Dolar 32,3606
%0.13
Euro 34,9545
%-0.32
Altın 2.325,550
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de sessiz gece! Altınordu Balıkesirspor'a takıldı

İzmir'de sessiz gece! Altınordu Balıkesirspor'a takıldı

Altınordu, TFF 1. Lig'in 17. haftasında Aydeniz Et Balıkesirspor ile Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu'nda 0-0 berabere kaldı.İzmir ekibinde forma giyen Sami Satılmış 61. dakikada ikinci sarı kartını görerek takımını 10 kişi bıraktı.Bu sonuçla birlikte iki hafta sonra puan alabilen Altınordu puanını 28'e yükseltti.

  • Ege Postası
  • 02.01.2021 - 21:14

TFF 1. Lig'in 17. haftasında Altınordu, Balıkesirspor'u konuk etti.

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu'nda oynanan mücadele başladığı gibi sona erdi.

TFF 1'inci Lig'de üst üste aldığı 2 mağlubiyetin ardından Play-Off hattından çıkan Altınordu, ilk yarının son haftasında konuk ettiği Aydeniz Et Balıkesirspor'la 0-0 berabere kaldı.

Bu sonuçla İzmir temsilcisi devre arasına 28 puanla, Balıkesirspor ise 16 puanla girdi. Altınordu'da Sami Satılmış 61. dakikada ikinci sarı kartını görerek takımını 10 kişi bıraktı. 

Ev sahibi ekipte dün 11'e yükselen koronavirüslü futbolcu sayısı, izolasyondan çıkan 5 futbolcuya bugün yapılan son testlerin negatif dönmesiyle 6'ya düştü. İzmir temsilcisi 6'sı koronavirüse yakalanan oyuncular olmak üzere kart cezalısı ve sakatlarla birlikte toplam 10 eksikle mücadele etti. Altyapıdan takviye yapan Altınordu'da Anıl, Rahmi, Sami, Tayfun gibi gençler ilk kez ligde şans buldu.

Maçtan dakikalar

5'inci dakikada Altınordu'nun soldan kazandığı kornerde Ahmet İlhan ceza sahasına kesti. Savunmadan ileri çıkan Sinan'ın kafa vuruşunda Balıkesirspor defans oyuncusu Abdülhamit kale önünde topa ayak koyarak golü önledi.

20'nci dakikada konuk ekip etkili geldi. Soldan Berat'ın ortasında kaleci Erhan'ın uzanamadığı top Foxi'nin de kafasını sıyırdı. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk yarıda gol sesi çıkmadı.

53'üncü dakikada sağdan Altınordu ceza sahasına giren Birol'un vuruşunda kaleci Erhan üzerine gelen topa sahip oldu.

61'inci dakikada Altınordulu Sami, orta sahada Cumali'ye yaptığı faul sonrası ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

82'nci dakikada Altınordu ceza sahası içinde Berat sol çaprazdan vurdu, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

Müsabakada golsüz sona erdi: 0-0.

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Alper Çetin, Utku Tunavelioğlu, Gökhan Barcın

Altınordu: Erhan Erentürk, Furkan Metin, Sinan Osmanoğlu, Yusuf Yalçın Arslan, Anıl Doyuran, Sami Satılmış, Oğulcan Ülgün, Rahmi Salih Kaya, Birhan Vatansever (Dk. 83 Tayfun Tatlı), Ahmet İlhan Özek (Dk. 90+2 Ahmet Dereli), Enis Destan (Dk. 63 Hüseyin Altuğ Taş)

Aydeniz Et Balıkesirspor: Vukovic, Batuhan İşçiler, Abdulhamit Yıldız, Birol Parlak (Dk. 83 Doğa İşeri), Berat Aydoğdu, Cumali Bişi (Dk. 83 Nwankwo), Ezeh, İsmail Yüksek, Kethevoama (Dk. 57 Serdar Güncü), Mrsic, Otoo (Dk. 73 Oğuz Han Aynaoğlu)

Kırmızı kart: Dk. 61 Sami Satılmış (Altınordu)

Sarı kartlar: Dk. 30 Mrsic, Dk. 53 Cumali Bişi, Dk. 76 Birol Parlak, Dk. 85 Serdar Güncü (Aydeniz Et Balıkesirspor), Dk. 51 Yusuf Yalçın Arslan, Dk. 61 Ahmet İlhan Özek, Dk. 82 Anıl Doyuran (Altınordu)

Maçın ardından

Eroğlu: ikinci yarıda çok daha güçlü olacağız

TFF 1. Lig'de Aydeniz Et Balıkesirspor'la golsüz berabere kalan Altınordu'nun teknik direktörü Hüseyin Eroğlu ligin ikinci yarısında daha güçlü olacaklarını söyledi.

Eroğlu, maçın ardından katıldığı basın toplantısında, maçın başında istediklerini sahaya yansıttıklarını kaydetti.

İkinci yarıda gördükleri kırmızı karttan sonra kalabalık savunmaya döndüklerini kaydeden Eroğlu, şöyle konuştu:

"Hem kovid hem de sakatlıklardan dolayı kadromuz azaldı ama en büyük gücümüz olan sistemimiz işledi. Hem A takımımızda hem de akademimizdeki oyuncularımızın sistem doğrultusunda yetişmesi ve A takımın oynadığı maçlarda da görev aldıklarında da görevlerini en iyi şekilde yerine getirmesi bizi mutlu ediyor. Bugün 3 oyuncumuz ilk defa bu ligde oynadı. Talihsiz bir şekilde çift sarıdan atılan oyuncumuz vardı ama genel anlamda performanslarından memnunum. Sistem böyle bir şey. İlk yarıyı 28 puanla bitirdik, ikinci yarıda çok daha güçlü olacağımızı söyleyebilirim."

Cihat Arslan: Çok aceleci davrandık

Aydeniz Et Balıkesirspor Teknik Direktörü Cihat Arslan ise iki takımın da iyi mücadele etmeye çalıştığı müsabakada kırılma noktalarında hata yaptıklarını söyledi.

Sahadan beraberlikle ayrılıklarını kaydeden Arslan, şöyle konuştu:

"Hücum bölgesindeki son paslarda çok aceleci davrandık. Doğru oyuncuyu bulup, set hücumunu yapsaydık galip gelen taraf olurduk. Rakibimiz 10 kişi kaldıktan sonra gerekli değişiklikleri yaparak reaksiyon göstermeye çalıştık. Olmayınca da 1 puana razı olduk. Takım geçen hafta iyi bir reaksiyon vermişti. Geçen haftaki kadar olmasa da bugün de memnunum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.