Dolar 32,3306
%0.25
Euro 35,0565
%-0.19
Altın 2.284,980
%0.33
Bist-100 8,98
%1.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemenspor'dan üç gollü galibiyet

Menemenspor'dan üç gollü galibiyet

Spor Toto 1. Lig'in 29. haftasında NasaDoge Menemenspor ile Beypiliç Boluspor, İzmir'de karşı karşıya geldi. Kritik müsabakayı İzmir temsilcisi Menemenspor 3-2 kazandı.

  • Ege Postası
  • 19.03.2022 - 21:07

NasaDoge Menemenspor, Spor Toto 1. Lig'in 29. haftasında sahasında Beypiliç Boluspor ile karşı karşıya geldi. Kritik maçı 3-2'lik skorla İzmir temsilcisi kazandı. 

Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri Muhammet Ertürk, Oğuzhan Çapar ve Abdoulaye Cisse kaydetti.

Boluspor, Kabongo Kasongo ve Kemal Rüzgar ile bulduğu goller puan almak için yeterli olmadı.

Konuk ekipte 57. dakikada ikinci sarı kartını gören Ali Keten kalan sürede takımını bir kişi eksik bıraktı. 

Bu sonucun ardından puanını 35'e yükselten Menemenspor, maç fazlası ve averajla 12. sırada yer aldı. 

İzmir deplasmanından eli boş ayrılan Beypiliç Boluspor da 35 puan ve averajla 10. sırada konumlandı.

Maçtan dakikalar...

21. dakikada Eray'ın geri pasında araya giren Himmet, kaleciden sıyrıldıktan sonra ceza sahası sol çaprazından yaptığı vuruşla topu ağlarla buluşturdu. 1-0

47. dakikada Menemenspor'da sol taraftan kullanılan köşe vuruşunda Abdullah'ın arka direğe yaptığı ortaya yükselen Oğuzhan, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. 2-0

52. dakikada sağ kanattan gelişen Menemenspor atağında Abdullah'ın yaptığı ortaya penaltı noktası üzerinde kafa vuruşu yapan Cisse, farkı 3'e çıkaran golü kaydetti. 3-0

57. dakikada orta alanda Himmet'le girdiği mücadelede rakibini düşüren Ali, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

59. dakikada orta alandan gelişen Boluspor atağında Gökhan'ın ara pasıyla savunma arkasına sarkan Kassongo, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda sağ ayağıyla plase vuruşu yaparak topu ağlara gönderdi. 3-1

83. dakikada sol kanattan yüklenen Boluspor'da, Bülent'in yaptığı ortada topla ceza sahası içinde buluşan Kemal, sağ ayağıyla yaptığı vuruşla topu filelerle buluşturdu. 3-2

90+4. dakikada Menemenspor ceza alanı içinde yaşanan pozisyonda Abdurrahman'ın ortasında Arda topu kafayla indirdi. Emin, kaleci Batuhan'dan önce topa dokunarak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Ancak pozisyon Arda'nın hava topu mücadelesinde faul yaptığı gerekçesiyle gol değeri kazanmadı.

NasaDoge Menemenspor: 3 - Beypiliç Boluspor: 2

Stat: Menemen İlçe

Hakemler: Mehmet Türkmen, Kemal Mavi, Kemal Elmas

NasaDoge Menemenspor: Batuhan Şen, Sinan Akgöl, Oğuzhan Çapar, Seyfettin Anıl Yaşar, Emre Batuhan Adıgüzel, Muhammed Himmet Ertürk (Dk. 88 Mahmut Akan), Ba (Dk. 81 Cem Çelik) Cisse, Batuhan Kırdaroğlu (Dk. 68 Toni Gomes), Abdullah Aydın, Ahmet Sağat (Dk. 88 Kehinde)

Beypiliç Boluspor: Oğul Kaan Doğan, Mehmet Zahit Çınar, Ali Keten, Emin Bayram, Bülent Cevahir, Berk Yıldız (Dk. 61 Bertu Alican Özyürek), Abdurrahman Canlı, Eray Ataseven (Dk. 55 Kemal Rüzgar), Kasongo, Gökhan Karadeniz (Dk. 61 Arda Hilmi Şengül), Bregu (Dk. 81 Novak)

Goller: Dk. 21 Muhammed Himmet Ertürk, Dk. 47 Oğuzhan Çapar, Dk. 52 Cisse (NasaDoge Menemenspor), Dk. 59 Kasongo, Dk. 83 Kemal Rüzgar (Beypiliç Boluspor)

Kırmızı kart: Dk. 57 Ali Keten (Beypiliç Boluspor)

Sarı kartlar: Dk. 33 Cisse (NasaDoge Menemenspor), Dk. 65 Abdurrahman Canlı, Dk. 90+5 Bülent Cevahir (Beypiliç Boluspor)

Dilaver Mutlu: "Önemli olan kazanmak"

Menemenspor Teknik Direktörü Dilaver Mutlu, 3-2'lik Boluspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, çok çekişmeli bir maç oynadıklarını belirterek önemli olanın kazanmak olduğunu söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Menemenspor Teknik Sorumlusu Dilaver Mutlu, açıklamalarda bulundu. Mutlu, “Son derece çekişmeli ve zevkli bir maç oldu. Sezon başından beri iç sahada 2 maç kaybettik. İyi oynuyoruz, en azından iyi netice alıyoruz. Bugün de kazanmak için çıktık. İlk yarıyı iyi oynadık ve skoru da bulduk. İkinci yarının başında 3 farkı da yakaladık. Boluspor da iyi bir ekip. 3-2’yi buldular ama böyle maçlarda önemli olan kazanmak. İnşallah milli aradan sonra İstanbulspor maçını da kazanarak üçlü bir galibiyet serisi yakalamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

İlker Yanar: "Futbol oynamak kolay değil ama maç yönetmek de bu kadar basit olmamalı"

Boluspor Yardımcı Antrenörü İlker Yanar, deplasmanda Menemenspor’a 3-2 yenildikleri maçın ardından yaptığı açıklamada skor olarak kaybettiklerini ancak oyun olarak ortaya koydukları mücadeleden memnun olduklarını söyledi. Yanar, hakem yönetimine de tepki göstererek, “Futbol oynamak kolay değil ama maç yönetmek de bu kadar basit olmamalı” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Boluspor Teknik Direktörü Reha Erginer’in kırmızı kart görmesi nedeniyle Yardımcı Antrenör İlker Yanar açıklamalarda bulundu. Yanar, “Tansiyonu yüksek bir maç oynadık. İki devrede bizim için farklı oldu. Yaklaşık 2-3 haftadır basit ve kolay goller yemeye başladık. Bu bizim kendi sorunumuz. Adaletli maç yönetilmesini istiyoruz. Geçen hafta Bursaspor maçında da faul olmayan pozisyonlardan oyuncularımız kırmızı kart gördü. Burada da anlaşılmaz bir şekilde 3-0 geriye düştük. 10 kişi kaldıktan sonra inanılmaz bir reaksiyon göstererek 3-2’yi yakaladık. Spor kamuoyu da izledikten sonra nasıl karar verir bilmiyorum ama yan hakemin öncelikle orta sahaya koşarak golü verdiği, orta hakemin de hem fikir olarak birlikte karar verdiği ve 5-10 saniye içerisinde anlamsız bir şekilde iptal edilen bir gol var. Ne kadar doğru bilmiyorum ama rakip antrenör bile maçtan sonra gelip 'Çok nizami bir gol iptal edildi. Hakkınızı helal edin' dedi. Bunları yıllardır yaşıyoruz, bundan sonra da yaşayacağız. Profesyonel futbolcu olmalarına rağmen çocuklar içeride ağlıyor. Daha adaletli bir yönetim istiyoruz. Kayrılmak da istemiyoruz. Gördüklerini çalsınlar yeter. Kiminin gücü kime yetiyorsa, kim daha iyi hazırlandıysa, hafta sonundaki maçı kim daha çok istiyorsa o kazansın. Çok fazla konuşmanın anlamı da yok. Lig devam ediyor. Biz bu kaybettiğimiz puanları telafi ederiz. Skor olarak kaybetmiş olabiliriz biz ama oyun olarak takımımızın ortaya koymuş olduğu inanılmaz mücadeleden memnunuz. Ben burada Reha hocamın yerine toplantıya gelmek zorunda kaldım. Reha hocam da hiçbir şey yokken anlamsız bir şekilde açıklaması yapılamayacak şekilde kırmızı kartla cezalandırıldı. Yıllardır bu liglerde çalışan insanlarız. Hiçbir şekilde hiç kimseye hakaret ederek kart görmüşlüğümüz, oyundan atılmışlığımız yoktur. Futbol oynamak kolay değil ama maç yönetmek de bu kadar basit olmamalı” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.