.2021 - 22:10

Menemenspor ile Yılport Samsunspor, Menemen İlçe Stadı'nda karşı karşıya geldi. 

Menemenspor, 12. dakikada Ömer Şahbaş'ın golüyle öne geçti. Samsunspor, 27. dakikada Ismael Diomande ile skoru eşitledi.

Menemenspor, ikinci yarının başında 47. dakikada Mazlum Demir'in penaltı ve 52. dakikada Ahmet Sagat'ın golleriyle farkı 2'ye çıkardı. Samsunspor, 56. dakikada Tomane ile farkı yeniden 1'e indirdi.

Samsunspor'un ikinci golünü atan Tomane, 80. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı..

Sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrılan Menemenspor puanını 11'e yükseltirken Samsunspor 11 puanda kaldı. 

Menemenspor, gelecek hafta Boluspor deplasmanına gidecek. Samsunspor ise BB Erzurumspor'u ağırlayacak.

MAÇTAN DAKİKALAR:

12’nci dakikada ev sahibi ekip öne geçti. Sağdan Abdullah’ın kullandığı kornerde iyi yükselen Ömer, kafayla topu filelere yolladı: 1-0.

15’inci dakikada Menemenspor etkili geldi. Abdullah sağdan kazanılan kornerde bir kez daha ceza sahasına kesti, bu kez Ahmet Sağat kafayı vurdu. Savunma topu çizgi önünden çıkardı.

22’nci dakikada gelişen Samsunspor atağında Alaaddin sağdan ceza sahasına ortaladı. Tomane’nin volesinde kaleci Batuhan gole izin vermedi.

27’nci dakikada Yılport Samsunspor skora denge getirdi. Cihan’ın pasıyla topla buluşan Diomande uzak mesafeden sert vurdu, top kaleci Batuhan’ın müdahalesine rağmen direğe de çarparak ağlara gitti: 1-1.

47’nci dakikada soldan ceza sahasına giren Rasheed, Barış’la girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Hakem Kadir Sağlam penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Mazlum, kaleci Aykut’u ters köşeye yatırdı: 2-1.

50’nci dakikada sağdan Menemenspor ceza sahasına giren Cihan’ın şutunda top yandan dışarı gitti.

52’nci dakikada Gomes’in şık pasında topla buluşan Ahmet Sağat soldan ceza sahasına girerek düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı uzak köşeden filelere gönderdi: 3-1.

56’ncı dakikada konuk ekibin kazandığı serbest vuruşta Menemenspor ceza sahası karıştı. Penaltı noktası üzerinde sırtı dönük pozisyonda topla buluşan Tomane, dönerek düzgün bir vuruşla farkı 1’e indirdi: 3-2.

80’inci dakikada Samsunsporlu Tomane, Ahmet Aslan’ı indirince ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

83’üncü dakikada Yasin’in kullandığı frikikte kaleci Batuhan çatala giden topu kornere tokatladı. Menemenspor müsabakayı 3-2 kazandı.

Menemenspor: 3 - Yılport Samsunspor: 2

Stat: Menemen İlçe

Hakemler: Kadir Sağlam, Mehmet Şahan Yılmaz, Murat Şener

Menemenspor: Batuhan Şen, Sinan Akgöl, Mazlum Demir, Ömer Şahbaş, Mete Çelik, Adamu, Cem Çelik (Dk. 90 Oğuzhan Çapar), Abdullah Aydın (Dk. 72 Ahmet Aslan), Gomes (Dk. 72 Sabbah), Akanbi (Dk. 90 Muhammed Himmet Ertürk), Ahmet Sağat (Dk. 77 Pote)

Yılport Samsunspor: Aykut Özer, Alaaddin Okumuş (Dk. 74 Ali Ülgen), Barış Başdaş, Kevin Boli, Soner Gönül, Yasin Öztekin, Osman Çelik, Diomande, Fofana (Dk. 74 Melih Okutan), Cihan Kahraman (Dk. 56 Bah), Tomane

Goller: Dk. 12 Ömer Şahbaş, Dk. 47 Mazlum Demir (Penaltıdan), Dk. 52 Ahmet Sağat (Menemenspor), Dk. 27 Diomande, Dk. 56 Tomane (Yılport Samsunspor)

Kırmızı kart: Dk. 80 Tomane (Yılport Samsunspor)

Sarı kartlar: Dk. 79 Soner Gönül, Dk. 90+3 Yasin Öztekin (Yılport Samsunspor)

Mehmet Ali Beşel: ”Bu akşam çok sevinçliyiz”

Menemenspor Teknik Sorumlusu Mehmet Ali Beşel, Samsunpspor karşısında aldıkları 3 puandan dolayı çok sevinçli olduklarını belirterek, “Galip geldik ve istediğimizi aldık” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Menemenspor Teknik Sorumlusu Mehmet Ali Beşel, mücadeleyi değerlendirdi.

Mehmet Ali Beşel, “Bu akşam çok sevinçliyiz. Altınordu mağlubiyetinden sonra bir milli ara girmişti. Bu arada çok iyi çalıştık, rakibimizi çok iyi analiz ettik. Rakibimizin sahada neler yapabileceğini çok iyi tahmin ettik. Tahmin ettiklerimiz de sahada karşımıza çıktı. Bugün çocuklar ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. İnşallah daha iyi olacaklar. Sonuçta 3 puanı aldık. Altınordu mağlubiyetinden sonra kendi sahamızda oynayacağımız bu maç çok önemliydi bizim için. Galip geldik ve istediğimizi aldık. Biz her hafta final maçına çıkıyoruz. Uzun vadeli planlarımız var ama bu finalleri kazandığımızda sonucun bizi nereye götüreceğini hep birlikte göreceğiz” dedi.

Mehmet Altıparmak: “Çok üzgünüz”

Samsunspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, Menemenspor karşısında beklemedikleri bir mağlubiyet aldıklarını belirterek “Çok üzgünüz” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Samsunspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, mücadeleyi değerlendirdi.

Mehmet Altıparmak, “Çok üzgünüz. Hiç istemediğimiz ve beklemediğimiz bir mağlubiyet aldık. Yaptığımız çalışmaların sahada uygulanmaması ve neticesinde mağlup olmamız bizi fazlasıyla üzdü. Rakibin nasıl oynayacağını biliyorduk. İlk yarı zaten öyle geçti. Biz tamamen tek kaleye yakın top oynadık. Sadece kontra atak yapacaklardı, oyuncularımıza da bunu söyledik. 3-4 gündür hep bunun üzerine çalışıyorduk. İlk gelen korner gol oldu. Ondan sonra beraberliği yakaladık. Boli'nin pozisyonu gol olsa ve 2-1 öne geçsek maç çok farklı bir yöne gidebilirdi. İlk yarıya beraberlikle girdikten sonra ikinci yarı neler yapmamız gerektiğini konuştuk ama tabi maçın kopma anları var. İkinci yarının ilk saniyelerinde Barış'ın ayağının çime takılması ve neticesinde penaltı olması tamamen oyun düzenini bozdu. Ondan sonra gelen topla beraber 3-1 olduktan sonra oyunu kurtarma adına Bah hamlesini yaptık ve 3-2'yi yakaladık. Belki oyun tekrar bizim hakimiyetimize geçerken 10 kişi kaldık. Rakibimiz çok istedi ve çok mücadele ettiler, şansları da vardı. Hak ettikleri bir galibiyet aldılar” dedi.

“Bugün yediğimiz golün aynısını belki iki gün çalıştık”

Duran toplardan yenilen gollerle ilgili bir soru sorulması üzerine Mehmet Altıparmak, şu şekilde yanıt verdi: “Duran toplara gerçekten çok fazla çalışıyoruz. Haftada bir günümüzü buna ayırıyoruz. Özellikle bugünkü yediğimiz golün aynısını belki iki gün çalıştık. Ama işte maçın o anında oyuncu çıktı kafayı vurdu ve golü yedik. Bunlar üzerinde çok fazla çalışılıyor ama golü yediğiniz zaman istediğiniz kadar çalışın. Çalışmaya devam edeceğiz. Özellikle son 2-3 haftadır defansif yönde çalışmaya başladık.”

Hasan Kılıç'ın forma giymemesi

Altıparmak, Hasan Kılıç'ın mücadelede forma giymemesi sorusunu şöyle cevapladı:

“Perşembe günü yola çıkarken Hasan Kılıç'a Pozitif bulgusunda dolayı TFF'den onay gelmedi. Biz test yapmıştık ama onun sonucunda bir test daha yapmak durumunda kaldık. Biz cuma günü İzmir'e geldik. Hasan'ın tekrar testi yapılması gerekiyordu ve o gün akşam negatif olduğu anlaşıldı. Gece saat 2 gibi Samsun'dan direkt uçakla gelebildi İzmir'e. Hasan'la da konuştuk ve kendini yorgun hissettiğini söyledi. O yüzden Hasan'ı oynatmadık.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.