Dolar 32,5746
%0.11
Euro 35,0131
%0.53
Altın 2.431,880
%0.36
Bist-100 9.772,00
%0.51

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de gol sesi çıkmadı

İzmir'de gol sesi çıkmadı

Spor Toto 1. Lig'in 4. haftasında Göztepe, konuk ettiği Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kaldı.

  • Ege Postası
  • 02.09.2022 - 22:40

Spor Toto 1. Lig'in 4. haftasında Göztepe ile Gençlerbirliği karşı karşıya geldi.

Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanan mücadele 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

Bu sonucun ardından iki takım da puanını 5 yaptı.

Ligin bir sonraki haftasında Göztepe, Boluspor deplasmanına gidecek. Gençlerbirliği sahasında Tuzlaspor'u ağırlayacak.

Maçtan dakikalar

12. dakikada sağ kanattan yüklenen Gençlerbirliği'nde sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan İlker Karakaş'ın yerden ön direğe gönderdiği topa Aksel Aktaş dokundu, meşin yuvarlak az farkla direk dibinden auta çıktı.

41. dakikada orta alandan gelişen Göztepe atağında rakip yarı alanın ortasında topla buluşan Mesut Kesik, ceza sahasına sokularak şutuna attı, ancak meşin yuvarlak savunmaya çarparak kornere çıktı.

52. dakikada sol kanattan atak yapan Göztepe'de ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Mesut Kesik, direkt kaleye vurdu. Kaleci Übeyd, yerden sağına uzanarak meşin yuvarlağı kornere çeldi.

65. dakikada sağ kanattan yüklenen Gençlerbirliği'nde sağ çaprazdan ceza sahasına kat eden Barış Alıcı, topu kaleye vurdu. Meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına döndü. Pozisyonun devamında savunma topu uzaklaştırdı.

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Oğuzhan Çakır, Oğuz Kağan Çalışır, Mehmet Ali Akkor

Göztepe: Ekrem Kılıçarslan, Uğur Kaan Yıldız (Dk. 46 Tijanic), Arslanagic, Emir Ortakaya, İsmail Köybaşı, Mamah, Yalçın Kayan (Dk. 77 Yunus Emre Gedik), Mesut Emre Kesik (Dk. 90+1 Ege Özkayımoğlu), Yasin Öztekin, Palmer (Dk. 64 Emre Çolak), Atanga (Dk. 46 Hüsamettin Yener)

Gençlerbirliği: Übeyd Adıyaman, Metehan Mert, Gökhan Gül, Mert Kula, Musa Şahindere, Barış Alıcı, Grechyshkin, Aksel Aktaş (Dk. 90+3 Bieliaiev), Ahmet Arda Tuzcu (Dk. 87 Sami Gökhan Altıparmak), Serdarcan Eralp (Dk. 84 Ulusoy Mert Kabasakal), İlker Karakaş

Sarı kartlar: Dk. 36 Emir Ortakaya, Dk. 63 Palmer, Dk. 90+4 Arslanagic (Göztepe), Dk. 49 Metin Diyadin (Teknik direktör), Dk. 89 Bieliaiev (Yedek kulübesinde), Dk. 90+6 Metehan Mert (Gençlerbirliği)

Turgay Altay: ”Bu oyunla 1 puanın iyi olduğunu düşünüyorum”

Göztepe Teknik Direktörü Turgay Altay, golsüz berabere kaldıkları Gençlerbirliği maçının ardından yaptığı açıklamada, iyi bir oyun oluşturmak için sabra ihtiyaç duyduklarını ve bu oyunla alınan 1 puanın iyi olduğunu söyledi. Turgay Altay, 2 ya da 3 transfer daha yapacaklarını ifade etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Göztepe Teknik Direktörü Turgay Altay, değerlendirmelerde bulundu.

Turgay Altay, “Gençlerbirliği takımını iyi oyunundan dolayı kutluyorum. Bizim açımızdan da kötü oyunla 1 puan kazandık diyelim. Genç bir takımız, ligin en genç takımıyız ve oyunumuzu geliştirmek istiyoruz. Tabii ki bunun için biraz zaman ve sabra ihtiyacımız var. Bazen maç kaybetsek bile oyunu kaybetmemeliyiz. Asıl ihtiyacımız olan şey bir oyun kültürü oluşturmak istiyorsak plana, organizasyona sadık kalan bir oyun felsefesiyle oynamalıyız. Bugün maçın çok az bir kısmında kendi planımızın dışında tamamen rakibin ekmeğine yağ sürecek bir oyun vardı sahada ve bu kabul edilebilir bir şey değil. Asıl çözmemiz gereken şey tam da bu. Bunun farklı nedenleri var. Yani sonuçta genç oyuncular, taraftar önünde oyunu tutma, kendi oyunumuzu oynama konularında... Baskı altında zaman zaman problemler yaşıyorlar ve bu da çok doğal ama bütünsel olarak bakıldığında oyunu kaybederseniz, oyunu geliştirme şansınız kalmıyor ve sonuçta burası Göztepe. Kötü mücadele etmedik. Tabii ki zamana ihtiyacımız olmakla birlikte kendi organizasyonumuza, planımıza ve aynı zamanda da bir oyun kültürü oluşturmak istiyorsak da bu kültüre sadık bir şekilde davranmalıyız. Genel olarak bakıldığında bu oyunla 1 puanın iyi olduğunu düşünüyorum" dedi.

2-3 transfer daha yapılacak

Transfer hakkında da konuşan Altay, "2 ya da 3 transfer olacak. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Bugün maçı kaybetsek de sorun değildi ama oyunu kaybedip maçı bu hale getirmek, asıl sorun bu. Benim de çözmem gereken durum bu. Ben de bahane üreten, bahanelere sığınan bir teknik adam da değilim. Gereği neyse yapacağız. Yani bunun başka yolu yok” ifadelerini kullandı.

Metin Diyadin: “Galip geleceğimiz bir maçtan beraberlikle ayrılmak durumunda kaldık”

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, deplasmanda golsüz berabere kaldıkları Göztepe maçının ardından yaptığı açıklamada, Göztepe gibi zor bir deplasmanda iyi mücadele ettiklerini söyledi. Metin Diyadin, “Galip geleceğimiz bir maçtan beraberlikle ayrılmak durumunda kaldık” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, değerlendirmelerde bulundu.

Metin Diyadin, “Göztepe deplasmanı her zaman zor bir deplasman, bunu iyi biliyorum. Mücadele gücümüz çok yüksekti. Hemen hemen Göztepe'ye çok net pozisyon vermeden, Barış'la, Gökhan'la yakaladığımız pozisyonlar sonucunda da galip gelmemiz gerekiyordu. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Özellikle söylenenleri yerine getirme bakımından birbirleriyle saha içi ve dışındaki davranış biçimleri ve yeteneklerinin de üstüne koyarak devam edecekler. Hepsini tebrik ediyorum. Çünkü transfer yasağının da olduğu kulübün zorlu sürecinde bir anlamda kulüplerine katkı yaptıklarını düşünüyorum. Göztepe taraftarına da teşekkür ediyorum. Maçtan sonra oynadığımız oyunun karşılığını da takımımızı alkışlayarak gösterdiler. Galip geleceğimiz bir maçtan beraberlikle ayrılmak durumunda kaldık“ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.