Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Lider Giresunspor, Menemenspor'u farklı geçti

Lider Giresunspor, Menemenspor'u farklı geçti

TFF 1. Lig'in 19. hafta mücadelesinde lider Giresunspor, deplasmanda Menemenspor'u 4-0 mağlup etti.

  • Ege Postası
  • 31.01.2021 - 19:53

TFF 1. Lig'in 19. haftasında deplasmanda Menemenspor'u 4-0 mağlup eden lider Giresunspor galibiyet serisini 8 maça çıkardı.

Menemen İlçe Stadı'nda oynanan mücadelede konuk ekibin gollerini 28. dakikada Eren Tozlu, 44'te Sergen Piçinciol, 49. dakikada Balde ve 66. dakikada Junior kaydetti. 

Maçın 74. dakikasında ev sahibi takımdan Simon Zenke kırmızı kart gördü. 

Müsabakadan 4-0 galip ayrılan Giresunspor, puanını 41'e çıkarıp liderliğini sürdürdü. Menemenspor ise 8. mağlubiyetini aldı ve 19 puanda kaldı.

Ligde üst üste 8. galibiyetini alan Giresunspor, yenilmezlik serisini de 12 maça çıkardı.

Kalesinde son golü İzmir deplasmanında Altay karşısında 82. dakikada gören Giresunspor, o müsabakanın ardından üst üste 8. maçta da kalesini gole kapattı. Karadeniz temsilcisi 728 dakikadır gol yemiyor.

MAÇTAN DAKİKALAR

5'inci dakikada Giresunspor’da Erol Can, ceza sahası yayı önünden şutunu gönderdi ancak top az farkla üstten auta çıktı.

11'inci dakikada Menemenspor’da Rasheed, sol kanattan topu getirip içeri çevirdi, topla buluşan Anaane, şutunu attı ancak top kalenin üstünden auta çıktı.

28'inci dakikada Hüsamettin Tut’un soldan attığı pasla ceza sahası içerisinde topla buluşan Eren Tozlu, takımını öne geçiren golü kaydetti: 0-1.

44'üncü dakikada Giresunspor’un kullandığı kornerde top kale önünde karambolde kaldı, topa dokunan Sergen Piçinciol farkı 2’ye çıkardı: 0-2.

49'uncu dakikada Serginho’nun pasıyla sağ kanattan ceza sahası içine giren Balde, meşin yuvarlağı kalecinin yanından ağlarla buluşturdu: 0-3.

66'ncı dakikada sol kanattan yüklenen Giresunspor’da Serginho topla birlikte ceza sahasına girerek sol çaprazdan yaptığı plase vuruşla toplu ağlara gönderdi: 0-4. 

Stat: Menemen İlçe

Hakemler: Caner Ak, Mehmet Yıldırım, Furkan Ürün

Menemenspor: Fatih Demirlek, Yusuf Talum, Rıdvan Koçak, Domgjonas, Emre Batuhan Adıgüzel, Mohamed (Dk. 46 Zenke), Tayfun Aydoğan (Dk 62 Bekir Can Sönmez), Adamu (Dk. 73 Okan Yılmaz), Şeref Özcan (Dk. 59 Mehmet Aytemiz), Tidjani (Dk. 46 Alaattin Hamza Ok), Akanbi

Giresunspor: Onurcan Piri, Hayrullah Bilazer, Sergen Piçinciol, Sadi Karaduman, Hüsamettin Tut, Serginho (Dk. 75 Milinkovic), Mehmet Taş (Dk. 81 Kerem Kalafat), Erol Can Akdağ, Caner Hüseyin Bağ (Dk. 62 Traore), Eren Tozlu (Dk. 46 Uzodimma), Balde (Dk. 81 Muhammed Ertürk)

Goller: Dk. 28 Eren Tozlu, Dk. 44 Sergen Piçinciol, Dk. 49 Balde, Dk. 66 Serginho (Giresunspor)

Kırmızı kart: Dk. 74 Zenke (Menemenspor)

Sarı kartlar: Dk. 15 Domgjonas, Dk. 30 Tidjani, Dk. 33 Yusuf Talum, Dk. 46 Tayfun Aydoğan (Menemenspor), Dk. 90+3 Hayrullah Bilazer (Giresunspor)

Menemenspor-Giresunspor maçının ardından

TFF 1. Lig'de konuk ettiği lider Giresunspor'a 4-0 mağlup olan Menemenspor'un teknik sorumlusu Recep Yazıcı, "Bu mağlubiyeti hakem arkadaşlarımıza bağlamak istemiyoruz ama biraz daha dikkatli olmaları gerekli." dedi.

Yazıcı, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, böyle bir skoru beklemediklerini kaydetti.

Dengeli giden bölümde çok net bir pozisyonu değerlendiremediklerini kaydeden Yazıcı, şöyle konuştu:

"O top dönünce kalemizde golü gördük. Mağlup duruma düştükten sonra oyunun dengesi bozuldu. Bu mağlubiyeti hakem arkadaşlarımıza bağlamak istemiyoruz ama biraz daha dikkatli olmaları gerekli. Yan hakemimiz 2 ofsayt kaçırdı, ikisi de gol oldu. Kasıt aramıyoruz ama onları yapıcı yönde uyarıyoruz. İki tane oyuncumuzun kramponları parçalandı faul verilmedi. Dengeyi bozdu ve bizim güç kaybetmemize sebep oldu. Hakem camiası yanlış anlamasın ama biraz daha dikkatli olmaları gerekir. 85. dakikada uzatma gösterdiler, bu da onların bir sorunu."

Yazıcı, bunların arkasını sığınmadıklarını belirterek, “Bu mağlubiyeti telafi etmeye gayret göstereceğiz. Lig uzun bir maraton. Oyuncularımıza, başkanımıza, yönetimimize ve hocamıza güvenimiz tam. Ümit Karan hocamız az önce içeride güzel bir konuşma yaptı ve oyunculara inandığını söyledi. İçeride duygusal anlar yaşandı. İnşallah önümüzdeki haftalarda bunları sahaya yansıtacağız.” ifadelerini kullandı.

Ümit Şengül: "Önemli başarılar elde ediyoruz"

Giresunspor Teknik Sorumlusu Ümit Şengül de eksik oyuncularının yerine mücadele edenlerin de arkadaşlarını aratmadığını söyledi.

"Takım olduk." diyen Şengül, şunları kaydetti:

"Önemli başarılar elde ediyoruz. Takım ruhunu sahaya yansıtan oyuncularımıza özellikle teşekkür ediyoruz. İnşallah böyle devam edersek hedeflediğimiz noktaya varacağımıza inancımız tam. Bundan sonraki süreçte de içeride ve dışarıda kazanarak devam etmeye çalışacağız. Bu mücadele ve istekle oynadığımız zaman kazanmamamız için hiçbir sebep yok. İyi takımız, her geçen hafta da üzerine koyarak devam ediyoruz. İnşallah Giresun halkının hayalini de gerçekleştiren takım, bu takım olur. Önümüzdeki hafta oynayacağımız Bursaspor maçını lehimize çevirip kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.