Dolar 32,4968
%0.56
Euro 35,1489
%0.24
Altın 2.328,840
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir derbisinde zafer Altınordu'nun

İzmir derbisinde zafer Altınordu'nun

TFF 1'inci Lig'de 2020-2021 sezonunun açılış maçında Altınordu, İzmir derbisinde konuk olduğu Menemenspor'u son bölümde bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti. Sezona 3 puanla başlayan Altınordu'nun gollerini 85'üncü dakikada Burak, 87'nci dakikada Metehan attı.

  • Ege Postası
  • 11.09.2020 - 21:42

TFF 1. Lig'de 2020-2021 sezonu, Menemenspor-Altınordu maçıyla başladı.

İzmir derbisinde kazanan taraf, 2-0'lık skorla deplasman ekibi Altınordu oldu.

Bu sezon yine 18 takımla oynanan ligde sezon derbi maçla başladı. İzmir ekiplerinden Altınordu'ya Menemenspor önünde galibiyeti Burak İnce ve Metehan Mimaroğlu'nun golleri getirdi.

20 Ocak 2004 doğumlu Burak İnce, takımının ilk golünü kaydetti.

İki takım geçen sezon son hafta maçında karşılaşmış ve mücadele 1-1 berabere sona ermişti.

Maçtan dakikalar

11. dakikada Tayfun Aydoğan'ın sol çaprazdan kullandığı serbest vuruştan gelen topa kimse dokunamadı, yerden seken meşin yuvarlağı kaleci Erhan Erentürk uzanıp kornere çeldi.

12. dakikada Metehan Mimaroğlu ceza sahası ön çizgisinden içeriye girip vurdu, kaleci Gentian Selmani gole izin vermedi.

36. dakikada Muzaffer Kocaer'in pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Ahmet İlhan Özek düzeltip sol ayağıyla uzak köşeye vurdu, meşin yuvarlak direkten döndü.

56. dakikada Metehan Mimaroğlu, savunmanın arkasında topla buluştu, kaleciyi de geçip sağ çaprazdan vurdu, Furkan Bayır yetişip çizgiden çıkardı.

78. dakikada Burak İnce'nin savunma ile kale arasına serbest vuruştan gönderdiği topa Yusuf Yalçın Arslan kafayı vurdu, top direği sıyırıp auta çıktı.

84. dakikada ceza sahası ön çizgisinde Ahmet İlhan Özek'in düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu genç Burak İnce kullandı, top önce direğe çarptı, ardından filelerle buluştu. 0-1

87. dakikada Ahmet İlhan Özek sağdan hızlı çıkıp arka direğe çevirdi, Metehan Mimaroğlu rahat pozisyonda plaseyi yaptı. 0-2

Stat: Menemen İlçe

Hakemler: Abdullah Buğra Taşkınsoy, Mehmet Ali Akkor, Cem Özbay

Menemenspor: Selmani, Rıdvan Koçak, Furkan Bayır, Domgjonas, Olatunbosun, Mehmet Aytemiz (Dk. 79 Oğuz Han Aynaoğlu), Murat Erdemir, Adamu (Dk. 79 Bekir Can Sönmez), Tidjani, Tayfun Aydoğan, Murat Elkatmış (Dk. 72 Yusuf Talum)

Altınordu: Erhan Erentürk, Yusuf Yalçın Arslan, Sinan Osmanoğlu, Ravil Tagir, Ufuk Budak, Ahmet İlhan Özek (Dk. 90+2 Yiğit Emre Çeltik), Oğulcan Ülgün, Furkan Çil, Metehan Mimaroğlu, Muzaffer Kocaer (Dk. 72 Burak İnce), Hüsamettin Yener

Goller: Dk. 84 Burak İnce, Dk. 87 Metehan Mimaroğlu (Altınordu)

Sarı kartlar: Dk. 55 Muzaffer Kocaer, Dk. 88 Oğulcan Ülgün (Altınordu), Dk. 57 Tidjani, Dk. 74 Adamu, Dk. 83 Domgjonas (Menemenspor)

MAÇIN ARDINDAN

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında iki takımın teknik adamları maçı değerlendirdi.

"Bu skor bizi önümüzdeki haftalarda daha güçlü kılacak"

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, sezonun hem ilk maçını hem de ilk derbisini oynadıklarını belirterek, "Geçen sezon Menemenspor'la oynadığımız maçla ligi bitirmiştik. Bu sezona da yine Menemenspor maçıyla başladık. Geçtiğimiz sezonlara galibiyetle başlayamamıştık. Sezona galibiyetle başlamayı istiyorduk. Bugün de istediğimiz oldu. Maçın ilk 30 dakikasında bir türlü oyunu tutturamadık ve daha çok savunmada kaldık. Rakibin yaptığı ön alan baskısında yaptığımız pas hataları ister istemez hücum gücümüzü olumsuz etkiledi. İlk yarının sonuna doğru oyunda üstünlüğü ele almaya başladık ama bir türlü rakibin arkasına atılacak topları atamadık. İlk yarıda golü bulabilirdik, direkten dönen bir topumuz var. İkinci yarısında oyuna daha çok hakim olduk. Rakibin oyun stratejisi terse atılan uzun toplardı ve buna önlemimizi aldık. İstediğimiz de hücum geçişini en iyi şekilde yaparak gol bulmaktı. Daha erken golü bulabilirdik ama fırsatları değerlendiremedik. Son bölümde duran toptan attığımız golle ve 2 dakika sonrasında gelen golle 2-0 kazandık. İyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Takımın taktik ve disipline son derece uyduğunu, geçiş oyununu da iyi oynadığını düşünüyorum. Zamanla çok daha iyi olacağız. Bu skor bizi önümüzdeki haftalarda daha güçlü kılacak. Deplasmanda kazandığımız için futbolcularımı kutluyorum. Galibiyetle başlamak güzeldir" dedi.

Menemenspor istediği gibi başlayamadı

Menemenspor Teknik Sorumlusu Dilaver Mutlu ise, "Sezona biz de Altınordu gibi iyi başlamak isterdik. Kazanmak isterdik ama her zaman istediğimiz olmuyor. Bugün istediklerimizi sahaya yansıtamayınca skor da bulamadık. Bu saatten sonra önümüzdeki maçlarla ilgili eksiklerimizi görüp telafi etmeye çalışacağız. Altınordu Kulübünü de tebrik ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.