Dolar 32,5342
%-0.02
Euro 34,9602
%0.38
Altın 2.429,440
%0.26
Bist-100 9.708,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de kazanan çıkmadı!

İzmir'de kazanan çıkmadı!

Süper Lig'de 36. hafta karşılaşmasında küme düşmesi kesinleşen Altay sahasında GZT Giresunspor ile karşı karşıya geldi. Mücadele 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

  • Ege Postası
  • 08.05.2022 - 18:09

Spor Toto Süper Lig 36. hafta mücadelesinde küme düşmesi kesinleşen Altay ile GZT Giresunspor karşı karşıya geldi.

Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda oynanan müsabaka karşılıklı goller neticesinde 1-1'lik eşitlikle sona erdi. 

GZT Giresunspor'u öne geçiren golü 28. dakikada Umut Nayir kaydetti. Ev sahibi takıma beraberliği getiren gol ise 60. dakikada Leandro Kappel'den geldi.

Alınan bu sonucun ardından GZT Giresunspor puanını 44'e yükseltti ve 14. basamağa yerleşti. Ligden düşmesi kesinleşen Altay ise puanını 34 yaptı ancak 18. sıraya geriledi.

Süper Lig'de gelecek hafta GZT Giresunspor sahasında Medipol Başakşehir'i ağırlarken; Altay ise geçtiğimiz hafta şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor ile deplasmanda karşılaşacak. 

Maçtan dakikalar (ilk yarı)

13. dakikada Poko’nun pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Kappel, penaltı noktası üzerinde kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak kaleci Onurcan topa sahip oldu.

28. dakikada kornerden gelen topa kafayla vuran Muhammed Gümüşkaya’nın topu kaleciden döndü. Dönen topa Flavio dokundu ancak kaleci yine gole izin vermedi. Kaleciden dönen topu tamamlayan Umut Nayir, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-1

Maçtan dakikalar (ikinci yarı)

48. dakikada Martin Rodriguez’in pasında, ceza yayı önünde topa gelişine vuran Kappel’in şutu az farka auta gitti.

60. dakikada kornerden gelen topu Cebrail ceza sahası içinde yolladı. Kale önünde topla buluşan Kappel, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-1

72. dakikada Poko’nun pasında sağ kanatta topla buluşan Kappel, kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak kaleci gole izin vermedi.

87. dakikada Martin Rodriguez’in soldan ortasında topa gelişine vuran Thaciano’nun şutu direğe çarparak oyun alanına döndü.

Stat: Alsancak Mustafa Denizli

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Altay: Cihan Topaloğlu, Cebrail Karayel, Björkander, Thiam, Kazımcan Karataş (Dk. 58 Eren Erdoğan), Zeki Yıldırım (Dk. 83 Nurettin Küçükdeniz), Poko, Thaciano, Kappel, Rodriguez, Ahmed Rayan (Dk. 58 Erdem Özcan)

GZT Giresunspor: Onurcan Piri, Zeki Yavru (Dk. 71 Hayrullah Bilazer), Alexis Perez, Sergen Piçinciol, Emre Taşdemir (Dk. 62 Aziz Eraltay), Muhammed Gümüşkaya (Dk. 62 Serginho) Traore, Flavio, Diabate, Chiquinho, Umut Nayir

Goller: Dk. 28 Umut Nayir (GZT Giresunspor), Dk. 60 Kappel (Altay)

Sarı kartlar: Dk. 8 Alexis Perez, Dk. 21 Emre Taşdemir, Dk. 61 Sergen Piçinciol, Dk. 89 Aziz Eraltay (GZT Giresunspor), Dk. 88 Björkander (Altay)

Sefer Yılmaz: "90 dakika boyunca galibiyeti aradık ama olmadı"

Altay Teknik Sorumlusu Sefer Yılmaz, 1-1 berabere biten Giresunspor mücadelesinin ardından yaptığı açıklamada, "90 dakika boyunca galibiyeti aradık ama olmadı" dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Altay Teknik Sorumlusu Sefer Yılmaz açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "Bizim açımızdan iyi bir maç oldu. Seyircimize çok teşekkür ediyoruz. Ligden düşmemize rağmen gelip bizi desteklediler. Futbolcularımıza da teşekkür ediyorum. İlk yarıya iyi başladık, pozisyonlar bulduk. Şanssız bir şekilde duran toptan gol yedik. İkinci yarıda değişikliklerle oyunun hakimiydik. İki genç oyuncumuzu sahaya sürdük. Golü de bulduk, ardından kaçan goller ve direkten dönen toplarımız vardı. 90 dakika boyunca galibiyeti aradık ama olmadı. Önümüzdeki senenin planlaması açısından iyi şeyler gördük. Genç oyuncularımıza daha fazla süre vermeyi planlıyoruz. Altay camiası küme düşse de çok büyük bir camia. İnşallah son iki maçta da istediğimiz oyunla mücadele edeceğiz. Mecburen istemesek de Süper Lig’e veda edeceğiz. Seneye yeniden Süper Lig’le buluşmayı ümit ediyorum" diye konuştu.

Hakan Keleş: “İstediğimiz oyunu çok fazla yansıtamadık, memnun değilim”

Giresunspor Teknik Direktörü Hakan Keleş, 1-1 berabere biten Altay karşılaşmasının ardından yaptığı açıklamada “İstediğimiz oyunu çok fazla yansıtamadık, memnun değilim” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Giresunspor Teknik Direktörü Hakan Keleş, açıklamalarda bulundu.

Hakan Keleş, “Altay’a geçmiş olsun diliyorum. İnşallah önümüzdeki sene güçlenerek Süper Lig’e dönerler. Kazanıp üst sıralara çıkmak istiyorduk. Öne de geçtik ama sonra duran toptan yediğimiz golle beraberlik oldu. Verdiğimiz ve kaçırdığımız pozisyonlar var. Galip de gelebilirdik. İstediğimiz oyunu çok fazla yansıtamadık, memnun değilim. Geçen hafta rahatlamanın verdiği konsantre eksikliği vardı oyuncularda. 2 maçımız kaldı. Onları en iyi şekilde tamamlayıp yeteri kadar puanı almak istiyoruz“ diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.