Dolar 32,4313
%-0.05
Euro 34,8173
%0.28
Altın 2.479,580
%0.7
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe'ye evinde şok! Sonucu penaltılar belirledi

Göztepe'ye evinde şok! Sonucu penaltılar belirledi

Süper Lig 8. hafta mücadelesinde Göztepe evinde Giresunspor'a 1-0 mağlup oldu. Gürsel Aksel Stadı'nda ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanan müsabakanın ikinci yarısında Göztepe'nin 61. dakikada David Tijanic'le kullandığı penaltı vuruşunda kaleci Okan Kocuk atışı kurtardı. Fousseni Diabate ile 71. dakikada penaltıdan bulduğu golle 1-0 üstünlük kuran GZT Giresunspor, müsabakayı da bu skorla kazandı.

  • Ege Postası
  • 02.10.2021 - 18:06

Süper Lig 8. hafta mücadelesinde Göztepe ile GZT Giresunspor karşı karşıya geldi.

Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan mücadeleyi GZT Giresunspor 1-0 kazandı.

Kritik mücadelede Giresunspor'un galibiyet golünü penaltıdan Fousseni Diabate kaydetti. Göztepe, 61. dakikada David Tijanic ile penaltı atışından yararlanamadı.

Bu sonuçla ligde galibiyetle tanışan GZT Giresunspor puanını 5'e yükseltirken, 4 haftadır kazanamayan Göztepe ise 5 puanda kaldı.

Süper Lig'in 9. haftasında Giresunspor, 16 Ekim Cumartesi günü saat 13.30'da Çaykur Rizespor'u konuk edecek. Göztepe ise 17 Ekim Pazar günü aynı saatte deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşacak.

Göztepe yine istediğini alamadı

GZT Giresunspor'a 1-0 yenilen Göztepe, 4. haftada Medipol Başakşehir karşısında aldığı 2-1'lik galibiyetin ardından üst üste 4. yenilgisini yaşadı.

Karşılaşmayı 5 bin 432 seyirci izledi. Müsabakanın sonuna doğru Göztepeli taraftarlar, futbolculara ve teknik heyete tepki gösterdi.

Karşılaşmanın son bölümlerinde oyunculara tepki gösteren Göztepe tarafları bunun yanı sıra ‘İlhan Şahin istifa’, ‘Sepil bu takım senin eserin’, ‘En büyük taraftar, futbolcular sahtekar’ şeklinde tezahüratlar yaptı.

İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI

15. dakikada Baku'nun pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Tijanic'in şutunda meşin yuvarlak direğin yanından auta gitti.

40. dakikada sol kanattan Aziz Eraltay'ın yaptığı ortada kaleci İrfan Can, Diabate'den önce topu kontrol etti.

Müsabakanın ilk 45 dakikalık bölümü golsüz eşitlikle sona erdi.

İKİNCİ YARIDAN ÖNE ÇIKANLAR

Karşılaşmanın 51. dakikasında Obinna'nın verdiği pasla sağ çapraz pozisyonda topla buluşan Cherif Ndiaye'nin ceza sahasına girerken attığı şutta meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

58. dakikada ceza sahası içinde Perez'le mücadeleye giren Cherif Ndiaye'nin yerde kaldığı pozisyonun ardından hakem Burak Şeker penaltı kararı verdi.

61. dakikada penaltı atışını kullanan Tijanic'in şutunda kaleci Okan Kocuk topu kurtardı. Arslanagic'in kaleye göndermek istediği meşin yuvarlak, savunma oyuncularına çarpıp kornere çıktı.

70. dakikada ceza sahası içinde kaleci İrfan Can'la karşı karşıya pozisyonda Suleymanov yerde kalırken, hakem Burak Şeker bir kez daha penaltı kararı verdi.

71. dakikada penaltıyı kullanan Diabate, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu ve GZT Giresunspor'u 1-0 öne geçirdi.

82. dakikada ceza sahası dışından Lourency'nin şutunda kaleci Okan, yerinde bir müdahale ile topu kornere gönderdi.

Karşılaşma GZT Giresunspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Burak Şeker, Murat Ergin Gözütok, Ömer Tevfik Özkoç

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Kerim Alıcı, Arslanagic, Kahraman Demirtaş, Berkan Emir (Dk. 74 Burekovic), Halil Akbunar, Obinna, Yalçın Kayan (Dk. 90 Brown Ideye), Baku (Dk. 68 Lourency), Tijanic (Dk. 74 Jahovic), Cherif Ndiaye

GZT Giresunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Diarra, Perez, Aziz Eraltay, Suleymanov (Dk. 90 Hayrullah Bilazer), Traore (Dk. 66 Pelupessy), Flavio, Serginho (Dk. 66 Balde), Sankhare (Dk. 74 Emre Taşdemir), Diabate (Dk. 90 Douglas)

Gol: Dk. 71 Diabate (Penaltıdan) (GZT Giresunspor)

Sarı kartlar: Dk. 12 Obinna, Dk. 26 Arslanagic, Dk. 86 Lourency (Göztepe), Dk. 37 Serginho, Dk. 43 Diarra ve Zeki Yavru, Dk. 58 Perez, Dk. 60 Sankhare, Dk. 82 Suleymanov (GZT Giresunspor)

Nestor El Maestro: "Büyük değişiklikler yapacağım"

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Göztepe Teknik Direktörü Nestor El Maestro mücadeleyi değerlendirdi.

Göztepe Teknik Direktörü Nestor El Maestro, karşılaşmasının ardından yaptığı açıklamada birçok sorunları olduğunu ifade ederek, "Bu süreçte tabii ki çok ciddi ve büyük değişiklikler yapacağım ama buna radikal değişiklik demeyelim" dedi.

Maestro, "Şu anki durumumuzda bazı olmayacak şeyler yaşandı. Maça iyi başladık, ikinci devrede de iyi bir oyun ortaya koyduk. Fakat kaçan penaltı var, bunun sonrasında planlar da değişebiliyor. Bu oyunumuzla nasıl mağlup olduk, gerçekten anlamak güç" dedi.

"Büyük değişiklikler yapacağım"

Maestro, takım veya kendisiyle radikal karar alıp almayacağının sorulması üzerine şunları söyledi:

"Radikal kelimesini kullanmayı sevmem çünkü biraz göreceli bir kavram. Belki bana göre radikal olan size göre radikal olmayabilir veya tam tersi olabilir. Bu süreçte tabi ki sadece son maçı değil, tüm karşılaşmalarımızı göz önüne bulundurarak analiz etmemiz gerekiyor. Sadece benim burada geçirdiğim 20 günü değil, bunun öncesini de analiz etmemiz gerekiyor. Oyunumuza bakarsanız bireysel olarak iyi değiliz, eksiklerimiz var, takım olarak da aynı şekilde iyi olduğumuzu söyleyemeyeceğim. Her maçta gol yiyoruz ama gol atamıyoruz. Böyle çok büyük bir sorunumuz var. Başka sıkıntılar var. Bu anlamda bu süreçte tabii ki çok ciddi ve büyük değişiklikler yapacağım ama buna radikal değişiklik demeyelim."

Hakan Keleş: "Galibiyet bizim için iyi bir moral oldu"

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında GZT Giresunspor Teknik Direktörü Hakan Keleş mücadeleyi değerlendirdi.

maçın ardından yaptığı açıklamada galip geldikleri için mutlu olduklarını belirterek, "Galibiyet bizim için iyi bir moral oldu" dedi.

Keleş, "Futbolcularım inanılmaz bir mücadele örneği gösterdi. Önceki haftalarda inanılmaz bir oyun oturtmuştuk. Bugün biraz bunun altında kaldık ama girdiğimiz pozisyonlar var. Daha da rahat kazanabilirdik ama sonuçta kazanmak güzel. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Şimdi milli ara var. Bu süreci iyi değerlendireceğiz. Galibiyet bizim için iyi bir moral oldu. Bu galibiyetle beraber bir çıkışa geçmek istiyoruz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.