Dolar 32,5728
%0.1
Euro 34,9833
%0.44
Altın 2.428,800
%0.23
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemenspor, Akhisarspor'a gol yağdırdı

Menemenspor, Akhisarspor'a gol yağdırdı

TFF 1. Lig 22. hafta mücadelesinde Menemenspor, Akhisarspor'u 6-2 mağlup etti. Ümit Karan, ev sahibi takımla çıktığı 3. maçta ilk galibiyetini aldı. Rasheed mücadelede 3 gol atarak maçın yıldızı oldu.

  • Ege Postası
  • 20.02.2021 - 15:48

Spor Toto 1'inci Lig'de alt sıraları yakından ilgilendiren maçta Menemenspor, Ege derbisinde Akhisarspor'u evinde farklı mağlup ederek düşme potasından uzaklaştı: 6-2.  3 maç aradan sonra galibiyet alan Menemenspor, bu sezon en çok gol attığı maçı da geride bıraktı. Akhisarspor ise art arda 3. mağlubiyetini aldı.

Menemenspor'un gollerini 3'te Halil Yeral (kendi kalesine), 10, 45+3 ve 90+1'de Akanbi, 13'te Rıdvan Koçak ve 66'da Furkan Bayır attı.

Konuk ekibin sayılarını 16'da Peter ve 83'te Bertuğ Bayar kaydeti.

Menemenspor 3 maç aradan sonra kazandı ve puanını 23 yaptı. Akhisarspor ise 19 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

3'üncü dakikada Menemenspor´da sol taraftan köşe vuruşu kullanan Mohamed, kaleye kavisli bir top yönlendirdi. Kaleci Halil Yeral topu yumruklamaya çıkarken ters bir dokunuşla topu kendi ağlarına gönderdi: 1-0.

10'uncu dakikada Tayfun'un kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Furkan topu kafayla kaleye gönderdi, sol kale direğine çarpıp oyun alanına dönen topa vuran Rasheed, fileleri sarstı: 2-0.

13'üncü dakikada sol kanattan gelişen Menemenspor atağında Mohamed'in ceza sahası içine yaptığı ortada kaleci Halil Yeral topu uzaklaştırdı. Ceza sahası çizgisinde bulunan Rıdvan üzerine gelen topa gelişine vurdu: 3-0.

16'ncı dakikada sol kanattan atak yapan Akhisarspor'da Delarge ceza sahasına ortaladı, kale önünde defansın müdahale ettiği topu önünde bulan Peter, yerden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 3-1

45+4'üncü dakikada orta alandan yüklenen Menemenspor'da Mohamed'in attığı ara pasla kaleciyle karşı karşıya kalan Rasheed, kaleciyi çalımlayarak yaptığı vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 4-1.

53'üncü dakikada sağ kanattan atak yapan Menemenspor'da Omar, topla birlikte sağ çaprazdan ceza sahasına girip şutunu attı, kaleci Halil Yeral topu yumruklayarak uzaklaştırdı.

65'inci dakikada Tayfun Aydoğan ceza sahası dışı sol çaprazdan serbest vuruş kullandı. Ceza sahası içinde seken topa müdahale eden kaleci Halil Yeral, topu kornere gönderdi.

66'ncı dakikada sağ taraftan korner kullanan Menemenspor´da karambolden gelen top kaleci Halil Yeral´dan kale önünde sekti, topu önünde bulan Furkan Bayır sert bir vuruşla fileleri havalandırdı: 5-1.

83'üncü dakikada sağ kanattan atağa çıkan Akhisarspor'da Kemal Cingirt'in ceza sahası içine yaptığı ortaya yükselen Bertuğ Bayar, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 5-2.

90+1'inci dakikada Mehmet'in ara pasında Rasheed kaleci ile karşı karşıya pozisyonda plasesini yaptı: 6-2.

Stat: Menemen İlçe

Hakemler: Mert Güzenge, Oğuz Kağan Çalışır, Cem Özbay

Menemenspor: Emre Selen, Rıdvan Koçak (Dk. 74 Yusuf Talum), Furkan Bayır, Domgjonas, Emir Han Topçu, Akanbi, Traore (Dk. 81 Cem Çelik), Adamu (Dk. 74 Alaattin Hamza Ok), Mohamed (Dk. 81 Abdulkadir Öksüz), Tayfun Aydoğan, Okan Yılmaz (Dk. 65 Mehmet Aytemiz)

Akhisarspor: Halil Yeral, Kemal Cingirt, Orhan Taşdelen, Göksu Mutlu, Kadir Keleş, Onurcan Güler, Yusuf Cihat Çelik (Dk. 46 Çekdar Orhan), Keita (Dk. 46 Lawal), Dzon (Dk. 74 Mert Özyıldırım), Sissoko (Dk. 46 Toure), Peter (Dk. 59 Bertuğ Bayar)

Goller: Dk. 3 Halil Yeral (Kendi kalesine), Dk. 10, 45+3 ve 90+1 Akanbi, Dk. 13 Rıdvan Koçak, Dk. 66 Furkan Bayır (Menemenspor), Dk. 16 Peter, Dk. 83 Bertuğ Bayar (Akhisarspor)

Sarı kartlar: Dk. 5 Kemal Cingirt, Dk. 72 Orhan Taşdelen, Dk. 84 Kadir Keleş (Akhisarspor), Dk. 30 Akanbi, Dk. 37 Okan Yılmaz, Dk. 88 Abdulkadir Öksüz (Menemenspor)

Menemenspor-Akhisarspor maçının ardından

TFF 1. Lig'de konuk ettiği Akhisarspor'u 6-2 mağlup eden Menemenspor'un teknik sorumlusu Recep Yazıcı, düşme hattındaki rakipleriyle oynadıkları 6 puanlık maçı kazandıkları için mutlu olduklarını bildirdi.

Yazıcı, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, müsabakayı 6-2 gibi net bir skorla galip tamamladıkları için memnun olduklarını belirtti. Oyuncuların ellerinden gelen mücadeleyi gösterdiğini ve iyi bir oyun ortaya koyduğunu kaydeden Yazıcı, şöyle konuştu:

"Ümit Karan hocamızın ve teknik ekibin hafta içerisinde yaptırdığı çalışmaların neticesini almış olduk. Oyuncularımız maçı Ümit hocamızın ve başkanımızın üstün gayretlerine armağan ettiler. 6 puanlık bir maçtı, rakibimizle oynadık. Bu ligde şampiyonluk yarışı kadar küme düşmeme yarışı var. Bütün takımlarda kaliteli oyuncular var, herkes birbirini yenebilecek güçte. Bugün bunu başardığımız için çok mutluyuz. Bu ligde kalıcı olmak isteyen bir ekip var. Önümüzdeki Bursaspor maçına yarından itibaren hazırlanmaya başlayacağız."

Mesut Dilsöz: "Toparlanmak için gereken her şey yapılacaktır"

Akhisarspor Teknik Direktörü Mesut Dilsöz de sahadan kötü bir mağlubiyetle ayrıldıklarını aktararak, "Maçın başında kalemize gelen ilk topun gol olması sonuca etki etti. Rakibi tebrik ediyorum. Çok fazla konuşacak bir şey bulamıyorum. Toparlanmak için gereken her şey yapılacaktır." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.