Dolar 32,3787
%0.19
Euro 35,0430
%-0.06
Altın 2.325,750
%0.23
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de kazanan çıkmadı

İzmir'de kazanan çıkmadı

Spor Toto 1'inci Lig 10'uncu hafta mücadelesinde Altay evinde Erzurumspor FK ile 1-1 berabere kaldı. Konuk ekibin golünü 18'inci dakikada Rosheuvel atarken, Altay'ın golü 57'nci dakikada Paixao'dan geldi. Bu sonuçla İzmir ekibi 8, Erzurum temsilcisi 10 puana ulaştı.

  • Ege Postası
  • 22.10.2022 - 18:36

Spor Toto 1. Lig'de Altay ile Erzurumspor karşı karşıya geldi. Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu'nda oynanan mücadelede Furkan Aksuoğlu düdük çaldı.

Mücadele, 1-1'lik eşitlikle noktalandı. Konuk ekip perdeyi 18. dakikada Rosheuvel kaydetti. Ev sahibi, 57'de Paixao ile skoru dengeledi. Karşılaşmanın kalan süresinde başka gol olmadı ve taraflar sahadan 1 puan ile ayrıldı.

Bu arada karşılaşmanın 36. dakikasında ceza sahası içinde Altaylı Björkander'in topa elle teması olabileceği ihtimali nedeniyle VAR'dan gelen uyarının ardından pozisyonu izleyen hakem Furkan Aksuoğlu, pozisyonun penaltı olmadığına karar verdi.

Altay'da Sinan Kaloğlu'nun öğrencileri, Bodrumspor galibiyeti sonrası ligde çıktığı son 5 maçtan da 3 puan çıkaramadı.

Alınan bu sonucun ardından Altay puanını 8'e, Erzurumspor FK ise 10'a çıkardı.

Ligin bir sonraki haftasında Altay, Sakaryaspor deplasmanına gidecek. Erzurumspor FK ise Eyüpspor'u ağırlayacak.

Maçtan dakikalar

10. dakikada sol kanattan gelişen Altay atağında ceza sahası içine yapılan ortaya ters bir kafa vuruşu yapan Mustafa Yumlu'nun pozisyonunda kaleci Göktuğ Bakırbaş topu uzanarak çeldi.

16. dakikada sağ kanattan yüklenen Altay'da Salih Sarıkaya'nın ortasına kafa vuruşu yapan Paixao'nun pozisyonunda kaleci Göktuğ Bakırbaş topu kontrol etti.

18. dakikada orta alandan atak yapan Erzurumspor'da, Altay kalecisi Ozan ve İbrahim Öztürk'ün yaşadığı anlaşmazlığın ardından topu önünde bulan Rosheuvel, boş kaleye meşin yuvarlağı göndererek takımını öne geçirdi. 0-1

57. dakikada sağ kanattan gelişen Altay atağında Tolga Ünlü’nün ortasına kale önünde kafa vuruşu yapan Marco Paixao, meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 1-1

59. dakikada orta alandan yüklenen Erzurumspor’da Shala’nın ceza sahası yayının önünden kaleye gönderdiği sert şutta sol direğe çarpan meşin yuvarlak, kaleci Ozan’ın müdahalesiyle kornere çıktı.

89. dakikada orta alandan atak yapan Erzurumspor'da Martin Hasek'in ceza sahası çizgisi üzeri sol çaprazından attığı şutta top sağ direğe çarparak auta çıktı.

Karşılaşma 1-1 sona erdi.

Stat: Alsancak Mustafa Denizli

Hakemler: Furkan Aksuoğlu, Burak Cansız, Mehmet Şengül

Altay: Ozan Evrim Özenç, İbrahim Öztürk, Björkander, Efe Sarıkaya, Salih Sarıkaya, Ceyhun Gülselam, Arda Gezer (Dk. 74 Mehmet Gündüz), Tolga Ünlü (Dk. 74 Enes Yetkin), Naderi (Dk. 85 Murat Uluç), Yusuf Tekin (Dk. 66 Erdem Özcan), Paixao

Erzurumspor FK: Göktuğ Bakırbaş, Orhan Ovacıklı, Mustafa Yumlu, Mustafa Akbaş (Dk. 46 Hasan Batuhan Artarslan), Cengizhan Bayrak (Dk. 72 Celal Hanalp), Olanare, Rosheuvel, Estrela, Süleyman Koç (Dk. 72 Muhammed Furkan Özhan), Hasek, Shala (Dk. 79 Alican Özfesli - Dk. 90 Sefa Akgün)

Goller: Dk. 18 Rosheuvel (Erzurumspor FK), Dk. 57 Paixao (Altay)

Sarı kartlar: Dk. 35 Serkan Zaimoğlu (Antrenör) (Erzurumspor FK), Dk. 90 Björkander, Dk. 90+2 Paixao, Dk. 90+5 İbrahim Öztürk (Altay)

Sinan Kaloğlu: “Kazanmamız gerekiyordu”

Altay Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, iç sahada 1-1 berabere kaldıkları Erzurumspor maçının ardından yaptığı açıklamada, kazanmaları gereken bir maç oynadıkları belirterek, ön bölgede daha becerikli olmaları gerektiğini söyledi. Kaloğlu, Altay taraftarına da teşekkür ederek, “Biz onlarla güçlüyüz” dedi.

Maçın ardından Altay Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, değerlendirmelerde bulundu. Sinan Kaloğlu, “Kazanmak için sahaya çıkmıştık. Nitekim de bireysel hatadan yediğimiz gole kadar oyun olarak çok güzel şeyler yaptık. Pozisyonlarımız da vardı. Biraz daha becerili olabilseydik çok farklı bir maç olabilirdi. Golü yedikten sonra biraz demoralize olduk, kolay değil. Devre arasında yaptığımız değişikliklerle oyuna biraz daha ağırlığımızı koyduk. Pes etmedik. En önemli detay bu. Biz Altay Spor Kulübü olarak pes etmiyoruz. Biraz daha becerikli olmamız gerekiyor. Yine de golü bulduk. Maalesef iyi durumdayken Tolga’nın sakatlığı bizim için üzücü oldu. Oyuna sonradan giren genç oyuncularımız ellerinden geleni yaptılar. 1 puanı aldık, kazanmamız gerekiyordu. Bu konuda üzgünüz. Çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ön bölgede daha becerikli olmamız gerekiyor. Taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Maçın başından sonuna kadar bizi desteklediler. Biz onlarla güçlüyüz. İnşallah sezonu iyi yerde bitireceğiz. Önümüzdeki hafta oynayacağımız Sakaryaspor maçına iyi hazırlanıp kazanmaya gideceğiz” dedi. 

Serkan Zaimoğlu: “Hakemlerin biraz daha dikkatli olması lazım”

Erzurumspor FK Teknik Sorumlusu Serkan Zaimoğlu, deplasmanda 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından yaptığı açıklamada iki takımı da gösterdikleri performanstan dolayı kutlayarak, hakemlerin biraz daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Erzurumspor FK Teknik Sorumlusu Serkan Zaimoğlu, değerlendirmelerde bulundu.

Serkan Zaimoğlu, “İki takım da zor bir süreçten geçiyor. Oyuncularımız hafta içerisinde çalıştıklarımızı yerine getirmeye çalıştı. İki takımı da gösterdikleri performanstan dolayı tebrik ediyorum. İşimiz hakemler değil ama VAR’dan dönen bir pozisyon var, aynı pozisyonu Tuzlaspor maçında hakem bize vermişti. Hakemlerle çok işimizin olmasını istemiyoruz ama orada çok bariz bir penaltı var ve VAR’dan dönüyor. Hakemlerin biraz daha dikkatli olması lazım. İki büyük camiaya da yazık ancak kim hak ediyorsa hamleleri ona göre yapmaları lazım“ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.