Dolar 32,5303
%0.13
Euro 34,9399
%-0.09
Altın 2.437,080
%0.03
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kritik maçta Altınordu ile Kocaelispor yenişemedi

Kritik maçta Altınordu ile Kocaelispor yenişemedi

TFF 1. Lig'de kümede kalma mücadelesi veren iki takımın karşılaşmasında Kocaelispor ile Altınordu 2-2 berabere kaldı. Kocaelispor beraberliği 86. dakikadaki ilginç golle kurtardı. Altınordu'nun uzatmadaki bir şutu direkten döndü. Bu sonucun ardından Körfez ekibi 41 puanla 17., İzmir temsilcisi ise 42 puanla 15. sırada haftayı kapattı.

  • Ege Postası
  • 08.05.2022 - 18:20

Kocaeli Stadı'nda oynanan mücadelede ev sahibi taım 45. dakikada Mehmet Taş ile 1-0 öne geçti. İzmir temsilcisi 50'de Ahmet İlhan Özek'in penaltıdan attığı golle skoru eşitledi: 1-1.

Altınordu 65. dakikada Recep Aydın'la skoru 2-1'e getirdi.

86. dakikada Ali Palabıyık'ın endirekt serbest vuruş verdiğini düşünen Altınordu kalecisi Ali Emre topu önüne koydu. Kocaelisporlu Kolovos, duran topu ağlara gönderdi. Palabıyık, daha sonra santrayı gösterdi ve skor 2-2 oldu.

Kalan dakikalarda iki takımın da çabası sonuç vermedi ve maçtan taraflar birer puanla ayrıldı. Bu sonucun ardından 16. sıradaki Kocaelispor puanını 41'e, Altınordu ise 42'ye çıkardı. İki takım da kümede kalma ümitlerini son iki haftaya bıraktı.

Gelecek hafta Altınordu evinde küme düşmesi kesinleşen Balıkesirspor'u ağırlayacak. Kocaelispor ise Eyüpspor deplasmanına konuk olacak.

Maçtan dakikalar

8. dakikada rakip ceza alanında topla buluşan Babacar Gueye’nin vuruşunda top savunmadan sekip Samed Ali’nin önüne düştü. Samed Ali’nin şutunda kaleci Ali Emre geçit vermedi.

38. dakikada Kocaelispor sağ kanattan atak gerçekleştirdi. Diop’un ortasında kafaya yükselen Gueye’nin şutunda top üstten auta çıktı.

45+4. dakikada Kocaelispor rakip ceza sahasına üst üste yaptığı ortalarla etkili oldu. Altınordu savunmasından seken topa ceza sahası dışından gelişine vuran Mehmet Taş topu ağlarla buluşturdu. 1-0.

50. dakikada penaltıda topun başına geçen Ahmet İlhan Özek meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-1

65. dakikada Altınordu kontratağa çıktı. Ceza sahasına yerden çevrilen topa gelişine vuran Recep Aydın fileleri havalandırdı. 1-2

86. dakikada Altınordu kalecisi ofsayt kullanacağını zannederek topu yere bıraktı, o sırada ofsayttan doğan bir serbest vuruş söz konusu olmadığı için Kolovos gelip topu ağlara gönderdi. Gol nizami sayıldı. 2-2.

Kocaelispor: 2 - Altınordu: 2

Stat: Kocaeli

Hakemler: Ali Palabıyık, İsmail Şencan, Serkan Çimen

Kocaelispor: İsmet Yumakoğulları, Mehmet Taş, Musa Nizam, Atila Turan, Kolovos, Gueye, Diop (Dk. 68 İlyas Kubilay Yavuz), Mehmet Yılmaz (Dk. 90+1 Alpay Çelebi), Mazlum Demir, Samed Ali Kaya (Dk. 68 Pereira), Benhur Keser (Dk. 83 Rasheed)

Altınordu: Ali Emre Yanar, Volkan Fındıklı, Kubilay Aktaş, Şeref Özcan, Ahmet İlhan Özek, Ali Dere, Recep Aydın, Rıdvan Koçak, Kürşad Sürmeli (Dk. 72 Muzaffer Kocaer), Hüsamettin Yener (Dk. 90+4 Anıl Arıcıoğlu), Erdi Dikmen (Dk. 11 Yusuf Arslan)

Goller: Dk. 45+4 Mehmet Taş, Dk. 86 Kolovos (Kocaelispor) Dk. 50 Ahmet İlhan Özek (penaltıdan), Dk. 65 Recep Aydın (Altınordu)

Sarı kartlar: Dk. 47 Mehmet Yılmaz, Dk. 83 Musa Nizam, Dk. 90 Mehmet Taş (Kocaelispor) Dk. 62 Kürşad Sürmeli, Dk. 83 Kubilay Akbaş, Dk. 89 Yusuf Yalçın Arslan (Altınordu)

HÜSEYİN EROĞLU: KENDİ İŞİMİZİ KENDİMİZ HALLEDECEĞİZ

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, ligde kalan iki maçlarını kazanıp kendi işlerini kendileri halledeceklerini söyledi.

Spor Toto 1. Lig’de Kocaelispor ile 2-2 berabere kaldıkları karşılaşmanın ardından konuşan tecrübeli teknik adam, “Böylesine bir atmosferde iyi mücadele eden futbolcularımızı kutluyorum. Zaten her zaman takımıma güvendiğimi söylemiştim. Bir teşekkür de emniyete ediyorum. Stada gelirken maalesef taraftarlarla beraber geldik. Emniyet bizi o kadar yavaş getirdi ki taraftarlar da ellerinde ne varsa bize attılar. Ondan sonra böyle bir atmosferde maça çıktık. İlk 10 dakika bocalasak da sonradan oyuna ortak olduk. İlk yarı biterken yine kritik bir gol yedik. İkinci yarı oyundan kopmadık ve öne geçmesini de bildik. Maçı galibiyetle kapatmayı beklerken yediğimiz gol nedeniyle buradan beraberlikle ayrılmak zorunda kaldık. Kazanacağımız maçtan beraberlikle ayrılmak tabiki üzücü. En azından rakibimizi altımızda tuttuk.” diye konuştu.

Spor Toto 1. Lig’den Süper Lig’e yükselen ve play-off oynayan takımların belli olmasının ligin gidişatını da etkilediğini dile getiren Eroğlu, “Kimin puana ihtiyacı varsa hepsi kazandı. Bunda Süper Lig’e çıkanların ve play-off grubunun belli olması etkili oldu. Onun için bu takımlar istedikleri gibi hazırlanamıyorlar. Biz kalan iki maçımızı da kazanıp kendi göbeğimizi kendimiz kesmek zorundayız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.