Dolar 32,3194
%0.21
Euro 35,1068
%-0.04
Altın 2.295,660
%0.8
Bist-100 9,05
%2.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kral attı Altay 3 puanı kaptı!

Kral attı Altay 3 puanı kaptı!

Spor Toto 1’inci Lig’de son haftaların formda ekibi Altay, evinde düşme hattında yer alan Gençlerbirliği’ni tek golle mağlup etti: 1-0. Siyah-beyazlılara 3 puanı getiren golü 24’üncü dakikada penaltıdan Paixao attı.

  • Ege Postası
  • 21.11.2022 - 23:12

Spor Toto 1. Lig 14. hafta kapanış maçında Altay, Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup etti.

Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın 21. dakikasında Gençlerbirliği'nden Ahmet Arda Tuzcu'nun müdahalesiyle top kornere çıktı. VAR'dan gelen uyarı üzerine pozisyonu izleyen Ozan Ergün, Ahmet Arda Tuzcu'nun meşin yuvarlağa elle müdahale ettiğine karar verdi ve penaltı noktasını gösterdi.

İzmir ekibinin 38 yaşındaki golcüsü Paixao, penaltıda hata yapmadı ve takımına galibiyeti getirdi.

Bu sonucun ardından Altay, 18 puana yükseldi. Gençlerbirliği 7 puanda kaldı.

Ligin bir sonraki haftasında Altay, İzmir derbisinde Göztepe ile deplasmanda karşılaşacak. Gençlerbirliği sahasında Çaykur Rizespor'u ağırlayacak.

Maçtan dakikalar

13. dakikada sol kanattan gelişen Gençlerbirliği atağında İlker Karakaş’ın ortasında arka direkte topla buluşan Ahmet Tuzcu, yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına döndü.

20. dakikada Zeki’nin sağdan ceza sahası içine açtığı ortada Gençlerbirliği savunması topu uzaklaştırdı. VAR’dan gelen uyarı üzerine pozisyonu izleyen hakem, Gençlerbirliği oyuncusunun topa elle müdahale ettiğini belirleyerek penaltı noktasını gösterdi.

24. dakikada penaltı vuruşunu kullanan Paixao, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-0

37. dakikada kullanılan kornerde kafalardan seken top Kutay’ın önünde kaldı. Kutay’ın sert şutunu, kaleci son anda engelledi.

63. dakikada Bieliaiev ceza sahası dışından kaleye sert bir şut gönderdi ancak kaleci gole izin vermedi.

72. dakikada kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Marco Paixao’nun şutu az farkla yandan auta gitti.

Altay: 1 - Gençlerbirliği: 0

Stat: Alsancak Mustafa Denizli

Hakemler: Ozan Ergün, Oğuz Kağan Çalışır, Kemal Elmas

Altay: Ozan Evrim Özenç, Kutay Yokuşlu (Dk. 76 İbrahim Öztürk), Björkander, Efe Sarıkaya, Salih Sarıkaya, Zeki Yıldırım, Arda Gezer (Dk. 90 Enes Yetkin), Mehmet Gündüz (Dk. 76 Yusuf Tekin), Naderi (Dk. 90 Özgür Özkaya), Tolga Ünlü (Dk. 90+3 Deniz Kadah), Paixao

Gençlerbirliği: Übeyd Adıyaman, Metehan Mert, Gökhan Gül, Mert Kula, Muhammed Bayır, Barış Alıcı, Grechyshkin, Aksel Aktaş (Dk. 55 Ulusoy Mert Kabasakal), Bieliaiev, Ahmet Arda Tuzcu (Dk. 76 Kağan Özkan), İlker Karakaş (Dk. 62 Gökhan Altıparmak)

Gol: Dk. 24 Paixao (Penaltıdan) (Altay)

Sarı kartlar: Dk. 84 Kağan Özkan (Gençlerbirliği), Dk. 84 Zeki Yıldırım, Dk. 88 Naderi (Altay)

Sinan Kaloğlu: “Bizim için bir sıçrama maçıydı”

Gençlerbirliği’ni 1-0 mağlup ettikleri maçın ardından konuşan Altay’ın teknik direktörü Sinan Kaloğlu, zor bir maç oynadıklarını ifade ederek, “Bizim için bir sıçrama maçıydı” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Altay Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, iki takımın da sahada inanılmaz bir mücadele ortaya koyduğunu ifade ederek, “Bu tür maçlar zordur. Bizim için 3 puan çok önemliydi. Bizim için bir sıçrama maçıydı. Rakibimizin konumu kimseyi yanıltmasın” ifadelerini kullandı.

Oyuncularının inanılmaz bir karakter göstererek mücadele ettiğini savunan Kaloğlu, “Tırnaklarımızla kazıya kazıya bir yerlere gelme mücadelesi veriyoruz. Taraftarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Yıllar önce ben burada şampiyonluk yaşadım. Ben burada Sinan Kaloğlu oldum. Bugün beni çağırdıklarında da çok duygulandım. Bir sözüm de İzmir’e: Çok büyük zorluklar yaşıyoruz. Bizi yalnız bırakmasınlar. Her zamankinden daha çok desteğe ihtiyacımız var” diye konuştu.

Mustafa Dalcı: “Bir penaltı ile mağlup olduk, üzgünüz”

Altay’a 1-0 mağlup oldukları maçın ardından konuşan Gençlerbirliği’nin teknik direktörü Mustafa Dalcı, maçın genelinde pozisyon vermediklerini ancak bir penaltı ile mağlup oldukları için üzgün olduklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, oyuncularından olumlu sinyaller aldıklarını belirterek, “Oynadığımız bu oyunu biraz daha geliştirmemiz gerekiyor. İleriye dönük bizi umutlandırdılar. Daha da çalışarak gelişeceğiz” dedi.

Maçın genelinde pozisyon vermediklerini kaydeden Dalcı, “Bir penaltı ile mağlup olduk, üzgünüz. Önümüzdeki maçlara bakacağız. Bulunduğumuz yer bizim için sıkıntılı. Kalan 5 maçta alabildiğimiz kadar puan almaya çalışacağız” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.