Dolar 32,6317
%0.48
Euro 34,7493
%0.05
Altın 2.508,570
%0.97
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemenspor hükmen mağlup sayılacak

Menemenspor hükmen mağlup sayılacak

TFF 1. Lig’in 9. haftasından ertelenen müsabakada Adanaspor, evinde karşılaştığı Menemenspor’a 3-2 mağlup oldu. Fakat karşılaşmada konuk ekip Menemenspor, ikinci yarıda 3 dakika 6 yabancı futbolcuyla mücadele ederek kural ihlali yaptı. Menemenspor teknik sorumlusu Dilaver Mutlu "3-2 kazandık ama futbolcu kardeşlerimizden özür diliyorum. 2. yarıda 6. yabancıyı oyuna sokarak hata yaptık, hükmen mağlup sayılacağız" dedi. Öte yandan 6 yabancı oynatarak kural hatası yapan Menemenspor'da yardımcı antrenör Orhan Terzi'nin görevine son verildi. Orhan Terzi sosyal medyadan yaptığı paylaşımda günah keçisi ilan edildiğini söyledii

  • Ege Postası
  • 23.12.2020 - 18:41

TFF 1´inci Lig´de 9'uncu hafta erteleme maçında Adanaspor, sahasında konuk ettiği Menemenspor'a 3-2 mağlup oldu. Ancak Memenenspor 3 dakika sahada 6 yabancı ile mücadele etti. 

Karşılaşmada konuk ekip, ikinci yarıda 3 dakika 6 yabancı futbolcuyla mücadele ederek kural ihlali yaptı.

İlk 11'inde 5 yabancı futbolcuya yer veren Menemenspor'da, 76. dakikadaki ilk oyuncu değişikliğinde Şeref Özcan'ın yerine Rasheed oyuna dahil oldu. 

Böylece İzmir temsilcisinde sahadaki yabancı oyuncu sayısı 6'ya çıkarak kural hatası yapıldı. 

79. dakikada bu hata fark edilip Kamara'nın yerine Burak Albayrak alınsa da Menemenspor kural hatası yapmaktan kurtulamadı. 

Sezon öncesi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yayınlanan TFF 1. Lig Müsabakaları Statüsü'ne göre takımlar, müsabakaya devam eden kadroda aynı anda Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda oynama uygunluğuna sahip olmayan en fazla 5 futbolcu bulundurulması koşulu ile Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda oynama uygunluğuna sahip olmayan en fazla 6 futbolcu müsabaka isim listesinde bulundurulabilir.

Söz konusu kuralın ihlali durumunda ihlali yapan takım, disiplin talimatnamesine göre hükmen mağlubiyetle cezalandırılır.

Maçtan dakikalar

7. dakikada Menemenspor'da Anane'nin ara pasında topla buluşan Şeref, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-1

27. dakikada Adanaspor'da Roni'nin ceza sahasına ortasında Eren'in vurduğu kafa vuruşu auta çıktı.

45+2. dakikada Menemenspor atağında topla hızla çıkan Kamara, ceza sahasına yakın bölgede Tayfun'u gördü. Güzel pasta topu alan Tayfun düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 0-2

64. dakikada Menemenspor'da aldığı pasla ceza sahasına giren Kamara, düzgün bir vuruş yaptı ancak kaleci Karacic, topu tuttu.

80. dakikada Adanaspor'da ceza sahasına sarkan Ömer, aldığı pasla düzgün bir vuruş yaparak topu ağlarla buluşturdu. 1-2

83. dakikada Menemenspor'da kornerden atılan ve kaleci Karacic'in elinden kaçırdığı topla buluşan Kamara, düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı. 1-3

90+3. dakikada Mememenspor'un defansından seken topla buluşan Ergin, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-3

Stat: 5 Ocak Fatih Terim

Hakemler: Alper Çetin, Cemal Alpay, Ali Tuna

Adanaspor: Karacic, Evren Korkmaz (Dk. 46 Furkan Şeker), Donkor, Canberk Dilaver, Hakan Çinemre, Serhat Tunç (Dk. 46 Umut Sözen), Celil Yüksel, Atalay Babacan (Dk. 87 Ozan Papaker), Eren Keleş (Dk. 76 Ömer Çiçek), Roni (Dk. 46 Rayan), Ergin Keleş

Menemenspor: Selmani, Domgjoni, Furkan Bayır, Ömer Şahbaş, Şeref Özcan (Dk. 76 Rasheed), Alhassan, Yusuf Talum, Taşkın Çalış, Tidjani (Dk. 79 Murat Elkatmış), Tayfun Aydoğan, Kamara (Dk. 87 Burak Albayrak)

Goller: Dk. 7 Şeref Özcan, Dk. 45+2 Tayfun Aydoğan, Dk. 83 Kamara (Menemenspor), Dk. 80 Ömer Çiçek, Dk. 90+3 Ergin Keleş (Adanaspor)

Sarı kartlar: Dk. 4 Evren Korkmaz, Dk. 49 Hakan Çinemre, Dk. 62 Canberk Dilaver (Adanaspor), Dk. 70 Alhassan, Dk. 90+3 Selmani (Menemenspor)

DİLAVER MUTLU ÖZÜR DİLEDİ

Menemenspor, ligin 9. haftasından ertelenen maç için konuk olduğu Adanaspor’u 3-2 mağlup etti. Ancak Memenenspor 3 dakika sahada 6 yabancı ile mücadele etti. Maç sonu basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan Menemenspor Teknik Direktörü Dilaver Mutlu, “Maçla ilgili maçtan öncede söylemiştik. İyi futbol oynayıp öyle gitmek istiyoruz demiştik. Futbolcu kardeşlerim iyi oyun oynadılar. Golleri de buldular. 32 kazandık ama teknik ekip olarak bir hata yaptık. Futbolcu kardeşlerimizden özür diliyorum. 6. yabancıyı oyuna sokarak hata yaptık. Kurallara göre hükmen mağlup olacağız. Moralimiz çok bozuldu." diye konuştu.

76. dakikada Şeref Özcan Memenenspor'da oyundan çıkıp yerini Rasheed'e bırakmıştı. Böylece sahada 6 yabancısı bulunan Menemenspor, 3 dakika sonra Anaane'yi oyundan alarak Murat'ı oyuna dahil etmişti.

"DİKKAT ETMELERİ GEREKİRDİ"

Semih Özü: Sahanın içerisinde kazanmak isterdik

Adanaspor Teknik Sorumlusu Semih Özü, "Belki 3 puanı alacağız böyle ama biz oynayarak, sahanın içerisinde kazanmak isterdik. Yapacak bir şey yok" dedi.

Maç sonu basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan Adanaspor Teknik Sorumlusu Semih Özü, “Sahada ilk yarı istediklerimizi yapamadık. İkinci yarı rakip daha enerjikti. 2-1 maç olmuşken çok çabuk 3. golü yedik. Ders alacağımız bir maçtı. 6 yabancı ile oynanması idari bir konu. Ben sahanın içine bakıyorum. Belki 3 puanı alacağız böyle ama biz oynayarak, sahanın içerisinde kazanmak isterdik. Yapacak bir şey yok. Oyunun kuralları var. Biz nasıl dikkat ediyorsak onların da dikkat etmesi gerek” diye konuştu.

YARDIMCI ANTRENÖRÜN GÖREVİNE SON VERİLDİ

TFF 1. Lig ekiplerinden Menemenspor, yardımcı antrenör Orhan Terzi ile yollarını ayırdı.

Menemenspor'dan yapılan açıklamada, yardımcı antrenör Orhan Terzi'nin kulüple ilişiğinin kesildiği belirtildi.

"Yapmadığım bir hatadan dolayı otelden atıp, uçak biletimi iptal ettiler"

Menemenspor’da 6 yabancı oynatılarak kural hatası yapılması sebebiyle görevine son verilen yardımcı antrenör Orhan Terzi, sosyal medyadan yaptığı açıklamada günah keçisi ilan edildiğini söyleyerek, "Yapmadığım bir hatadan dolayı otelden atıp, uçak biletimi iptal ettiler" dedi.

Görevine son verilen Orhan Terzi, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla dikkatleri üzerine çekti. Vefat eden annesiyle yan yana olduğu fotoğrafı paylaşan Orhan Terzi, paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Annem o kadar çok özledim ki. Keşke yanımda olsaydın. Yapmadığım bir hatadan dolayı oğlunu günah keçisi ilan ettiler. İsmimi lekelediler. En çok neye üzülüyorum biliyor musun anne? Oğlunu otelden atıp, uçak biletini iptal ettiler. Bu kulüp için o kadar çok şeyler yaptım ki. Bu dünya bize göre değil. Bu dünya sahtekarların, yalancıların, hırsızların dünyası be annem. Elbet bir gün buluşacağız, seni çok seviyorum"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.