Dolar 32,3738
%0.17
Euro 34,9828
%-0.23
Altın 2.326,130
%0.25
Bist-100 9,09
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'deki milli maçta ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ pankartına yasak

İzmir'deki milli maçta ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ pankartına yasak

A Milli Futbol Takımı'nın Litvanya'yı 2-0 mağlup ettiği İzmir’deki maçta, binlerce kişi hep bir ağızdan "Ülkede mülteci istemiyoruz" ve "Ne mutlu Türküm diyene" sloganları attı. Maçı canlı veren TRT'nin, sloganların atıldığı sırada yayının sesini kıstığı ileri sürüldü. Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) stada "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" yazılı pankartı sokmaması da tepki çekti. Milli maç öncesi uygulanan bu yasak sosyal medyada gündem oldu.

  • Ege Postası
  • 15.06.2022 - 00:56

İzmir, 13 yıl aradan sonra ilk kez dün bir A Milli Futbol Takımı maçına ev sahipliği yaptı. 

UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup dördüncü hafta mücadelesinde, Türkiye A Milli Futbol Takımı, İzmir Gürsel Aksel Stadı'nda konuk ettiği Litvanya'yı 2-0 mağlup etti. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile çok sayıda milletvekili ve belediye başkanının da izlediği maça, atılan sloganlar damga vurdu.

Stattaki binlerce kişi, hep bir ağızdan "Ülkede mülteci istemiyoruz" ve "Ne mutlu Türküm diyene" sloganları attı. Maçı canlı veren TRT'nin, sloganların atıldığı sırada yayının sesini kıstığı iddia edildi. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, sloganların atıldığı görüntüleri paylaşıp TRT'ye tepki gösterdi.

"MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ" PANKARTI

Ayrıca maç öncesi pankart krizi de yaşandı. Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nda oynanan mücadele öncesinde Göztepeli taraftarların hazırladığı bazı pankartların stada alınmadığı iddia edildi.

Ay-yıldızlılar'a destek vermek için stada gelen taraftarların hazırladığı “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” yazılı pankartın Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından kabul edilmediği öne sürüldü.

TARAFTARDAN BÜYÜK TEPKİ GELDİ

İzmir emniyetinin izin vermediği kırmızı-beyazlı bayrak sosyal medyanın gündemine oturdu. Gürsel Aksel Stadı’nda ilk kez oynanan maç için hazırlanan pankartlar uygulanan yasak nedeniyle dışarıda kaldı. Yaşananların ardından birçok sosyal medya kullanıcısı, TFF’nin bu kararına tepki gösterdi.

Göztepe taraftarının Gürsel Aksel Stadı’na sokmak istediği fakat izin verilmediği için dışarıda tuttuğu pankartlar arasında “Yalı” ve “Kenar Mahalle” yazılı pankartların da olduğu öğrenildi.

ÖZDAĞ: İZMİRLİ FUTBOLSEVERLERİ TEBRİK EDİYORUM

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da konuya kayıtsız kalmayarak sosyal medyadan bir mesaj yayınladı.

Özdağ mesajında "İzmir'de Türkiye-Litvanya maçına bu pankartı "yasak" diye sokmadınız! Tüm stad "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" ve "Ülkede Mülteci İstemiyoruz" sloganlarıyla inliyor! İzmirli futbolseverleri duyarlılığı için tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.