Dolar 32,3443
%0.08
Euro 34,9833
%-0.23
Altın 2.321,270
%0.04
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe yeni hocası El Maestro ile ilk galibiyetini aldı

Göztepe yeni hocası El Maestro ile ilk galibiyetini aldı

Göztepe, Süper Lig'in dördüncü haftasında Başakşehir'i 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 mağlup etti. Sarı-kırmızılıların yeni teknik direktörü Nestor El Maestro ilk maçında 3 puanla tanışırken Başakşehir ise 4. haftayı da puansız kapattı.

  • Ege Postası
  • 12.09.2021 - 22:04

Süper Lig'in dördüncü haftasında Göztepe, sahasında Başakşehir'i konuk etti. Yeni teknik direktörü Nestor El Maestro yönetiminde ilk maçına çıkan Göztepe, geri düşmesine rağmen Başakşehir'i 2-1 mağlup etmeyi başardı. 

Başakşehir 7. dakikada Deniz Türüç'ün golüyle 1-0 öne geçti ve devreyi de önde tamamladı.

Sarı-kırmızılılar 64. dakikada Cherif Ndiaye'nin golüyle eşitliği yakaladı.

Mücadelede dakikalar 83'ü gösterdiğinde Ndiaye bu kez asist yaptı ve David Tijanic Göztepe'yi öne geçiren golü kaydetti.

Kalan dakikalarda gol olmayınca Göztepe, 1-0 geriye düştüğü maçtan 3 puanla ayrılan taraf oldu.

Göztepe, bu sezon ilk galibiyetini alarak 4. maç sonunda 5 puana ulaştı. Başakşehir, henüz puan alamayarak ilk 4 haftayı 0 puan ile kapattı. 

Göztepe bir sonraki maçınında İzmir derbisinde Altay deplasmanında oynayacak. Başakşehir ise evinde Fenerbahçe'yi ağırlayacak.

İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI

GOL Karşılaşmanın 7. dakikasında Medipol Başakşehir öne geçti. Sağ kanattan Visca'nın yaptığı ortada ceza sahası sol çapraz pozisyonda Deniz'in bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.

15. dakikada Jahovic'in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Lourency'nin sert şutunda meşin yuvarlak direkten oyun alanına döndü.

22. dakikada Visca'nın topuna hareketlenen Deniz Türüç'ün vuruşunda kaleci İrfan Can meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

35. dakikada ceza sahası içinde sağ çapraz pozisyonda Tolga'nın kaleye göndermek istediği top, kaleci İrfan Can'ın müdahalesiyle Duarte'ye geldi. Bu oyuncunun kafa vuruşunda kaleci İrfan Can meşin yuvarlağı kornere çeldi.

Müsabakanın ilk 45 dakikalık bölümünü Medipol Başakşehir 1-0 üstün bitirdi.

İKİNCİ YARININ ÖNEMLİ ANLARI

Karşılaşmanın 54. dakikasında Halil Akbunar'ın sağ kanattan yaptığı ortada ceza sahası içindeki Cherif Ndiaye'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.

57. dakikada sol kanattan Soner'in yaptığı ortada kale önünde oluşan karambolde Cherif Ndiaye'nin kaleye göndermek istediği top dışarı çıktı.

GOL 64. dakikada Göztepe beraberliği yakaladı. Sol kanattan Lourency'nin yaptığı ortada Cherif Ndiaye, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1.

GOL 83. dakikada Göztepe öne geçti. Ani gelişen Göztepe atağında Cherif Ndiaye'nin pasıyla ceza sahası içi sol çapraz pozisyonda topla buluşan Tijanic'in güzel vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 2-1.

Müsabaka Göztepe'nin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Tugay Kaan Numanoğlu, Bahtiyar Birinci, Candaş Elbil

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Murat Paluli (Dk. 43 Kerim Alıcı), Arslanagic, Kahraman Demirtaş, Berkan Emir (Dk. 88 Burekovic), Halil Akbunar, Obinna, Soner Aydoğdu (Dk. 88 Atakan Çankaya), Cherif Ndiaye, Lourency (Dk. 70 Baku, Jahovic (Dk. 46 Tijanic)

Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Ömer Ali Şahiner (Dk. 63 Rodrigues), Duarte, Ndayisimiye, Lima (Dk. 86 Guldbrandsen), Visca (Dk. 75 Chadli), Tolga Ciğerci (Dk. 86 Atabey Çiçek), Mahmut Tekdemir (Dk. 75 Şener Özbayraklı), Deniz Türüç, Berkay Özcan, Okaka

Goller: Dk. 7 Deniz Türüç (Medipol Başakşehir), Dk. 64 Cherif Ndiaye, Dk. 83 Tijanic (Göztepe)

Sarı kartlar: Dk. 11 Tolga Ciğerci, Dk. 24 Ömer Ali Şahiner, Dk. 90+3 Deniz Türüç (Medipol Başakşehir), Dk. 24 Berkan Emir, Dk. 75 Obinna, Dk. 90+3 Halil Akbunar, Dk. 90+5 İrfan Can Eğribayat (Göztepe)

Nestor El Maestro: “Bugün bizim için ilklerin maçıydı”

Göztepe'de Teknik Direktör Nestor El Maestro, maçın ardından katıldığı basın toplantısında, kazandıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Göztepe'nin başında çıktığı ilk karşılaşmada Medipol Başakşehir'i mağlup eden Göztepe'nin Teknik Direktörü Nestor El Maestro, bugün kendileri için ilklerin maçı olduğunu söyledi.

“Bugün ilklerin maçıydı bizim için” diyen Maestro, “Takımın ilk galibiyeti, benim burada ilk galibiyetim ve Tijanic'in ilk golü oldu. Bugün çok mutlu olduğumuz bir gün oldu bizim için. İkinci yarıda orta alana bir oyuncu daha fazla koyduk. Defansif olarak daha baskılı oynadık. Rakibin bıraktığı boşluklarda daha çok pozisyon bulduk” dedi.

Maestro, sakatlanan Murat Paluli hakkında ise “Doktorla görüştük durumunun ciddi olduğunu söylediler” diye konuştu.

Aykut Kocaman: “4 maçta sıfır puanda kalmak oksimoron bir duygu”

Ligin ilk 4 haftasında puan alamadıklarını hatırlatan Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Aykut Kocaman, “4 maçta sıfır puanda kalmak oksimoron bir duygu. Bunu tarif etmek mümkün değil” diye konuştu.

Süper Lig'in 4. haftasında Göztepe'ye 2-1 mağlup olan Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Aykut Kocaman, maçın ardından katıldığı basın toplantısında, maça çıkarken ilk hedeflerinin galibiyet olduğunu ifade ederek, “Bunu beceremiyorsak da puanla dönmekti hedefimiz. Olumsuz gidişatı tersine çevirmek temel amacımızdı. Göztepe'de antrenör değişimiyle beraber enerji değişimi olacaktı. Oyuna başlarken en büyük sıkıntı buydu bizim için. Maçın bütününde rakibimiz düşündüğümüze yakın bir enerji ortaya koydu. Göztepe'yi galibiyetten dolayı ve ikinci yarıdaki performansından dolayı kutlarken Göztepe'ye yardım eden hakemi de özellikle söylemem lazım” dedi.

“Sahada berbat bir hakem vardı” diyen Kocaman, “Tecrübeli hakemlerin yaptığı bir davranış şekli vardır. Oyunun gidişatını faullerle etkilerler. Berbat bir hakemlik yaptı. Maçın son 5 dakikasında uydurma fauller vermeye başladı. Kimse dokunmadan fauller verdi” şeklinde konuştu.

Göztepe'nin tahminlerine uygun bir oyun ortaya koyduğunu ifade eden Kocaman, “Ön tarafta baskı yaptılar. Tahminlerimizi de aşan bir oyun sergilediler. Maçın başlarında mükemmele yakın bir oyun ortaya koyduk, ilk yarı öne de geçmeyi başardık. İrfan 3 tane gol pozisyonunu engelledi. 4 maçta sıfır puanda kalmak oksimoron bir duygu. Bunu tarif etmek mümkün değil” dedi.

İkinci yarıda Göztepe'nin oyunu çevirmek için hamleler yaptığını da söyleyen Kocaman, “O enerjiye aynı dirençle karşılık veremedik. Çok kolay gelmeye başladılar. Kolay top taşıdırlar ceza sahamıza. Bunlardan bir tanesi kalemize girince daha da demoralize olduk. İkinci gol kendi ayağımızdaki topu kaybettiğimiz pozisyondan geldi. Son saniyede gelen fırsatı da değerlendiremedik” şeklinde konuştu.

MAÇTAN NOTLAR

MAESTRO'NUN İLK MAÇI

Sezona Ünal Karaman yönetiminde başlayan ancak 3. haftanın ardından tecrübeli teknik direktörle yollarını ayıran sarı-kırmızılı ekip takımın başına Sırp çalıştırıcı Nestor El Maestro'yu getirdi.

Göztepe'nin Süper Lig tarihindeki 32. çalıştırıcısı olan El Maestro, Andra Kutik (1960-1961), Dinca Schileru (1971-1972), Oscar Hold (1975-1976), Ilie Datcu (1981-1982, Zoran Ristic (1981-1982) ve Jozef Jarabinsky'nin (1999-2000) ardından 7. yabancı isim olarak görev yapacak.

GÖZTEPE'DE 2 DEĞİŞİKLİK

Göztepe, 3. haftada 2-2 berabere kaldığı Demir Grup Sivasspor maçının ilk 11'ine göre 2 değişiklikle sahaya çıktı. İzmir temsilcisinde Kerim Alıcı ve Makana Baku'nun yerine Dino Arslanagic ile Lourency forma giydi. Sarı-kırmızılı ekipte Lourency bu sezon ilk 11'de ilk kez şans buldu.

Sarı-kırmızılı taraftarlar maç öncesinde tribünde üzerinde "Senin sesin yenilgi tanımaz" yazılı pankart açtı.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR'DE 4 DEĞİŞİK İSİM

Geçen hafta Yukatel Kayserispor'a 1-0 mağlup olan Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Aykut Kocaman ise 4 değişiklik yaptı. İstanbul temsilcisinde Ravil Tagir, Danijel Aleksic, Junior Caiçara ve Fredik Guldbrandsen'in yerine Tolga Ciğerci, Deniz Türüç, Ömer Ali Şahiner ve Stefano Okaka mücadele etti.

Medipol Başakşehir'in yeni oyuncularından Stefano Okaka bu sezon ilk kez forma şansı buldu

Geçen sezon forma giyen Göztepe'de forma giyen Peter Zulj, yeni takımı Medipol Başakşehir'de eski takımına karşı yedek soyundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.