Dolar 32,3780
%0.19
Euro 35,0278
%-0.11
Altın 2.324,000
%0.15
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kulüpler Birliği Başkanı Sepil'den liglerin başlaması açıklaması

Kulüpler Birliği Başkanı Sepil'den liglerin başlaması açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir'in liglerin yeniden başlama tarihini, 12 Haziran olarak planladıklarını açıklamasının ardından, takımların büyük bölümü antrenmanlara başlarken, Kulüpler Birliği ve Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, koronavirüsle mücadelede dinamik bir süreç yaşandığını ifade etti.

  • Ege Postası
  • 08.05.2020 - 18:09

"Böyle bir takvimi hepimiz bekliyorduk" diyen başkan Mehmet Sepil, "Önümüze takvim konması gerekiyordu. Başkan Nihat Özdemir bu tarihi verirken çok dikkatli konuştu. Virüs olayı çok zor bir olay. Önümüzde çok dinamik bir süreç yaşanıyor. Her gün durum değerlendiriliyor, yeni karar alınıyor. Bu süreçte birincisi virüs olayının nereye gideceğini göreceğiz. Ülkede normalleşme sürecinin başlamasını umuyoruz, futbolun başlaması da bunun bir parçası olacak" dedi.

Virüsün insan ayrımı yapmadığını dile getiren Mehmet Sepil, "Virüs nerede, kim olduğumuza, hangi takımı tuttuğumuza bakmaz. Öncelik insan sağılığı. Bu konuda kimse ödün veremez. Önümüzde 36 gün var. Bu süreçte endişelerin cevap bulacağını düşünüyorum. Örneğin Bundesliga bizden bir ay önce başlayacak. Avrupa liglerinin oynanması sırasında kafalarımızda olan soruların birçoğunun cevabı tecrübeyle gelecek. Türkiye pandemide en başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere çok iyi bir sınav verdi. İlk vakayla 10 Mart'ta geç tanıştık. Yaşanmışlıklar bize avantaj olarak geldi. O yüzden ölüm sayısında ülke nüfusuna oranla en iyi ülkelerden biriyiz. Futbolda da yine tecrübe avantajından yararlanacağız. Futbolu, sahaları herkes özledi. İnşallah normalleşme Federasyon'un da düşündüğü gibi gider ve maçlara haziran ayında başlarız. Göztepe olarak futbola geri dönmek için çok heyecanlıyız" şeklinde konuştu.

"OYUNCULARIN GÖRÜŞLERİNİ ALACAĞIZ"

Koronavirüs sürecinin tamamen geçmesinin zaman alacağını söyleyen Mehmet Sepil, "Sokakta yürürken nasıl endişelerimiz varsa, futbolcuların da endişeleri olabilir. Bu işin seyahat yönü var. Maç sırasında olabilecek şeyler var. Zaman içinde normalleşmeyle ilgili adımlar daha da gelişecek. Oyuncuların görüşlerini alacağız. Maç ortamına girdikçe oyunculardan gelen endişeler ya da talepler olursa bunu yetkililerle paylaşacağız. Gerekli cevapları bekleyeceğiz. Futbolu diğer işlerden ayıramayız. Endişe kendi ofisimin içinde de var. Çalışanlarımız artık ofise dönecek. Süreci dikkatli ve sabırlı geçirmeliyiz. Koşullar oluşmazsa o sahaya bizi bakanlık, federasyon ya da devlet zaten çıkarmaz" yorumu yaptı.

Seyircisiz maç oynamanın kulüplere çok büyük zararı olacağını kaydeden Sepil, futbol ailesiyle bu zararı paylaşmak zorunda olduklarını vurguladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.