Dolar 32,3240
%0.23
Euro 35,1085
%-0.04
Altın 2.299,790
%0.98
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemenspor küme düştü

Menemenspor küme düştü

Spor Toto 1. Lig'in 37. haftasında konuk ettiği Gençlerbirliği'ne 3-1 yenilen Nasadoge Menemenspor'un bitime 1 hafta kala TFF 2. Lig'e düşmesi kesinleşti. Maç sonunda Menemensporlu futbolcular büyük üzüntü yaşadı.

  • Ege Postası
  • 14.05.2022 - 18:04

Spor Toto 1. Lig’in 37. hafta maçında Menemenspor, Gençlerbirliği’ni konuk etti. İlk yarısı golsüz eşitlikle biten karşılaşmanın 48. dakikasında Gençlerbirliği Sandro Lima’nın golüyle öne geçti. Maçın 65. dakikasında Gökhan Gül'ün kendi kalesine attığı gol ile beraberliği yakalayan Menemenspor, 83. dakikada LuaLua ve 88. dakikada Tshibola’nın gollerine engel olamayarak sahadan 3-1’lik mağlubiyetle ayrıldı.

Bu sonucun ardından 38 puanda kalan Menemenspor, bitime bir hafta kala Spor Toto 1. Lig'e veda etti. Sahadan galibiyetle ayrılan Gençlerbirliği ise puanını 48'e yükseltti. 

Futbolcular üzüntü yaşadı

Maç sonunda sarı-lacivertli ekipte futbolcular büyük üzüntü yaşadı. Menemensporlu bazı taraftarlar ise yönetime, teknik ekibe ve futbolculara tepki gösterdi.

Maçtan dakikalar

7. dakikada hızlı gelişen Menemenspor atağında sağ kanattan Abdullah ortaladı, Gomes’in kafasında kaleci Ramazan topu son anda kornere çeldi.

43. dakikada orta alandan gelişen Menemenspor atağında ceza sahası dışından şutunu atan Gomes’in pozisyonunda kaleci Ramazan, topu güçlükle kornere tokatladı.

48. dakikada orta alandan atak yapan Gençlerbirliği’nde Rahmetullah’ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Lima, topu kalenin solunda ağlarla buluşturdu. 0-1

65. dakikada sol taraftan köşe vuruşu kullanan Menemenspor’da, kale önünde iyi yükselen Kehinde kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. 1-1

83. dakikada Gençlerbirliği’nde Barış’ın pasına hareketlenen LuaLua, kale önünde topa dokunarak filelere gönderdi. 1-2

88. dakikada sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda boş pozisyonda kalan Tshibola, gelişine yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-3

Stat: Menemen İlçe

Hakemler: Mustafa Kürşad Filiz, Bilal Gölen, Mehmet Kapluhan

NasaDoge Menemenspor: Murat Hocaoğlu, Sinan Akgöl, Oğuzhan Çapar, Kerem Paykoç (Dk. 88 Ubah), Ömer Şahbaş, Toni Gomes (Dk. 88 İsmail Kulet), Cisse, Enes Sağlık, Emre Özer (Dk. 61 Kehinde), Abdullah Aydın, Ahmet Sağat

Gençlerbirliği: Ramazan Köse, Ömürcan Artan, Metehan Mert, Gökhan Gül, Muhammed Bayır, Barış Alıcı (Dk. 90+2 Aksel Aktaş), Tshibola (Dk. 90+2 Arda Kızıldağ), Grechyshkin, Rahmetullah Berişbek (Dk. 69 Serdarcan Eralp), Sandro Lima (Dk. 90+2 Furkan Şeker), İlker Karakaş (Dk. 46 LuaLua)

Goller: Dk. 48 Sandro Lima, Dk. 83 LuaLua, Dk. 88 Tshibola (Gençlerbirliği), Dk. 65 Gökahn Gül (KK) (NasaDoge Menemenspor)

Sarı kartlar: Dk. 47 Muhammed Bayır, Dk. 88 Tshibola (Gençlerbirliği), Dk. 56 Sinan Akgöl, Dk. 74 Cisse (NasaDoge Menemenspor)

Recep Yazıcı: “Yeni bir sezonda yeni bir yapılanmayla 2. Lig’de mücadele edeceğiz”

Menemenspor Teknik Direktörü Recep Yazıcı, küme düşmeyi garantiledikleri Gençlerbirliği karşılaşmasının ardından yaptığı açıklamada yeni bir yapılanmayla gelecek sezonda 2. Lig’de mücadele edeceklerini söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Menemenspor Teknik Direktörü Recep Yazıcı açıklamalarda bulundu.

Recep Yazıcı, "Düşen takımların belli olduğu bir hafta oldu bugün. Maalesef biz de düşen takımların içerisindeyiz. Göreve geleli 3 hafta oldu. Bu süreçte pozitif futbol oynatmaya çalıştık, direnmeye çalıştık. Bunda başarılı olduğumuzu ve futbolcularımın sonuna kadar mücadele ettiğini düşünüyorum. Görevde olduğumuz süre içerisinde Menemenspor’a faydalı olmaya çalıştık. Bundan sonra gelecekle alakalı planlar yapacağız. Futbolda düşmek de şampiyon da olmak var. Ancak mücadele etmek her zaman için çok iyi. Soyunma odasında futbolcularıma teşekkür ettim. Yeni bir sezonda yeni bir yapılanmayla 2. Lig’de mücadele edeceğiz. Düşenlere ve şampiyon olanlara başarılar diliyorum” dedi.

Metin Diyadin: “Kazandığımız için mutluyuz”

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, 3-1’lik Menemenspor galibiyeti sonrası yaptığı açıklamada, kazandıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, açıklamalarda bulundu. Metin Diyadin, “Bu sezon çok farklı bir sezon oldu. Yaklaşık 11-12 takım birbirine çok yakın puanlarla son haftalara girdi. Bu yüzden de bütün takımlar gibi bizim için de önemli bir maçtı. Kazandığımız için mutluyuz. Maçı çok daha önce koparabilirdik ama birçok pozisyondan faydalanamadık. Ancak buna rağmen galip gelmesini bildik. Bütün oyuncularımı tebrik ediyorum. Önümüzde bir maç kaldı. Gençlerbirliği için yeni yapılanmanın getirdiği zorluklarla beraber tertemiz bir şekilde ligi tamamlıyoruz. Kazanmamız gereken bir maçı kazanarak da tamamlamış olduk. Mücadelelerinden dolayı oyunlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.