Dolar 32,5987
%0.38
Euro 34,8082
%0.22
Altın 2.496,430
%0.48
Bist-100 9.465,00
%-0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe'nin yenilmezlik serisi 5 maça çıktı

Göztepe'nin yenilmezlik serisi 5 maça çıktı

Süper Lig'de yükselişini sürdüren Göztepe sahasında BB Erzurumspor'u 3-1 mağlup etti. Bu sonuçla sarı-kırmızılılar ligdeki yenilmezlik serisini 5 maça çıkardı. Göztepe'ye galibiyeti getiren golleri Leo (KK), Halil Akbunar ve penaltıdan Alpaslan kaydetti. BB. Erzurumspor'un tek golünü Emrah Başsan attı..

  • Ege Postası
  • 08.03.2021 - 21:39

Süper Lig'in 29. haftasında Göztepe, BB Erzurumspor'u ağırladı. Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi 3-1 kazanan İzmir ekibi önemli bir 3 puanı hanesine yazdırdı. .

Ünal Karaman yönetiminde çıkışa geçen sarı-kırmızılı ekip 4. dakikada Leo Schwechlen'in kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti.

İlk yarı 1-0'lık Göztepe üstünlüğüyle biterken BB Erzurumspor ikinci yarıya golle başladı. 48. dakikada Emrah Başsan skoru 1-1'e getirdi.

Göztepe'nin vazgeçilmez isimlerinden Halil Akbunar, 83. dakikadaki golüyle skoru 2-1'e getirdi.

Duraklama dakikalarında BB Erzurumspor'da Manuel da Costa'nın ceza sahasında yaptığı müdahalenin ardından hakem penaltı noktasını gösterirken Da Costa da VAR incelemesinin ardından kırmızı kartla oyundan atıldı.

90+7. dakikada Alpaslan Öztürk penaltıdan skoru belirledi ve Göztepe 3-1 kazandı.

Ligde yenilmezlik serisini 5 maça çıkaran Göztepe, bu müsabakalarda 4 galibiyet ve 1 beraberlik alarak 13 puan topladı. Sarı-kırmızılı ekip, puanını 39'a çıkarıp 9. sıradaki yerini korudu. Göztepe yenilgisiyle son 4 maçta 3. kez sahadan puansız ayrılan Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor haftayı 26 puanla 19. sırada tamamladı.

Süper Lig'in 29. haftasında Göztepe deplasmanda Ankaragücü ile karşılaşacak, BB Erzurumspor ise evinde Trabzonspor'u konuk edecek.

Göztepe 5 maçtır kaybetmiyor

Göztepe bu galibiyetle beraber yükselişini sürdürdü. İzmir ekibi ligde oynadığı son 5 maçın 4'ünü kazanırken yalnızca Alanyaspor ile berabere kaldı. Bu süreçte Göztepe hanesine 13 puan yazdırdı.

Karşılaşmanın önemli anları

4. dakikada sol kanattan Berkan Emir'in pasında topla buluşan Zulj meşin yuvarlağı ceza sahasındaki Diabate'ye aktardı. Bu oyuncunun sağ çapraz pozisyonda yaptığı vuruşta Leo'ya da çarpan top filelere gitti: 1-0.

20. dakikada Diabate'nin düşürülüşüyle kaleyi karşıdan gören pozisyonda kazanılan serbest vuruşu kullanan Berkan Emir'in şutunda kaleci Szumski'nin müdahale ettiği topu savunma oyuncuları uzaklaştırdı.

31. dakikada sol kanattan Berkan'ın yaptığı ortada ceza sahası içinde oluşan karambolde topla buluşan Diabate'nin vuruşunda meşin yuvarlak kaleciye çarpıp kornere çıktı.

Karşılaşmanın ilk 45 dakikalık bölümünü Göztepe 1-0 önde bitirdi.

48. dakikada Cenk Ahmet Alkılıç'ın yaptığı ortada kale önünde müsait durumdaki Emrah Başsan'ın vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti: 1-1.

56. dakikada Cenk Ahmet'in pasıyla Emrah Başsan'dan seken topla kaleciyle karşı karşıya kalan Chahechouhe'nun şutunda kaleci İrfan topu kornere çeldi.

83. dakikada Göztepe tekrar öne geçti. Sol kanattan Berkan Emir'in kullandığı serbest vuruşta ortada ceza sahası içindeki Diabate, topu Halil Akbunar'a aktardı. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 2-1.

86. dakikada Halil'in sağ kanattan yaptığı ortada müsait durumdaki Cherif Ndiaye'nin şutunda kaleci topu son anda uzaklaştırdı.

90+5. dakikada ani gelişen Göztepe atağında ceza sahası içinde Da Costa'nın müdahalesiyle Tripic yerde kaldı. Hakem Zorbay Küçük penaltı noktasını gösterip Da Costa'yı sarı kartla cezalandırdı. Ancak VAR'dan gelen uyarı üzerine pozisyonu izleyen Küçük, Da Costa'ya gösterdiği sarı kartı iptal etti ve oyuncuya kırmızı kart gösterdi. Penaltı atışını kullanan Alpaslan Öztürk 90+7. dakikada topu filelere gönderdi.

Karşılaşma Göztepe'nin 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Zorbay Küçük, İsmail Şencan, Murat Ergin Gözütok

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Gassama (Dk. 90+1 Murat Paluli), Alpaslan Öztürk, Atınç Nukan, Berkan Emir, Diabate (Dk. 87 Mihojevic), Nwobodo, Soner Aydoğdu (Dk. 60 Esiti), Halil Akbunar, Zulj (Dk. 46 Tripic), Cherif Ndiaye (Dk. 90+1 Jahovic)

Büyükşehir Belediye Erzurumspor: Szumski, Mehmet Murat Uçar (Dk. 46 Butko), Da Costa, Leo, Bergdich, Cenk Ahmet Alkılıç (Dk. 75 Novikovas), Osman Çelik (Dk. 46 Omolo), Boumal, Rashani (Dk. 46 Emrah Başsan), Chahechouhe, El Kabir (Dk. 80 Oltan Karakullukçu)

Goller: Dk. 4 Leo Schwechlen (KK), Dk. 83 Halil Akbunar, Dk. 90+7 Alpaslan Öztürk (Penaltıdan) (Göztepe), Dk. 48 Emrah Başsan (Büyükşehir Belediye Erzurumspor)

Kırmızı kart: Dk. 90+5 Da Costa (Büyükşehir Belediye Erzurumspor)

Sarı kartlar: Dk. 28 Cherif Ndiaye, Dk. 85 Esiti (Göztepe), Dk. 30 Mehmet Murat Uçar, Dk. 74 Bergdich, Dk. 75 Omolo (Büyükşehir Belediye Erzurumspor)

Maçın ardından

Mesut Bakkal: Beraberliğe üzüleceğiz derken mağlup olduk

Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un teknik direktörü Mesut Bakkal, "Beraberliğe üzüleceğiz derken mağlup olduk." dedi.

Gürsel Aksel Stadı'ndaki müsabakanın ardından basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Bakkal, mağlubiyetten ziyade Manuel Da Costa'nın gördüğü kırmızı karta daha çok üzüldüğünü söyledi.

Oyuna önde baskı yaparak başladıklarını ve her şeyin istedikleri şekilde devam ettiğini kaydeden Bakkal, "Leo'nun ayağına çarpan topun gol olması takımı şaşırttı. İlk devre fazla pozisyon üretemedik, ikinci devreye 3 değişiklikle başladık." diye konuştu.

Bakkal, beraberlik golünü bulduklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Ancak Göztepe'nin çok etkili olduğunu bildiğimiz ve üzerinde durduğumuz halde duran toptan gol yedik. Maalesef üzgünüz. Beraberliğe üzüleceğiz derken mağlup olduk. 12 maç var, ben bu takımın başına geldiğimde 9 puanımız vardı. Dersler çıkarıp yolumuza devam edeceğiz. Düşme hattının 2 puan gerisindeyiz. Önümüzde uzun bir süre var. Ben mücadeleden vazgeçmem, oyuncularım da vazgeçmeyecek."

Ünal Karaman: Bu maç da bizi mutlu etti

Göztepe'nin teknik direktörü Ünal Karaman, "Bu maç da bizi mutlu etti. Doğrularımızı geliştirmek, eksiklerimizi gidermek için aynı ciddiyetle çalışmalara devam edeceğiz." dedi.

Karaman, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, kendileri için zorluk derecesi yüksek müsabakalar oynadıklarını, bu süreçte antrenmanda ve maçta bir duruş göstererek galibiyet alan oyuncularını kutladı.

Sıralamada rahat bir durumda olduklarını kaydeden Karaman, "Tabii ki bir şeylerin bittiği anlamına gelmesin. Mağlup olduğumuz müsabakalarda da aynı şeyi söyledik, çalışmaya devam edeceğiz. Bu maç da bizi mutlu etti. Doğrularımızı geliştirmek, eksiklerimizi gidermek için aynı ciddiyetle çalışmalara devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Karaman, gelecek hafta deplasmanda MKE Ankaragücü ile karşılaşacaklarını hatırlatarak, bu müsabakada da en iyi sonucu almak için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.